Quantcast
17:22
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:22
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πραγματικός Survivor στην Κίνα: Επιβίωσε μόνος στα βουνά 17 ημέρες μετά από καταστροφικό σεισμό 6,6 Ρίχτερ

Διασώστες στην Κίνα μετά τον σεισμό / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Διασώστες στην Κίνα μετά τον σεισμό / Φωτογραφία: ΑΠΕ

22.09.2022
18:43
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2022 • 8:44
Άνδρας επιβίωσε παλεύοντας με τα στοιχεία της φύσης επί 17 ημέρες, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα

Ένας άνδρας που είχε χαθεί στα βουνά εδώ και 17 ημέρες, μετά από ισχυρό σεισμό στη νοτιοδυτική Κίνα, βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Ο σεισμός των 6,6 βαθμών έπληξε την επαρχία Σιτσουάν στις 5 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας τον θάνατο 93 ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από 400. Το επίκεντρό του βρισκόταν στο καντόνι Λουντίνγκ, περιοχή με κοιλάδες, ορμητικά ποτάμια και στενούς δρόμους, κοντά στο οροπέδιο του Θιβέτ, κάπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της επαρχιακής πρωτεύουσας Τσενγκντού.

Η δόνηση είχε κτίρια στην Τσενγκντού, όπου τα 21 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται σε lockdown εξαιτίας εστίας του νέου κορονοϊού. Συντρίμμια και χαλάσματα αλλά και ρωγμές σε δρόμους εξαιτίας του σεισμού ανάγκασαν τότε τα σωστικά συνεργεία να περνούν ποταμούς με τη βοήθεια αυτοσχέδιων γεφυρών ή καλωδίων που συνδέουν τη μια όχθη με την άλλη για να εντοπίσουν αγνοούμενους.

Διαβάζουμε στο BBC, πως ο Γκαν Γιου έμεινε πίσω για να βοηθήσει άλλους στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο όπου είχε υπηρεσία, αλλά στη συνέχεια πάλεψε να διαφύγει μέσα από το δύσβατο έδαφος καθώς είχε χάσει τα γυαλιά του, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Βρέθηκε ζωντανός, αλλά τραυματισμένος από έναν ντόπιο χωρικό την Τετάρτη.

Βρισκόταν στο σημείο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες

Ο Γκαν και ο συνάδελφός του Λούο Γιονγκ έμειναν πίσω στον υδροηλεκτρικό σταθμό Γουάντονκ στις 5 Σεπτεμβρίου για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένους συναδέλφους τους και να βοηθήσουν στην πρόληψη πλημμυρών απελευθερώνοντας νερό από ένα φράγμα. Στη συνέχεια προσπάθησαν να φύγουν, περπατώντας για περίπου 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) στα βουνά γύρω από το εργοστάσιο.

Διασώστες στην Κίνα μετά τον σεισμό / Φωτογραφία: ΑΠΕ
Διασώστες στην Κίνα μετά τον σεισμό / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Όμως ο κ. Γκαν, ο οποίος έχει υψηλό βαθμό μυωπίας και είχε χάσει τα γυαλιά του στον σεισμό, δυσκολεύτηκε να προσανατολιστεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κρατικό Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας (CNR).

Οι διασώστες έψαχναν στην περιοχή για επιζώντες και οι δύο άνδρες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να στείλουν σήμα για βοήθεια. «Βγάλαμε τα ρούχα μας, τα κρεμάσαμε σε κλαδιά δέντρων και τα κουνήσαμε», δήλωσε ο κ. Λούο στο CNR.

Χάθηκαν τα ίχνη του, παρά τις προσπάθειες των διασωστών στην Κίνα

Τελικά, ο Κινέζος προσέτρεξε σε βοήθεια, αφήνοντας τον κ. Γκαν με ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι από βρύα και φύλλα μπαμπού και μερικά άγρια φρούτα και βλαστούς μπαμπού για φαγητό. Ο Λούο βρέθηκε τρεις ημέρες μετά, στις 8 Σεπτεμβρίου, αφού χρησιμοποίησε φωτιά για να προσελκύσει την προσοχή των σωτήρων.

Παρότι οδήγησε τους διασώστες στο σημείο όπου βρισκόταν ο συνάδελφός του, εκείνος δεν ήταν πλέον εκεί. Οι διασώστες ανακάλυψαν μόνο πεταμένα ρούχα και πίστευαν ότι μπορεί να πέθανε από υποθερμία.

Αυτή την εβδομάδα ένας αγρότης που ζει κοντά στο εργοστάσιο συμμετείχε στις έρευνες, επιστρατεύοντας την εμπειρία και τις γνώσεις του από την περιοχή. Μετά από λίγες ώρες άκουσε τις κραυγές του Γκαν και τον βρήκε κάτω από δέντρα. Διασώστες έφτασαν αργότερα στο σημείο και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν θεραπείες για σπασμένα οστά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση