Quantcast
17:14
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:14
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Παντελής Παντελίδης, ο τελευταίος αυθεντικά λαϊκός τραγουδιστής της Ελλάδας

Ο Παντελής Παντελίδης, που έφυγε από τη ζωή στις 18 Φλεβάρη του 2016

Ο Παντελής Παντελίδης, που έφυγε από τη ζωή στις 18 Φλεβάρη του 2016

18.02.2023
07:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 • 15:55
Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έφυγε πρόωρα από τη ζωή

Ο Παντελής Παντελίδης αποτελεί ίσως την τελευταία περίπτωση λαϊκού τραγουδιστή που βρήκε τον δρόμο του προς τον κόσμο χωρίς τη βοήθεια της λεγόμενης μουσικής βιομηχανίας. Ο νεαρός Παντελής κρατούσε την κιθάρα του και έπαιζε τα κομμάτια που έγραφε ο ίδιος από το δωμάτιο (ενίοτε και από τον καμπινέ) του σπιτιού του καταφέρνοντας να δημιουργήσει fan club χωρίς… μεσάζοντες.

Ο Παντελής Παντελίδης είχε περάσει προηγουμένως από τον Ελληνικό Στρατό και συγκεκριμένα ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, πριν αποφασίσει να αλλάξει τελείως πορεία στη ζωή του. Παραιτήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2013 και με τον καιρό κατάφερε να επικοινωνήσει τη μουσική μέσα από το  YouTube.

Πριν ακόμη τα social media αποτελέσουν το αποκλειστικό πεδίο αναζήτησης νέων ταλέντων, χωρίς να είναι απαραίτητο να διαπρέπουν σε κάποιον τομέα, ο Παντελής Παντελίδης ακολούθησε κατά κάποιον τρόπο το παράδειγμα του Justin Bieber, ο οποίος από πολύ μικρός ξεκίνησε την καριέρα του μέσα από τα social media.

Ο Παντελής Παντελίδης
Ο Παντελής Παντελίδης / Φωτογραφία: Eurokinissi

«Σε ηλικία 11 χρονών ζήτησα από τον πατέρα μου να μου πάρει μια κιθάρα και ξεκίνησα να την γραντζουνάω μόνος μου με σκοπώ να μάθω. Από τότε δεν την άφησα από τα χέρια μου» έλεγε το 2012 σε βίντεο που αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube.

«Σε ηλικία 14 ετών άρχισαν να έρχονται κάποια τραγούδια» έλεγε στην αυγή της καριέρας του ο Παντελής Παντελίδης, που εξήγησε πως από φόβο να μην χαθούν τα κομμάτια του ζήτησε από κάποιους φίλους του να τα ανεβάσουν στο Youtube. «Τελικά τα αγάπησε ο κόσμος και έγινε αυτό που έγινε» συνέχισε ο τραγουδιστής. Όπως έλεγε μάλιστα, επέλεγε τα Social media γιατί θεωρούσε πως ήταν το πιο άμεσο μέσο για να απευθυνθεί στο κοινό.

Ο Παντελής Παντελίδης μπαίνει στη δισκογραφία

Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 κι έγινε διπλά πλατινένιος. Ξεχώρισαν τα κομμάτια «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», και «Λιώμα σε γκρεμό», όλα κομμάτια που αναδείχτηκαν σε τεράστιες λαϊκές επιτυχίες.

Ο Παντελής Παντελίδης
Ο Παντελής Παντελίδης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πολύ γρήγορα, ο Παντελής Παντελίδης αναδείχτηκε στην πρώτη επιλογή του κοινού, γεμίζοντας τα νυχτερινά κέντρα, όπου εμφανιζόταν. «Δεν νιώθω σταρ είμαι πολύ απλός και συνεχίζω να κάνω τα ίδια πράγματα με πριν, να έχω τους ίδους φίλους με πριν, μένω ακόμη στη Νέα Ιωνία όπως έμενα» έλεγε ωστόσο ο ίδιος.

Ο τραγουδοποιός είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους θαυμαστές του, με τις εικόνες από την πίστα όπου τραγουδούσε να γίνονται viral, αφού εκτός από λουλούδια, ο Παντελής Παντελίδης τραγουδούσε συχνά ανάμεσα σε στοίβες από μαξιλάρια.

«Στο απλό βρίσκεται το δύσκολο, όχι στο σύνθετο. Σε μια τέτοια δύσκολη εποχή μόνο η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα μπορούν να τραβήξουν το κοινό και να αγαπηθείς από τον κόσμο» έλεγε ο ερμηνευτής κάποτε.

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο πολυπλτανιένιο άλμπουμ του με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα», από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Όνειρο Ζω», «Είχα Κάποτε Μια Αγάπη», «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω», «Δε Συγχωρώ» και «Δεύτερη Φορά».

«Μ’ αρέσει να γράφω για τον χωρισμό, για τον έρωτα, για την αγάπη. Πολλά από αυτά είναι προσωπικές μου εμπειρίες αλλά επηρεάζομαι και από φίλους, από πράγματα που έχω ακούσει» έλεγε ο Ιωνιώτης για την έμπνευση στα τραγούδια τους.

Ακολούθησαν οι δίσκοι «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α’ Μέρος]» έναν χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2014, με την επιτυχία «Σκούπισε Τα Πόδια Σου Και Πέρασε» και «Πανσέληνος και κάτι – Εκ-Πνοή [Β’ Μέρος]» λίγους μήνες αργότερα τον Απρίλιο του 2015.

Οι αντιδράσεις για τους στίχους του Παντελίδη

«Νιώθω πολύ τυχερός! Και όλα μπορεί να τα κάνεις σωστά και πάλι μπορεί να μην συμβεί αυτό. Προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω τον κόσμο να νιώθει περήφανος σε εμένα που με πίστεψαν από την αρχή» δήλωνε ο τραγουδιστής. Όσο φούντωνε η επιτυχία, τόσο ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στο προσκήνιο των ΜΜΕ και αυτό όχι πάντοτε με θετικό τρόπο.

Λίγο πριν το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που απασχόλησε όσο κανένα τα τελευταία δέκα χρόνια την ελληνική κοινή γνώμη, αντιδράσεις είχε προκαλέσει στα μίντια και τα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα νέο τραγούδι του, στο οποίο ένας στίχος σημείωνε: «Είσαι μια σκάρτη γκόμενα, που τριγυρνάς στα Κατεχόμενα».

Ο Παντελής Παντελίδης
Ο Παντελής Παντελίδης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Για την ακρίβεια, μια ημέρα πριν το δυστύχημα ο Παντελής Παντελίδης ανακοίνωνε πως το νόημα του τραγουδιού του παρερμηνεύτηκε, ενώ σημείωσε πως επρόκειτο για μια αληθινή ιστορία που του μετέφερε γνωστός του.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις αντιδράσεις, ο Παντελής Παντελίδης αποφάσισε να αποσύρει το κομμάτι. «Από όσους πρόλαβαν να με καταδικάσουν ζητώ συγνώμη που τους στεναχώρησα αλλά δυστυχώς το ερμήνευσαν λάθος» έλεγε στην ανάρτησή του.

«Όλα χρειάζονται, ακόμη και τα πικρόχολα σχόλια μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος» δήλωνε σε ανύποπτο χρόνο ο τραγουδοποιός.

Ο Παντελής Παντελίδης και το δυστύχημα της 18ης Φλεβάρη

Το πρωί της 18ης Φλεβάρη, σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε – παρότι η οικογένειά του επιμένει ως και σήμερα πως δεν ήταν ο Παντελής Παντελίδης στο τιμόνι – εξετράπη της πορείας του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και αναποδογύρισε. Από την πρόσκρουση, ο τραγουδοποιός έχασε μάλλον ακαριαία τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά οι δυο γυναίκες που επέβαιναν επίσης στο αμάξι, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριακού.

Οι εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του εκλιπόντος ήταν πρωτοφανείς. Η υπόθεση του δυστυχήματος απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες θαυμαστών συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι κι ένα σημείωμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την κηδεία του τραγουδιστή, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν από χιλιάδες θαυμαστές που θέλησαν να αποχαιρετίσουν τον Παντελή Παντελίδη.

Η δίκη για το τροχαίο

Σχεδόν αμέσως μετά το μοιραίο τροχαίο, η οικογένεια του τραγουδοποιού ήρθε σε αντιπαράθεση με τις δύο επιβαίνουσες στο αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας όπως προαναφέρθηκε πως δεν ήταν εκείνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ωστόσο, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν αποφανθεί ότι το όχημα οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης.

Τον περασμένο Ιανουάριο ξεκίνησε και πάλι μια δίκη για το περιστατικό, στην οποία η Μίνα Αρναούτη, με την αγωγή της προς την εταιρεία που ασφάλιζε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, ζητά 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση.

Μίνα Αρναούτη - Παντελής Παντελίδης
Η Μίνα Αρναούτη και ο Παντελής Παντελίδης

Η Φρόσω Κυριακού, η οποία επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο, αξιώνει το ποσό των 94.630 ευρώ από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη και το υπόλοιπο ποσό είναι για νοσήλια και άλλα.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Μίνα Αρναούτη υποστήριξε ότι υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση του τροχαίου που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη 6,5 χρόνια πριν.

Όπως η ίδια ενημέρωνε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, πρόκειται σύντομα να πραγματοποιηθεί μία νέα δίκη και αφορά τους μάρτυρες που μήνυσε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση