Quantcast
21:16
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:16
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Μάικ Τάισον και η παράξενη σχέση του με τα αιλουροειδή – Κάποτε είχε 3 τίγρεις για κατοικίδια

Ο Μάικ Τάισον παίζει με την τίγρη του

Ο Μάικ Τάισον παίζει με την τίγρη του

10.08.2022
15:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 • 9:44
«Ήταν χαζό από μέρους μου να πιστεύω πως μπορώ να τις τιθασεύσω» λέει σήμερα ο Μάικ Τάισον

Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στον Μάικ Τάισον, ωστόσο, αυτή η πτυχή της λατρείας του για τις τίγρεις είναι μάλλον λιγότερο γνωστή για τον οξύθυμο πυγμάχο.

Σε πρόσφατο ειδικό επεισόδιο του Τζο Ρόγκαν με τον διάσημο αθλητή, ο Μάικ Τάισον μοιράστηκε την εμπειρία του από την εκτροφή τίγρεων ως κατοικίδια ζώα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο 56χρονος αποκάλυψε μερικά μοναδικά στοιχεία για τις τίγρεις που τις διαφοροποιούν από τα λιοντάρια και τους σκύλους.

«Ξέρετε αυτό η σχέση με τις τίγρεις και τα λοιπά είναι διαφορετική από ό,τι με τα λιοντάρια και τα λοιπά. Τα λιοντάρια είναι σαν τα σκυλιά και τα λοιπά. Τους αρέσει να κάνουν παρέα με την οικογένεια αλλά η τίγρη κάνει παρέα μόνο με εσένα» είπε ο Μάικ Τάισον στην εκπομπή.

«Ελπίζεις ότι δεν του αρέσει κάποιο από τα παιδιά σου γιατί τότε δεν μπορείς να αγγίξεις, να παίξεις με τα παιδιά σου. Μπορεί να σε σκοτώσει! Είναι τρελό. Αυτό κάνουν οι τίγρεις, προσκολλώνται σε ένα άτομο. Δεν είναι οικογενειάρχες. Ένα άτομο!» υποστήριξε.

Αποφάσισε να αγοράσει τίγρεις μέσα στη φυλακή

Πληροφορίες θέλουν τον Μάικ  Τάισον να συλλαμβάνει την ιδέα να αγοράσει τίγρεις όταν ήταν στη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πυγμάχος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης μετά την καταδίκη του για βιασμό πριν από 20 χρόνια, το 1992. Ωστόσο, ο Αμερικανός αποφυλακίστηκε το 1995 και συνέχισε την καριέρα του στην πυγμαχία μέχρι που αποσύρθηκε το 2005. Ωστόσο, ο Τάισον ανακοίνωσε την επιστροφή του στο ρινγκ το 2020 και αντιμετώπισε το ίνδαλμά του Ρόι Τζόουνς Τζούνιος σε έναν αγώνα οκτώ γύρων στις 28 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου.

«Ήμουν στη φυλακή και μια μέρα μιλώντας με έναν φίλο μου από τον οποίο αγόραζα εξωτικά αυτοκίνητα, μου είπε ότι ένας φίλος του του χρωστούσε χρήματα. Και μου είπε: “Αν δεν μου δώσεις χρήματα, θα πάρω μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα και θα τα ανταλλάξω με κάποια ζώα» είπε συγκεκριμένα ο Μάικ Τάισον. Τότε ο συγκρατούμενός του, του εξήγησε πως μπορεί να πάρει τίγεις και λιοντάρια. «Αν είχες ένα από αυτά, θα ήταν υπέροχο» θυμάται να του απαντά ο Μάικ Τάισον.

Σε κάθε περίπτωση, πίσω στο 1995, αφού ο Μάικ Τάισον βγήκε από τη φυλακή, υιοθέτησε τρία μικρά αιλουροειδή που ονομάστηκαν: Κένια, Στορμ και Μπόρις. Ο πρωταθλητής συνήθιζε να παίζει μαζί τους, στην έπαυλή του στο Λας Βέγκας, ενώ τα βίντεο του στα οποία πάλευε με τις τίγρεις είχαν προκαλέσει αίσθηση εκείνη την εποχή.

Η τίγρης του Μάικ Τάισον επιτέθηκε σε γυναίκα

Η τίγρη του Τάισον αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης αρκετές φορές στα χρόνια που ο πυγμάχος τις είχε στο σπίτι του. Σε μια από αυτές, ο πυγμάχος αναγκάστηκε να πληρώσει 250.000 δολάρια σε μια γυναίκα, η οποία υπέστη τραυματισμούς μετά από επίθεση της τίγρης.

Ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά περιστατικά, καθώς το άγριο ζώο της επιτέθηκε όταν εισήλθε παράνομα στην ιδιοκτησία του Μάικ Τάισον. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μάικ Τάισον έχασε την τίγρη του όταν προσπάθησε να φάει τον σκύλο του γείτονά του.

Με τα χρόνια, ο Μάικ Τάισον συνειδητοποίησε τον κίνδυνο που ενέχει η διατήρηση μεγάλων άγριων ζώων. Αργότερα μάλιστα, παραδέχτηκε αργότερα ότι ήταν τρομερό λάθος να κρατάει κοντά του τόσο επικίνδυνα ζώα. Αν και, εξακολουθούσε να ισχυρίζεται ότι οι τίγρεις είναι πολύ ωραίες, ανέφερε επίσης τον κίνδυνο να χάσει κάποιος τη ζωή του από αυτές κατά λάθος.

«Ήμουν πολύ χαζός τότε. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εξημερώσεις αυτά τα αιλουροειδή εκατό τοις εκατό, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συμβεί αυτό. Σε σκοτώνουν κατά λάθος, δεν είναι ότι προσπαθούν να το κάνουν, το κάνουν κατά λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικ Τάισον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση