Quantcast
19:40
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
19:40
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Νικ Κύργιος: Γιος Έλληνα μπογιατζή και Μαλαισιανής πριγκίπισσας – Ποια είναι η εξωτική γαλαζοαίματη που μεγάλωσε τον Αυστραλό τενίστα (εικόνες)

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος / Φωτογραφία: ΑΠΕ

05.07.2022
19:58
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 • 9:23
Ο Νικ Κύργιος είναι γιος της Νιλ, η οποία είχε τίτλο ευγενείας πίσω στην πατρίδα της

Η φρενήρης πορεία του τενίστα, αμαυρώθηκε τις τελευταίες ώρες από τις καταγγελίες που τον θέλουν υπόδικο για υπόθεση επίθεσης σε πρώην σύντροφό του. Σε κάθε περίπτωση, η Νικ Κύργιος είναι μια μοναδική περίπτωση αθλητή, τόσο εντός, όσο και εκτός τερέν. Μοναδική, τόσο με την εντυπωσιακή, θετική έννοια του όρου, όσο και με την άβολη.

«Χρειαζόμαστε έναν κλόουν για αυτό το τσίρκο» φέρεται να είχε δηλώσει πριν χρόνια ο Ρότζερ Φέντερερ, μια φράση που σίγουρα ο Νικ Κύργιος δεν θα εξέλαβε με τις καλύτερες των διαθέσεων.

Πριν από τέσσερις ημέρες, έπειτα από την ήττα του στο Wimbledon, ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπας μίλησε και πάλι για κλόουν.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς φανερά οργισμένος από τη συμπεριφορά του Κύργιου παραδέχτηκε ότι σημάδεψε με την μπάλα τον Ελληνοαυστραλό θέλοντας να τον πετύχει. Αφότου απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του είπε για τον αντιπαλό του ότι «ήταν σαν τσίρκο».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νικ Κύργιος
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νικ Κύργιος / Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, ο Νίκ Κύργιος έχει πιο σοβαρά προβλήματα να τον απασχολούν, καθώς δημοσίευμα της ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Mail υποστηρίζει πως σε βάρος του απαγγέλθηκε κατηγορία για επίθεση σε βάρος πρώην συντρόφου του, Κιάρα Πασάρι.

Η Πασάρι φαίνεται πως κατηγορεί τον Κύργιο για χρήση βίας σε βάρος της και μάλιστα φαίνεται ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να τους χωρίσει, με την Ιταλο-αυστραλή σύντροφό του να τον κατηγορεί για απιστία.

Ποιος είναι ο Νικ Κύργιος

Μικρότερος γιος του ελληνικής καταγωγής Γιώργου και της Νόρλαϊλα “Νιλ” Κύργιου, ο Νικ Κύργιος έχει δύο ακόμη αδέρφια, τον Χρήστο και την Χαλιμά. Ενώ η οικογένεια έχει την έδρα της στην Αυστραλία, αυτή προέρχεται από ένα διαφορετικό υπόβαθρο. Ο Γιώργος είναι Έλληνας, ενώ η Nill είναι Μαλαισιανή. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην Αυστραλία, όπου είχαν μετακομίσει και οι δύο από τις χώρες καταγωγής τους.

Ο Νικ Κύργιος
Ο Νικ Κύργιος / Φωτογραφία: Instagram

Ο Γιώργος υπήρξε ελαιοχρωματιστής, αν και δεν είναι σαφές αν εξακολουθεί να ασκεί αυτό το επάγγελμα, μετά την τεράστια πορεία του γιου του στο τένις. Η Νιλ μετακόμισε στην Αυστραλία από τη γενέτειρά της, τη Μαλαισία, στα 20 της χρόνια για να σπουδάσει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όπως σημειώνει αυστραλιανό δημοσίευμα στο the focus, ενώ η οικογένεια Κύργιου ζει μια σχετικά συνηθισμένη ζωή στην Καμπέρα, παρά το γεγονός ότι έχει ανάμεσά της έναν σούπερ σταρ του τένις, η ανατροφή της μητέρας του Νικ Κύργιου κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ήταν.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nill Kyrgios (@nillkyrgios)

Γεννημένη στο Γκομπάκ, στην περιοχή Σελανγκόρ της Μαλαισίας, η Νιλ ήταν κάτι σαν πριγκίπισσα στον τόπο της. Για την ακρίβεια, ο ξάδελφος του παππού της ήταν ο σουλτάνος του Παχάνγκ. Το βασιλικό της κληρονομικό δικαίωμα, λοιπόν, της έδινε τον τίτλο της Τένγκου του Παχάνγκ, ένας τίτλος που θα μπορούσε να παρομοιαστεί, σε ελεύθερη μετάφραση, με εκείνον της πριγκίπισσας της πολιτείας Παχάνγκ.

Ο Νικ Κύργιος βέβαια δεν έχει να λαμβάνειν από τα βασιλικά αξιώματα της μητέρας του. Όταν η Νιλ Κύργιος μετακόμισε στην Αυστραλία, αποποιήθηκε τον τίτλο της. Παρόλα αυτά, διαβάζουμε πως ο Νικ Κύργιος αγκαλιάζει την κληρονομιά και των δύο γονέων του. Μάλιστα, μετά την εμφατική ήττα του γιου της από τον Ραφαέλ Ναδάλ και πάλι στο Wimbledon το 2014, η Νιλ μίλησε στον μαλαισιανό Τύπο και αναφέρθηκε στην κληρονομιά τους:

«Ο Νικ είναι πολύ δεμένος με την οικογένειά του στη Μαλαισία, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές… Έπαιξε μάλιστα τένις στο Cameron Highlands την τελευταία φορά που ήμασταν στη Μαλαισία» είπε.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nill Kyrgios (@nillkyrgios)

«Όλη η οικογένεια Κύργιου είναι πολύ κοντά στην οικογένειά μου. Θέλω οι Μαλαισιανοί να είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματα του Νικ, καθώς στις φλέβες του κυλάει μαλαισιανό αίμα» πρόσθετε.

Γιατί ο Νικ Κύργιος δεν έχει τη μητέρα του πλάι του

Πάντως, ο Νίκο Κύργιος δεν είχε κοντά του τη μητέρα του, να τον συγκρατήσει στο σόου με τον Στέφανο Τσιτσιπά (αν και ο Έλληνας τενίστας απεδείχθη πιο θερμόαιμος). Η μητέρα του Νικ Κύργιου απουσιάζει από αυτό το Wimbledon, αλλά για καλό λόγο: η οικογένεια Κύργιου αυξάνεται και πληθαίνει!

Λίγο αφότου ξεκίνησε το τουρνουά, ο μεγαλύτερος αδελφός του Νικ, ο Χρήστος, έγινε πατέρας. Η Νιλ παρέμεινε στην Αυστραλία με τον Χρήστο, ενώ ο Γιώργος και η Χαλιμά έφθασαν με τζετ στο Λονδίνο για το Wimbledon. Στις 29 Ιουνίου 2022, η Νιλ μοιράστηκε στο Twitter μια εικόνα του εγγονιού της. Το όνομα του μικρού αγοριού είναι Γιώργος Όνυχας Κύργιος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση