Quantcast
19:53
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
19:53
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Όταν η ανεπανάληπτη Κίρστι Άλεϊ ευχαριστούσε δημόσια τον σύζυγό της που της πρόσφερε το «μακρύτερο» επί 8 χρόνια (βίντεο)

Η ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Η ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ / Φωτογραφία: ΑΠΕ

06.12.2022
19:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 • 9:59
Η αξεπέραστη Κίρστι Άλεϊ και ο θρυλικός λόγος στα βραβεία Emmy

Ναι, η είδηση του χαμού της ηθοποιού Κίρστι Άλεϊ είναι μια πολύ δυσάρεστη είδηση, ειδικά για όσους από εμάς έχουμε μεγαλώσει παρακοκλουθώντας ξανά και ξανά τη μοναδική ερμηνεία της στις σειρές «Κοίτα ποιος μιλάει».

Από την άλλη, η Αμερικανίδα θα ήθελε να τη θυμούνται για το μπριο της, για την ειλικρίνειά της και φυσικά για τη μοναδική της ομιλία κατά τη διάρκεια παραλαβής βραβείου.

Η γυναίκα από το Κάνσας δεν ήταν γνωστή για τις δημόσιες σχέσεις, ούτε όμως και για τις προβλέψιμες αντιδράσεις.

Η πληθωρική Κίρστι έφυγε από τη ζωή έπειτα από περιπέτεια υγείας, σε ηλικία 71 ετών. «Όσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν μια ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση των παιδιών της.

«Το κέφι και το πάθος της μητέρας μας για τη ζωή, τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα πολλά ζώα της, για να μην αναφέρουμε την αιώνια χαρά της για δημιουργία, ήταν απαράμιλλα και μας άφησαν έμπνευση να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο, όπως ακριβώς έκανε και εκείνη» προσθέτουν στην ανάρτηση όπου ανακοίνωσαν τον θάνατό της, οι δικοί της άνθρωποι.

Η ζωή και οι επιτυχίες της ξεχωριστής Κίρστι Άλεϊ

Η Κίρτσι Λουίζ Άλεϊ γεννήθηκε στη Γουιτσίτα του Κάνσας το 1951 και μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 1980, όπου ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. Η Κίρστι Άλεϊ είχε ήδη εμπλακεί στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και ζήτησε θεραπεία για τον εθισμό της στην κοκαΐνη μέσω του συνδεδεμένου με αυτήν προγράμματος Narconon, στο οποίο πιστώνεται τη νηφαλιότητά της.

Το 1982 ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα στο Star Trek II: Η οργή του Καν, το οποίο σύντομα ακολούθησε με το Blind Date και τη μίνι σειρά North and South του 1985. Δύο χρόνια αργότερα, η Κίρστι Άλεϊ έπαιξε στο πλευρό του Μαρκ Χάρμον  στην επιτυχημένη κωμωδία Summer School.

H Κίρστι Άλεϊ
H Κίρστι Άλεϊ / Φωτογραφία: Twitter

Ήταν εκείνη η χρονιά που η Κίρστι Άλεϊ αντικατέστησε τη Σέλεϊ στη σειρά Cheers του NBC, το οποίο συγκαταλεγόταν στις κορυφαίες κωμωδίες της τηλεόρασης.

Η επική ομιλία της Κίρστι Άλεϊ στα βραβεία Έμι

Το 1991, όταν κέρδισε το βραβείο Emmy πρωταγωνιστικού ρόλου, έβγαλε έναν περίφημα πρόστυχο λόγο, όταν ευχαρίστησε τον σύζυγό της, τον ηθοποιό Πάρκερ Στίβενσον: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύζυγό μου, τον Πάρκερ , τον άνθρωπο που μου έδωσε το μακρύτερο τα τελευταία οκτώ χρόνια!».

Διαβάζουμε στο Rolling Stone πως η ηθοποιός δεν ήταν ποτέ γνωστή για τη διακριτικότητά της, ωστόσο πριν από 31 χρόνια η πρωταγωνίστρια του «Κοίτα ποιος μιλάει» πήγε τα πράγματα σε άλλο επίπεδο όταν τελείωσε την ευχαριστήρια ομιλία της για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ευχαριστώντας τον τότε σύζυγό της με αυτόν τον τρόπο.

Εμφανώς στρεσαρισμένος, ο παρουσιαστής Τζέρι Σέινφελντ σχολίασε αμήχανα: «Το μακρύτερο; Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε!». Με αυτή την προσθήκη της βραδιάς, ο ευφημισμός έγινε το μεγαλύτερο αστείο της βραδιάς.

Τέτοια απήχηση είχε το σχόλιο της Κίρστι Άλεϊ που ο συνάδελφός της Μπαρτ Ρέινολντς πήρε τη σκυτάλη και ευχαρίστησε την τότε σύζυγό του Λόνι Άντερσον που του έδωσε «δύο μεγάλα».

Το δεύτερο Emmy και το κλασικό «Κοίτα ποιος μιλάει;»

Το δεύτερο Emmy της Κίρστι Άλεϊ ήταν για την τηλεοπτική ταινία του 1994 David’s Mother, στην οποία υποδυόταν τον γονέα ενός εφήβου με αυτισμό.

Στο απόγειο της καριέρας της Κίρστι Άλεϊ συγκαταλέγεται επίσης η σειρά του NBC, Veronica’s Closet (1997-2000), η κωμωδία Fat Actress του 2005 και φυσικά της συμμετοχή με τον Τζον Τραβόλτα στις τρεις ταινίες «Κοίτα ποιος μιλάει;» (“Look Who’s Talking”), μια τριλογία που ξεκίνησε το 1989 και αποτέλεσε τεράστια επιτυχία.

Η Κίρστι Άλεϊ και ο Τζον Τραβόλτα σε σκηνή από την ταινία «Κοίτα ποιος μιλάει»
Η Κίρστι Άλεϊ και ο Τζον Τραβόλτα σε σκηνή από την ταινία «Κοίτα ποιος μιλάει»

Η ταινία έλαβε μεικτές κριτικές. Στο Rotten Tomatoes, η πρώτη ταινία έχει βαθμολογία μόλις 57% με βάση 37 κριτικές, με μέση βαθμολογία 5,2/10, ωστόσο το κοινό που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του CinemaScore έδωσε στην ταινία Α με τόνο, σε κλίμακα Α+ έως F.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση