Quantcast
10:30
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:30
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

ΠΑΟΚ: Όταν η Τούμπα γέμισε 3 ώρες πριν την σέντρα με 40.000 κόσμο για να θαυμάσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα (βίντεο)

O Ντιέγκο Μαραντόνα στην Τούμπα στο ΠΑΟΚ - Νάπολι το 1988 / Φωτογραφία: Twitter

O Ντιέγκο Μαραντόνα στην Τούμπα στο ΠΑΟΚ - Νάπολι το 1988 / Φωτογραφία: Twitter

06.10.2022
11:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 • 14:20
Σαν σήμερα το 1988 ο Ντιέγκο Μαραντόνα αγωνίστηκε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Σαν σήμερα το 1988 η Νάπολι του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του κυπέλλου UEFA.

Η Θεσσαλονίκη, την ημέρα του αγώνα, είχε ντυθεί απ’ άκρη σε άκρη στα ασπρόμαυρα. Όπου κι αν γύριζες το κεφάλι σου έβλεπες ανθρώπους κάθε ηλικίας με κασκόλ, με σημαίες, με καραμούζες να κόβει ανυπόμονα βόλτες στο κέντρο, στην παραλία, στους δρόμους γύρω από το γήπεδο.

Στο «Μακεδονία Παλλάς» ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα πρόσθετε το όνομά του ανάμεσα στους αστέρες της πολιτικής, της Τέχνης και του αθλητισμού που έχουν διαμείνει στο ιστορικό πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Στα τσιμέντα της Τούμπας στοιβάχτηκαν εκείνη την αξέχαστη βραδιά πάνω από 45.000 κόσμος. Το γήπεδο γέμισε σχεδόν τρεις ώρες πριν από την σέντρα.

Εκείνο το βράδυ κόπηκαν 39.848 εισιτήρια, σε μια γωνιά της θύρα 7 ήταν καμιά 200 Ιταλοί τιφόζι, που με τις φωτογραφικές μηχανές του αποθανάτιζαν το σόου, που είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με μαζορέτες κι έναν έφιππο άνδρα να δίνει ρυθμό κόβοντας βόλτες γύρω από το ταρτάν, όπως γράφει το gazzetta

Ο Γιάννης Διακογιάννης από το μικρόφωνο της ΕΡΤ, ξεκίνησε τη μετάδοσή με την απορία «στις εξέδρες είναι πάνω από 45.000, τώρα πως μπήκαν και πως χώρεσαν κανείς δεν ξέρει…».

Στα του αγώνα, έφτανε μια μαγική πάσα του Μαραντόνα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ για να τη μετατρέψει σε γκολ ο Βραζιλιάνος Καρέκα και να βάλει από νωρίς, μόλις στο 17ο λεπτό, τέλος στα όνειρα των ΠΑΟΚτσήδων. Ο «Δικέφαλος» πίεσε, απόδειξη τα 21 κόρνερ που κέρδισε, ήταν πολύ καλύτερος της ιταλικής ομάδας, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1, με κεφαλιά του Γιώργου Σκαρτάδου.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Νάπολι

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62′ Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46′ Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση