Quantcast
23:01
09/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:01
09/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Σε απόγνωση η Μελάνια με την αδιαφορία του τότε πρόεδρου Τραμπ για τον κορονοϊό: «Τα έχεις κάνει θάλασσα, πρέπει να το πάρεις πιο σοβαρά»

Η αντίδραση της Μελάνια στη διαχείριση της πανδημίας από τον Ντόναλντ Τραμπ

Η αντίδραση της Μελάνια στη διαχείριση της πανδημίας από τον Ντόναλντ Τραμπ

15.09.2022
17:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 • 8:01
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ αρνούνταν να ακούσει ακόμη και τις εκκλήσεις της Πρώτης κυρίας

Ο κινέζικος ιός ή γριπούλα, όπως αποκαλούσε συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως δεν απασχολούσε ιδιαίτερα τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, σε σημείο που οδήγησε μέχρι  και την σύζυγό του, Μελάνια να αντιδράσει. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρεί ένα νέο βιβλίο για τον βίο και την Πολιτεία του εκατομμυριούχου στον Λευκό Οίκο.

Όπως μεταδίδει το CNN η αστάθεια και οι σπασμωδικές κινήσεις ήταν μάλλον καθημερινότητα κατά την προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, τουλάχιστον σύμφωνα με ορισμένους από τους συνεργάτες του. Λεπτομέρειες γι’ αυτές τις παλινωδίες φέρνει στο φως ένα νέο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, με τίτλο «Ο άνθρωπος που σπέρνει τη διχόνοια: Τραμπ στον Λευκό Οίκο, 2017 – 2021».

Το βιβλίο περιλαμβάνει στην έρευνά του και δύο συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ από την έπαυλή του στο περίφημο πια Μαερ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, όπου πρόσφατα το FBI κατέσχεσε σειρά απόρρητων εγγράφων που είχε στην κατοχή του ο πρώην πρόεδρος. Το νέο βιβλίο υπογράφει ο επικεφαλής των ανταποκριτών Λευκού Οίκου της New York Times, Πίτερ Μπέικερ και η αναλυτής διεθνών σχέσεων του CNN, Σούσαν Γκλέισερ.

Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ στο αεροδρόμιο
Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ στο αεροδρόμιο / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Η Μελάνια και η αντίθεσή της με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ακόμα και η σύζυγός του, η τότε Πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, «αναστατώθηκε με τον κοροναϊό και πείστηκε ότι ο Τραμπ τα έκανε θάλασσα», όπως σημειώνει το βιβλίο των Αμερικανών δημοσιογράφων που πρόκειται να δημοσιευθεί την Τρίτη.

Σε τηλεφώνημα με τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, ο οποίος διατήρησε δεσμούς με τον Λευκό Οίκο παρά τις κατά καιρούς επικρίσεις του Τραμπ, η Μελάνια Τραμπ ζήτησε βοήθεια για να πείσει τον σύζυγό της να λάβει πιο σοβαρά υπόψη του την πανδημία.

«’Τα θαλασσώνεις», θυμάται να λέει στον σύζυγό της, γράφουν οι συγγραφείς. «Αυτό είναι σοβαρό. Θα είναι πολύ άσχημο και πρέπει να το πάρεις πιο σοβαρά απ’ ό,τι το παίρνεις». Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ έδειχνε να μην πτοείται και της απαντούσε κάπως υποτιμητικά. «Ανησυχείς πάρα πολύ» θυμάται η Μελάνια να της απαντά. «Ξέχνα το».

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία: Twitter

Οι Μπέικερ και Γκλέισερ γράφουν ότι πολλοί από τους διαδεδομένους φόβους για την προεδρία του Τραμπ, οι οποίοι εκφράζονταν σε διάφορα δημοσιεύματα την περίοδο που ο Αμερικανός βρισκόταν στο Οβάλ Γραφείο, ήταν στην πραγματικότητα πιο κοντά στην πραγματικότητα απ’ ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, οδηγώντας σε απέλπιδες προσπάθειες μεταξύ όσων εργάστηκαν γι’ αυτόν να αποτρέψουν την καταστροφή.

Το βιβλίο περιγράφει βαθιές ανησυχίες μεταξύ της ομάδας εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ και άλλους, ότι ο τότε πρόεδρος θα πυροδοτούσε μια σύγκρουση με το Ιράν κατά τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του ή ότι θα μπορούσε να «ξεκινήσει» πυρηνικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.

Η παράξενη σχέση της Μελάνια με τον Ντόναλντ Τραμπ

Μια ισχυρή και εν πολλοίς αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι και ο πιο καλόβολος σύντροφος. «Για να παντρευτείς έναν άντρα σαν τον Ντόναλντ, πρέπει να ξέρεις ποια είσαι και πρέπει να είσαι πολύ δυνατή και έξυπνη» έχει δηλώσει στο παρελθόν, πριν ακόμη εκείνος εκλεγεί πρόεδρος, η Μελάνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Η σχέση του Ντόναλντ και της Μελάνια τέθηκε σε δοκιμασία κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας του Ντόναλντ για την προεδρία, καθώς προέκυψαν ισχυρισμοί ότι συμπεριφερόταν ανάρμοστα με άλλες γυναίκες. Τότε, δημοσιεύματα τον ήθελαν να προχωρά σε απρεπή σχόλια και χειρονομίες σε βάρος άλλων γυναικών, αλλά και να περνά βραδιές αχαλίνωτου σεξ με ιερόδουλους.

Παρότι η Μελάνια απέρριψε δημόσια τις κατηγορίες σε βάρος του συζύγου της και στάθηκε στο πλευρό του, υπάρχουν εικασίες ότι διατηρούσαν μια σχέση χωρίς σεξουαλικές επαφές, ενώ κυκλοφόρησε και οι πρώτες φήμες για χωρισμό.

Σε βιβλίο για τη ζωή του ζευγαριού, διατυπωνόταν η θέση πως η Μελάνια και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Σε αυτό αναφερόταν επίσης ότι ο Ντόναλντ συνήθιζε να κλειδώνει τη γυναίκα του έξω τη νύχτα, ώστε να μπορεί να επιδοθεί σε τσίζμπεργκερ βλέποντας τηλεόραση.

«Ποτέ δεν τους είδα σαν μια κανονική οικογένεια, να κάθονται μαζί σε ένα τραπέζι, να τρώνε μαζί, να μιλάνε», έλεγε πρώην εργαζόμενος στην έπαυλη Τραμπ. «Περνούν χρόνο στο ίδιο μέρος, αλλά δεν αλληλεπιδρούν» πρόσθετε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις όπου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απλώσει να πιάσει το χέρι της συζύγου του δημοσίως, με εκείνη να το τραβάει νευρικά μακριά του. Τα περιστατικά αυτά, που δεν ήταν μεμονωμένα κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο και ταξιδίων σε όλο τον κόσμο, οδήγησαν στο συμπέρασμα πως η σχέση τους είχε τελειώσει. Ωστόσο, δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά το τέλος της θητείας του, ο Μελάνια Τραμπ παραμένει πλάι του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση