Quantcast
03:36
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:36
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

33 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την «17 Νοέμβρη» (εικόνες & βίντεο)

Παύλος Μπακογιάννης

Παύλος Μπακογιάννης

26.09.2022
09:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 • 12:59
Σαν σήμερα το 1989 δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης

Σαν σήμερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 1989, η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον δημοσιογράφο και πολιτικό Παύλο Μπακογιάννη.

Ο Μπακογιάννης διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο Παύλος Μπακογιάννης είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του στα γραφεία του Συνασπισμού (νυν ΣΥΡΙΖΑ) κι έτσι το επίμαχο πρωινό είπε στον φρουρό του να μην τον συνοδεύσει ως το γραφείο του στο Κολωνάκι.

Την ίδια μέρα, σε πρωινή συνεδρίαση της Βουλής που μεταδιδόταν την ίδια ώρα από την τηλεόραση, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, χειροκροτούμενος απ’ όλες τις πτέρυγες, ευχήθηκε: «Να είναι το αίμα τού Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο που χύνεται άδικα σ’ αυτόν τον τόπο».

Ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία Μπακογιάννη η «17 Νοέμβρη»

Την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ανέλαβε με 12σέλιδη προκήρυξή της, που εστάλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στις 9 Οκτωβρίου 1989, η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Μπακογιάννης
Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Μπακογιάννης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η καταδίκη για 17Ν για τη δολοφονία Μπακογιάννη

Στην προκήρυξή της με τίτλο «Άρχισε η κάθαρση» αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον απατεώνα και ληστή του λαού Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής, αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Γραμμής, αλλά και για την αγορά μέσω της Γραμμής της Τράπεζας Κρήτης», όπως αναφέρει το sansimera.

bakogiannis dolofonia 26 9 22 - 33 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την «17 Νοέμβρη» (εικόνες & βίντεο)
Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Μπακογιάννης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη καταδικάστηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2003, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε ισόβια κάθειρξη ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Ηρακλής Κωστάρης και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και σε 15 χρόνια κάθειρξη ο Σάββας Ξηρός και ο Βασίλης Τζωρτζάτος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση