Quantcast
06:52
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:52
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Παρ’ ολίγον έγκλημα στην Αθήνα το 1978: Άρπαξε το μαχαίρι να σκοτώσει τη σύντροφό του επειδή «τόλμησε» να τον αφήσει για να σπουδάσει

Αποκόμματα εφημερίδων για την επίθεση νεαρού σε βάρος φοιτήτριας το 1978

Αποκόμματα εφημερίδων για την επίθεση νεαρού σε βάρος φοιτήτριας το 1978

03.07.2022
09:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2022 • 19:20
Η ζήλια λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σε αδιόρθωτο έγκλημα σε βάρος της πρώην συντρόφου του

Το έγκλημα αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, με τον ζηλόφθονα νεαρό να μην μπορεί να συλλάβει την ιδέα μιας χειραφετημένης γυναίκας που επιθυμεί να σπουδάσει.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, άλλωστε, το να σπουδάζει μια κοπέλα μόνη της στην Αθήνα και δη στην Σχολή Καλών Τεχνών, εθεωρείτο προφανώς ακόμη για κάποιους προκλητικό. Προκλητικό όχι μόνο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, αλλά και για νεαρούς, ακόμη φοιτητές.

Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από το πρωτοφανές, για τα σημερινά δεδομένα περιστατικό, που συνέβη το καλοκαίρι του 1978 σε μια γκαρσονιέρα στη πλατεία Αμερικής.

Ένας ζηλότυπος νεαρός θολωμένος από τον παράφορο έρωτά του επιχείρησε να δολοφονήσει με μαχαίρι την αγαπημένη του, επειδή εκείνη τον εγκατέλειψε και πήγε να σπουδάσει στην Αθήνα.

0 18χρονος τρελά ερωτευμένος που έφτασε μια ανάσα από το έγκλημα

Ο 18χρονος Παύλος, ο δράστης της επίθεσης, ήταν τρελά ερωτευμένος, όπως δήλωσε και στο δικαστήριο, με την συνομήλικη του Ελένη.

Οι δυο νέοι διατηρούσαν ερωτικό δεσμό, ο οποίος όμως διεκόπη για άγνωστους λόγους με πρωτοβουλία της κοπέλας. Όπως έγινε γνωστό στη δίκη, η Ελένη εγκατέλειψε τον Παύλο, φοιτητή τότε τεχνικής σχολής στη Θήβα και ήρθε στην Αθήνα.

Νοίκιασε ένα μικρό υπόγειο διαμέρισμα με μια φίλη της, την Παρασκευή, στο κέντρο της πρωτεύουσας, γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών και αφιερώθηκε στο διάβασμα.

Άρθρο της εποχής για την υπόθεση του ζηλόφθονα φοιτητή
Άρθρο της εποχής για την υπόθεση του ζηλόφθονα φοιτητή

Ο νεαρός δεν μπορούσε όμως να δεχθεί το χωρισμό τους. «Την αγαπούσα για περισσότερο από δυο χρόνια και είχα σκοπό να την παντρευτώ. Εκείνη όμως είχε μοντέρνες ιδέες γι’ αυτό και με εγκατέλειψε για να έλθει στην Αθήνα» είπε στους δικαστές του ο κατηγορούμενος.

Ο 18χρονος υποστήριξε ότι είχε ζητήσει από την κοπέλα πολλές φορές να συνεχίσουν τη σχέση τους, όμως εκείνη, αρνούνταν κατηγορηματικά.

Η άρνησή της Ελένης, όπως αποδείχθηκε, έτρεφε περισσότερο τη ζήλια του και τότε ήταν που άρχισε να την απειλεί και να οργανώνει το έγκλημα. «Όποιος μπλέξει με εμένα, δύσκολα ξεμπλέκει», έλεγε και ξανάλεγε στη κοπέλα.

Ήθελε να την απαγάγει

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, ο Παύλος πικραμένος από την απόρριψη διέκοψε τις σπουδές του και πήρε την κοπέλα στο κατόπι.

Έπειτα από αρκετό ψάξιμο ο νεαρός ανακάλυψε τη διεύθυνση της Ελένης στην Αθήνα και έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της.

Ένα βράδυ την είδε να βγαίνει με τη φίλη της και να κατευθύνεται σε κεντρικό κινηματογράφο. Χωρίς να ζητήσει την άδεια από τις δυο κοπέλες τις συνόδευσε ως το σινεμά και τις περίμενε για τις συνοδεύσει και πάλι στην επιστροφή τους προς το διαμέρισμά τους.

Άρθρο της εποχής για την υπόθεση του ζηλόφθονα φοιτητή
Άρθρο της εποχής για την υπόθεση του ζηλόφθονα φοιτητή

Εκεί όμως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έκλεισε πίσω του την πόρτα και βγάζοντας από τη τσέπη του ένα στιλέτο και απαγόρευσε στις δυο κοπέλες να βγουν από το σπίτι.

Μετά από αρκετές ώρες, ωστόσο, επέτρεψε στην Παρασκευή να βγει από το διαμέρισμα για να πάει στο περίπτερο να του πάρει τσιγάρα, αλλά και να τηλεφωνήσει στον πατέρα του στη Θήβα ώστε να έλθει με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα και να βοηθήσει στην απαγωγή της Ελένης!

Ο «από μηχανής Θεός» της πολυκατοικίας

Τρομαγμένη η κοπέλα βγήκε από το διαμέρισμα και επιστρέφοντας βρήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας έναν ένοικο, στον οποίο και εκμυστηρεύτηκε τι ακριβώς συνέβαινε στην ίδια και τη φίλη της. Μάλιστα, δεν είχε κάνει ποτέ το τηλεφώνημα στη Θήβα όπως της είχε ζητήσει ο Παύλος.

Η κοπέλα έχοντας πια μιλήσει στον ένοικο της πολυκατοικίας για τον εφιάλτη που βίωνε η ίδια και η φίλη της, μπήκε και πάλι στο διαμέρισμα μόνη ώστε ο νεαρός να μην υποψιαστεί τίποτα. Ο ένοικος, ωστόσο, ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έφτασε στο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα, αλλά ο Παύλος αρνούνταν να ανοίξει. Οι κοπέλες καλούσαν σε βοήθεια και εν τέλει οι άντρες της άμεσου δράσης παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι.

Βρήκαν τον νεαρό να κάθεται πάνω στην Ελένη και να κραδαίνει ένα κοφτερό μαχαίρι σχεδόν έτοιμο να προχωρήσει σε μοιραίο έγκλημα. Ο νεαρός ήδη είχε τραυματίσει την κοπέλα, ευτυχώς ελαφρά στο δεξιό της ώμο.

Η δίκη για το έγκλημα

«Δεν σκόπευα ούτε για μια στιγμή να της κάνω κακό. Έκανα το παν για να τη μεταπείσω. Την αγαπούσα και είχα σκοπό το γάμο» είπε ο νεαρός στην απολογία του στο δικαστήριο.

«Απλώς ήθελα να τη φοβίσω λίγο… Άθελα μου την τραυμάτισα κατά τη συμπλοκή μαζί της… Την τραυμάτισα λίγο με το μαχαίρι που κρατούσα» συμπλήρωσε.

Το Κακουργιοδικείο έπειτα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, κήρυξε ένοχο τον νεαρό για σωματική βλάβη σε βάρος της Ελένης, ενώ βρίσκονταν σε μέτρια σύγχυση. Ακόμη, του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλλε τελικά φυλάκιση τεσσάρων μηνών και πέντε ημερών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ασκήθηκε αμέσως έφεση από τον εισαγγελέα που έκρινε ότι η επιβληθείσα στο νεαρό κατηγορούμενο ποινή ήταν υπέρμετρα επιεικής…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση