Quantcast
00:49
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:49
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

ΠΑΟΚ: 23 χρόνια από την τραγωδία με τους 6 νεκρούς οπαδούς στα Τέμπη (εικόνες & βίντεο)

Το μνημείο στα Τέμπη για τους 6 φίλους του ΠΑΟΚ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Το μνημείο στα Τέμπη για τους 6 φίλους του ΠΑΟΚ / Φωτογραφία: Eurokinissi

04.10.2022
10:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2022 • 14:03
Σαν σήμερα το 1999 σκοτώθηκαν 6 φίλοι του ΠΑΟΚ στα Τέμπη

Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 1999, έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ σκοτώθηκαν στα Τέμπη μετά από τροχαίο με το λεωφορείο που τους μετέφερε, στην επιστροφή τους από την Αθήνα όπου είχαν βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στο ποδόσφαιρο, με την Ελλάδα να συγκλονίζεται από το τραγικό δυστύχημα.

Την Κυριακή (2/10) τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο και σήμερα η ΠΑΕ, με ανάρτησή της, θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής.

Πώς έγινε η τραγωδία στα Τέμπη με τον θάνατο των φίλων του ΠΑΟΚ

Η κοιλάδα των Τεμπών, εκείνο το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου 1999, βάφτηκε με το αίμα των έξι οπαδών, που έφυγαν από τη ζωή, με το μνημείο στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης να στέκεται πάντα εκεί, όπου σταμάτησε ο δρόμος για αυτές τις έξι ψυχές.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών, σχεδόν μιάμιση ώρα πριν τον τελικό προορισμό, το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Relax Travel», στο οποίο επενέβαιναν 77 οπαδοί, οι περισσότεροι μέλη του Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. Κορδελιού, έχει ραντεβού με το θάνατο.

Στο ύψος του Βελεστίνου, ο οδηγός Κώστας Μανωλάς έδωσε τη θέση του στον 19χρονο Γιάννη Ντοκούση, γιο του ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου, που είχε αναλάβει την εκδρομή προς την Αθήνα. Πριν από τα διόδια ο νεαρός οδηγός (την ώρα του δυστυχήματος ο Μανωλάς κοιμόταν) επιχείρησε προσπέραση. Συγκρούστηκε όμως πλαγιομετωπικά με φορτηγό από το απέναντι ρεύμα, το οποίο κατευθύνονταν προς τη Λάρισα και οδηγούσε ο 68χρονος Αστέριος Αγκζιώτης, όπως γράφει το gazzetta

Το ρολόι έδειχνε 4:15 το πρωί.

Το λεωφορείο ανετράπη και σύρθηκε πολλά μέτρα έξω από την εθνική οδό, σε παρακείμενο χαντάκι. Έξι ψυχές ταξίδευαν ψηλά στον ουρανό.

Lewforeio opadoi paok 1999 4 10 22 - ΠΑΟΚ: 23 χρόνια από την τραγωδία με τους 6 νεκρούς οπαδούς στα Τέμπη (εικόνες & βίντεο)
Το μοιραίο λεωφορείο που μετέφερε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τραγωδία

«Έχουν περάσει 23 χρόνια εκείνη την αποφράδα μέρα. Κι όμως μοιάζει σαν χθες. Η μνήμη κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δυνατή. Τα έξι αδέρφια μας που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή είναι ο οδηγός μας στην πορεία μας στην ιστορία. Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση