11:39
16/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
11:39
16/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μακρόν: Αξύριστος και με φούτερ Γάλλων κομάντο στο Μέγαρο των Ηλυσίων – Αντιδράσεις στο Twitter με το «σόου» του Ελιζέ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν / Φωτογραφία: ©Soazig de la Moissonnière

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν / Φωτογραφία: ©Soazig de la Moissonnière

14.03.2022
20:21
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 • 9:15
Η επιλογή του Μακρόν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media

Με βλέμμα που υποδηλώνει κόπωση και αυπνία, γένια τριών ημερών και φούτερ με το σήμα της επίλεκτης ομάδας CPA 10 της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας εμφανίστηκε στο Μέγαρο Ηλυσίων ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι χρήστες των social media, αλλά και γαλλικά ΜΜΕ, όπως η La Republique που φιλοξενεί το θέμα, κάνει λόγο για ένα πολύ κραυγαλέο παράδειγμα επικοινωνιακής πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν 4 μόνο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν φοράει ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα, με το λογότυπο του CPA 10 να είναι ορατό σε δύο από τις οκτώ φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου, και οι οποίες φαίνεται ότι ελήφθησαν στο Ελιζέ, χθες Κυριακή. Τα στιγμιότυπα είδαν οι Γάλλοι πολίτες αρχικά στον λογαριασμό Instagram του Soazig de la Moissonnière, της επίσημης φωτογράφου του Γάλλου προέδρου.

Η φωτογράφηση σε ύψος στρατηλάτη πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά (Σάββατο) την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Μακρόν και ο Γερμανός ομόλογός του, Όλαφ Σολτς με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την επομένη της συνόδου των Βερσαλλιών, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Όλαφ Σολτς και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Όλαφ Σολτς και ο Εμανουέλ Μακρόν

Οι τρεις ηγέτες είχαν ήδη μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γαλλία και η Γερμανία «αξίωσαν από τη Ρωσία μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Μετά τη συνάντησή τους στις 7 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβανομένης εκείνης της περασμένης Πέμπτης, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ελιζέ.

Τι είναι το CPA 10 που φορούσε ο Μακρόν

Η ομάδα CPA 10 αποτελεί ομάδα κομάντο αλεξιπτωτιστών με το νούμερο 10, μια επίλεκτη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, που χρησιμοποιείται για να παρεμβαίνει στις πιο επικίνδυνες αποστολές.

Το γεγονός ότι ο υποψήφιος πρόεδρος και νυν ένοικος του Ελιζέ χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο ενώ μαίνεται η σύγκρουση στην Ουκρανία και είκοσι οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, είναι αναμφίβολα μια πολύ ευτυχής σύμπτωση, αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα. «Αυτό το πουλόβερ έχει σκοπό να μας πει ότι ο αρχηγός του κράτους είναι επίσης  και ο επικεφαλής σε μια πολεμική επιχείρηση;» διερωτάται ο αρθρογράφος.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Εμανουέλ μακρόν βρέθηκε σε στρατιωτική βάση της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, όπου και επιθεώρησε την ετοιμότητα και την τεχνογνωσία των κομάντος αλεξιπτωτιστών της CPA10. Και, όπως ανακαλύψαμε σήμερα, έφυγε με μια μπλούζα με κουκούλα στη βαλίτσα του.

«Μπορεί κάποιος να εξηγήσει στον Εμανουέλ Μακρόν ότι το Παρίσι ΔΕΝ βομβαρδίζεται από τον ρωσικό στρατό; Αυτό δεν είναι μόνο γελοίο, είναι αισχρό και προσβλητικό για τους Ουκρανούς» γράφει ο Γερουσιαστής της Μπους Ντι Ρον, Στεφάν Ραβιέ, ο οποίος σημειωτέον στηρίζει στην προεκλογική κούρσα τον ακροδεξιό πρώην τηλεσχολιαστή Ερίκ Ζεμούρ.

«Κοιτάξτε τον προσπαθεί να παραστήσει τον Ζελέσνκι αλά γαλλικά» έγραψε άλλος χρήστης του Twitter για την εικόνα του Εμανουέλ Μακρόν.

https://twitter.com/Rach_ID/status/1503433969085341696

«Ή η τέχνη της απόσπασης… και αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις» σημειώνει κάποιος άλλος.

«Είναι απλό… όταν βλέπω αυτή τη φωτογραφία του, το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι: ντρέπομαι για τον εαυτό μου και στη συνέχεια ντρέπομαι γι’ αυτόν και για το άτυχο έθνος μας» γράφει κάποιος άλλος

Δημοσιογράφος του δικτύου BFMT, χαρακτηρίζει την προσπάθεια Μακρόν να δείξει πως αγωνιά για την ειρήνη ως την επιρροή του «φαινομένου Ζελένσκι» στον Γάλλο πρόεδρο.

Μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται πως ευνοείται από την συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία, αφενός από το γεγονός πως έχει παρουσιάσει εαυτόν ως τον μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και αφετέρου εξαιτίας των δεσμών που φαίνεται να είχαν το εθνικιστικό κόμμα με το Κρεμλίνο, κάτι που τραυματίζει την δημόσια εικόνα τους εν όψει των εκλογών.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση και αναφορικά με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 30% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 17%, η Βαλερί Πεκρές με 12%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 12% και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 12%.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν / Φωτογραφία: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 59% των ψήφων τον δεύτερο γύρο απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners για την εφημερίδα Les Echos και το Radio Classique.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση