Quantcast
18:16
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
18:16
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ντέμης Νικολαΐδης: Ένας αθλητής που λατρεύτηκε όσο λίγοι εντός γηπέδου – Ένας παράγοντας που αγαπήθηκε αλλά και δίχασε έξω από αυτό

Ο Ντέμης Νικολαΐδης με τη φανέλα της ΑΕΚ / Φωτογραφία: ΠΑΕ ΑΕΚ

Ο Ντέμης Νικολαΐδης με τη φανέλα της ΑΕΚ / Φωτογραφία: ΠΑΕ ΑΕΚ

22.05.2022
08:20
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 • 18:17
Ο Ντέμης Νικολαΐδης ξεχώρισε για όσα έκανε στην μεγάλη του καριέρα στην ΑΕΚ και όχι μόνο

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει συνδέσει το όνομά του με την ΑΕΚ, τόσο ως παίκτης, όσο και ως πρόεδρος.

Ο παλαίμαχος φορ παραμένει εδώ και δεκαετίες στην επικαιρότητα και κάθε του δήλωση ή πράξη γίνεται άμεσα viral. Γεννημένος το 1973 στη Γερμανία, ξεκίνησε από μικρός να παίζει ποδόσφαιρο και έγινε ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, το όνομα «Ντέμης» έχει γίνει ξεκάθαρο και σχεδόν άπαντες γνωρίζουν ότι μιλάμε για τον Νικολαΐδη.

Μέχρι και σήμερα έχει φανατικούς θαυμαστές και ανταγωνιστές, καθώς αγαπήθηκε και λατρεύτηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει τον σεβασμό και στους αντιπάλους, με την ποιότητά του, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν άνθρωπος.

Ντέμης Νικολαΐδης: H τεράστια καριέρα που έκλεισε ιδανικά

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Την περίοδο 1991-92 που ο σύλλογος προβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική, έκανε και ο Νικολαΐδης το άλμα στην πρώτη ομάδα.

Την επόμενη περίοδο (1992-93) καθιερώθηκε ως βασικός, σκοράροντας 7 γκολ σε 30 αγώνες, ενώ την επόμενη χρονιά εντυπωσίασε από νωρίς σημειώνοντας 7 γκολ σε 9 αγώνες, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Στη μέση της περιόδου 1993-94, ο Απόλλων Σμύρνης (τότε Απόλλων Αθηνών) τον απέκτησε και άμεσα πήρε θέση βασικού και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ με 17 γκολ την περίοδο 1994-95, πίσω από Κριστόφ Βαζέχα (29) και Δημήτρη Σαραβάκο (21)

Αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ με 17 γκολ την περίοδο 1994-95, πίσω από Κριστόφ Βαζέχα (29) και Δημήτρη Σαραβάκο (21), με τον Απόλλωνα να τερματίζει τέταρτος, επίδοση που θεωρήθηκε εξωπραγματική για τα δεδομένα της ομάδας.

Την επόμενη χρονιά (1995-96), σημείωσε ένα γκολ λιγότερο (16) στο πρωτάθλημα, φτάνοντας με τον Απόλλωνα στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, όπου γνώρισε τη συντριβή με 7-1.

Το μεγάλο σίριαλ το καλοκαίρι του ’96 που έμεινε στην ιστορία

Μετά από ένα μεγάλο «σίριαλ», ο Νικολαΐδης υπέγραψε στην ΑΕΚ, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που υπήρξαν για να αποδεχθεί την πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Οι διοικήσεις Ολυμπιακού και Απόλλωνα τα είχαν βρει σε όλα, ο Ντέμης δεν συμφώνησε, εμμένοντας στην προσωπική του επιθυμία να μεταγραφεί στην ΑΕΚ και τελικά τα κατάφερε. Ο ίδιος ως οπαδός της ΑΕΚ, από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει πως ήθελε να πάει στην ομάδα που αγαπάει.

Η μεγάλη του επιθυμία να μετακομίσει στην ΑΕΚ και το «όχι» που είπε στα λεφτά του Ολυμπιακού είχαν σηκώσει «σκόνη» και όπως ήταν λογικό το γεγονός αυτό, τον έκανε ξεχωριστό στον κόσμο της Ένωσης.

Ο Ντέμης λατρεύτηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ

Ο Ντέμης έγινε «σημαία» στους φίλους της ΑΕΚ και με όσα πρόσφερε εντός γηπέδου, οι Ενωσίτες τον έβαλαν στην καρδιά τους.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την περίοδο 1998-99 με 23 γκολ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει κάποιο πρωτάθλημα. Κατέκτησε το Σούπερ Καπ του 1996 και το Κύπελλο τις χρονιές 1997, 2000 και 2002.

Το 2000, στον τελικό Κυπέλλου με τον Ιωνικό σημείωσε γκολ με το χέρι, το οποίο ο ίδιος υπέδειξε στον διαιτητή, που δεν το είχε αντιληφθεί, ώστε να το ακυρώσει και για τον λόγο αυτό βραβεύτηκε με το βραβείο Fair Play από τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA).

Κάθε καλοκαίρι το όνομά του ήταν στη λίστα των μεταγραφικών στόχων πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ η βελγική Άντερλεχτ είχε συμφωνήσει το 2000 με την ΑΕΚ για τη μεταγραφή του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε την προσφορά και έμεινε στην Ελλάδα.

Με την έλευση του Μάκη Ψωμιάδη στην προεδρία της ΑΕΚ άρχισαν τα προβλήματα για τον Ντέμη Νικολαΐδη και ουσιαστικά είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση από την μεγάλη του αγάπη. Το συμβόλαιό του με την Ένωση έληξε το καλοκαίρι του 2003 και δεν ανανεώθηκε.

Με την φανέλα της ΑΕΚ μέτρησε 125 γκολ σε 189 συμμετοχές.

demis nikolaidis 20 5 22 1 - Ντέμης Νικολαΐδης: Ένας αθλητής που λατρεύτηκε όσο λίγοι εντός γηπέδου - Ένας παράγοντας που αγαπήθηκε αλλά και δίχασε έξω από αυτό
O Ντέμης Νικολαΐδης ως αρχηγός της ΑΕΚ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Ντέμης ταξιδεύει στην Ισπανία

Το καλοκαίρι του 2003 έφτασε κοντά στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τελικά προτίμησε την ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

Σε μια χρονιά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να εντυπωσιάσει τους Ισπανούς, σημειώνοντας 6 γκολ σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όπως αναφέρει το wikipedia.

Στο τέλος εκείνης της περιόδου η Ατλέτικο του έκανε προσφορά για ανανέωση συμβολαίου, ώστε να παραμείνει στην Ατλέτικο, αλλά ο Νικολαΐδης είχε πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, για να βοηθήσει την ΑΕΚ να βγει από την κρίση, γινόμενος εν τέλει πρόεδρός της.

Από ποδοσφαιριστής, παράγοντας

Λίγο πριν αναλάβει την ΑΕΚ, ο Ντέμης κατέκτησε με την Eθνική Ελλάδας το Euro στην Πορτογαλία, παίζοντας το τελευταίο του παιχνίδι ως επαγγελματίας με τη Γαλλία στον προημιτελικό.

Πρόεδρος της ΑΕΚ, ο Ντέμης

Ο Νικολαΐδης ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ μετά από μια αποτυχημένη αγωνιστική χρονιά, με την ομάδα να κινδυνεύει με τιμωρία και υποβιβασμό λόγω χρεών.

Στην πρώτη χρονιά ως πρόεδρος της ΑΕΚ την περίοδο 2004-05, η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση έναν μόνο βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ ισοβάθμησε με τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Την επόμενη χρονιά (2005-06) η ΑΕΚ τερμάτισε στη δεύτερη θέση, 3 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και κέρδισε τη συμμετοχή της στο Champions League.

Demis Nikolaidis 20 5 22 - Ντέμης Νικολαΐδης: Ένας αθλητής που λατρεύτηκε όσο λίγοι εντός γηπέδου - Ένας παράγοντας που αγαπήθηκε αλλά και δίχασε έξω από αυτό
Ο Ντέμης Νικολαΐδης πρόεδρος της ΑΕΚ / Φωτογραφία: Eurokinissi

Την περίοδο 2006-07 η ΑΕΚ τερμάτισε και πάλι στη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας και πάλι τη συμμετοχή της στο Champions League, όπου η πορεία της κρίθηκε επιτυχημένη καθώς αποκλείστηκε στον όμιλό της μόλις για έναν βαθμό. Ξεχώρισε η νίκη της στην Αθήνα επί της Μίλαν, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο.

Το 2007-08 ήταν η χρονιά που η ΑΕΚ ενισχύθηκε πολύ, αποκτώντας δυνατά ονόματα (π.χ. Ριβάλντο) για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Εντός γηπέδου η ΑΕΚ έκοψε πρώτη το νήμα, αλλά ύστερα από παρέμβαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου λόγω της ιστορίας με τον Βάλνερ, η Ένωση έχασε στα «χαρτιά» το πρωτάθλημα.

Η επόμενη χρονιά 2008-09 ξεκίνησε με πολλά αποτυχημένα αποτελέσματα και ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε ανακοινώσει από νωρίς πως θα αποχωρήσει στο τέλος της, παραιτήθηκε τελικά στις 2 Νοεμβρίου 2008, έπειτα από αποδοκιμασίες του κόσμου στους παίκτες της ομάδας.

Η καριέρα του Ντέμη στην τηλεόραση

Τη σεζόν 2018-2019, ο Ντέμης Νικολαΐδης παρουσίασε την εκπομπή «Total Football» στο OPEN σχολιάζοντας την αθλητική επικαιρότητα. Φέτος παρουσίασε την αθλητική εκπομπή «Monday FC» στη NOVA.

Ο Ντέμης εκτός γηπέδων

Ο Ντέμης εκτός από το γήπεδο, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και με την προσωπική του ζωή, καθώς στις αρχές τις δεκαετίας του 2000 έγινε γνωστό που είναι μαζί με την Δέσποινα Βανδή. Όπως ήταν λογικό, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν πολύ με αυτό το ειδύλλιο που μετέπειτα προχώρησε και κατέληξε σε γάμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως Νικολαΐδης και Βανδή είχαν «ονομαστεί» ως το ζευγάρι «Μπέκαμ» της Ελλάδας, με τη ζωή τους να γίνεται και ντοκιμαντέρ. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μελίνα και τον Γιώργο. Το καλοκαίρι του ’21 ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους,

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση