09:30
27/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:30
27/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Γιατί το Lord Of The Rings θα σε κάνει να θες να «προσπεράσεις» το φετινό καλοκαίρι (βίντεο)

Το λόγκο της σειράς «The Lord of the Rings: The Rings of Power» / Φωτογραφία: Social Media

Το λόγκο της σειράς «The Lord of the Rings: The Rings of Power» / Φωτογραφία: Social Media

20.02.2022
12:49
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2022 • 18:52
Στις 2 Σεπτεμβρίου έρχεται η σειρά του «Lord Of The Rings»

Είναι από εκείνες τις στιγμές που θα ήθελες πολύ να προχωρήσει γρήγορα ο χρόνος, να κυλήσει σαν νερό και να φτάσει η 2α Σεπτεμβρίου 2022, όποτε και θα κάνει πρεμιέρα η σειρά «Lord Of The Rings»!

Από την άλλη, κρίμα είναι να χάσουμε και τις διακοπές του καλοκαιριού… οπότε ας μείνουμε στον πραγματικό χρόνο και ας περιμένουμε πως και πως την πρεμιέρα της σειράς η οποία δεν θα είναι η συνέχεια του έπος της τριλογίας, όπως ίσως να περίμεναν πολλοί, αλλά η ζωή πριν από το «Lord Of The Rings»!

Οι ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» για την εποχή τους ήταν πολύ μπροστά, από άποψη εφέ, χρημάτων που δαπανήθηκαν, σεναρίου και γενικότερα μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει ένα κινηματογραφικό «έπος»!

Η κατάλληλη στιγμή να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι

Κι ενώ μετράμε αντίστροφα ως την ημερομηνία της πρεμιέρας, μοιάζει τώρα καλή ευκαιρία να ακουστεί η φράση «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι»…

Είναι η ευκαιρία να κάτσουν όλοι της γενιάς μας-σας-τους, να δουν ξανά την τριλογία των ταινιών «Lord Of The Rings» ή αλλιώς «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών»! Ώστε οι παλιοί να θυμηθούν το έπος αυτό και οι νέοι να μάθουν πως ήταν οι ταινίες που σε κρατούσαν στο σινεμά για τρεις και… κάτι ώρες χωρίς να βαρεθείς!

Η τριλογία του «The Lord of the Rings»
Η τριλογία του «The Lord of the Rings»

Το δαχτυλίδι δεν ήταν μόνο ένα, ήταν πολλά…

Η σειρά όπως έχει γίνει γνωστό, λοιπόν έχει να κάνει με την ιστορία πριν από τις ταινίες του «Lord Of The Rings». Χαρακτηριστική η δήλωση των δημιουργών της, Τζον Ντ. Πέιν και Πάτρικ ΜακΚέι: «Μέχρι στιγμής, το κοινό έχει παρακολουθήσει σε οθόνη, την ιστορία του Ενός Δαχτυλιδιού – αλλά πριν από αυτό το Ένα, υπήρχαν πολλά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε την επική ιστορία όλων».

Από την πλευρά της, η Amazon, αυτό το οποίο ανακοίνωσε για την προβολή της σειράς, ήταν το εξής:

«Η σειρά θα μεταφέρει τους θεατές πίσω σε μια εποχή όπου αναπτύχθηκαν τεράστιες δυνάμεις, τα βασίλεια γνώρισαν τη δόξα και έπειτα καταστράφηκαν, αναπάντεχοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρεμόταν από μια λεπτή κλωστή και ο “υπέρτατος κακός” που επινόησε ο Τόλκιν, απείλησε να βυθίσει τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας σε μια χρονική περίοδο στην οποία επικρατεί σχετική ειρήνη, η σειρά ακολουθεί ένα σύνολο από χαρακτήρες καθώς αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση του κακού.

Από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια των Misty Mountains μέχρι τα μαγικά δάση στο βασίλειο των Ξωτικών Λίντον, το νησί-βασίλειο Νούμενορ και τις πιο μακρινές γωνιές του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα διαμορφώσουν κληρονομιά που θα παραμείνει ζωντανή για πολύ καιρό, μετά που θα παύσουν να υπάρχουν».

Το δαχτυλίδι του «The Lord of the Rings»
Το δαχτυλίδι του «The Lord of the Rings»

«The Lord of the Rings: The Rings of Power», χιλιάδες χρόνια πριν…

Η Amazon, το 2017, είχε επιβεβαιώσει τις σκέψεις της για μια σειρά βασισμένη στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών, ενώ 4 χρόνια αργότερα, το 2021 αποκάλυψε το στόρι της σειράς.

Βρισκόμαστε στη Δεύτερη Εποχή, σε ότι αφορά στην ιστορία της Μέσης Γης. Το επικό δράμα, που βασίζεται στα βιβλία του Τόλκιν, διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα της κινηματογραφικής τριλογίας σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον και της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού.

Ξέρετε την ιστορία, που ο μικρός Φρόντο, ένας άνθρωπος, ένα ξωτικό, ένας μάγος που ήταν γκρι και έγινε λευκός (You Shall Not Pass και τα λοιπά), ένα Γκόλουμ με σοβαρή ψυχωτική εξάρτηση με δαχτυλίδια και άλλοι πολλοί κίνησαν για το βουνό, όπου θα έπρεπε να κάψουν στην πυρά το κακόβουλο δαχτυλίδι.

Πάμε λοιπόν χιλιετίες πίσω στο μυαλό του Τόλκιν και τα ξεχνάμε όλα αυτά. Αυτό το οποίο τονίζεται από την Amazon, είναι πως η σειρά δε συνδέεται με κάποιον τρόπο με τις ταινίες, παρά το γεγονός πως έχει σχεδόν τα ίδια σκηνικά, αλλά και ύφος (ως εποχή).

Στόχος να ξεπεράσει το «Game of Thrones»

Να σημειωθεί πως η σειρά θα αποτελείται από πέντε σεζόν, η καθεμία από τις οποίες θα περιλαμβάνει οκτώ έως 10 επεισόδια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διαδικτυακής κοινότητας «The One Ring».

Η πρώτη σεζόν φέρεται να κόστισε στην Amazon το αστρονομικό ποσό των 465 εκατομμυρίων δολαρίων, πέραν επιπλέον 250 εκατομμύρια που καταβλήθηκαν για την απόκτηση των δικαιωμάτων, ώστε να μεταφερθούν τα βιβλία στη μικρή οθόνη.

Στόχος της Amazon, που ποντάρει πολλά στα εκατομμύρια των φανατικών του κόσμου που έχτισε ο Τόλκιν, είναι να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παραγωγή σειράς φαντασίας μετά το «Game of Thrones»!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση