Quantcast
10:39
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:39
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Καμίλα Βαλίεβα: Ποια είναι η 15χρονη που έγραψε ιστορία στο καλλιτεχνικό πατινάζ και βρέθηκε «ντοπέ» (εικόνα & βίντεο)

H Καμίλα Βαλίεβα / Φωτογραφία: Twitter

H Καμίλα Βαλίεβα / Φωτογραφία: Twitter

10.02.2022
13:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 • 21:20
Η Καμίλα Βαλίεβα που κατάφερε σε λίγες ώρες να βρεθει από τα ψηλά στα χαμηλά, καθώς βρέθηκε ντοπαρισμένη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Η είδηση πως η Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε ντοπέ σε απαγορευμένη ουσία έπεσε σαν… βόμβα.

Η 15χρονη Ρωσίδα σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Βαλιέβα λίγες ώρες πριν κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, καθώς πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος τετραπλή περιστροφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, όλα φαίνεται να σβήνουν και η επιτυχία της αμαυρώθηκε.

Σύμφωνα με την WADA η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Η παράσταση της Βαλίεβα που εντυπωσίασε

Αυτή είναι η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα

Η Βαλίεβα γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 2006 στο Καζάν της Ρωσίας και πριν γίνει πέντε ετών, η μητέρα της την είχε εγγράψει σε μαθήματα γυμναστικής, μπαλέτου και καλλιτεχνικού πατινάζ, και σε ηλικία πέντε ετών μεταπήδησε πλήρως στο πατινάζ. Σύμφωνα με μια συνέντευξη που παρουσιάστηκε στα ISU Skating Awards 2021, η 15χρονη ελπίζει να γίνει ψυχολόγος.

Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022, πρωταθλήτρια Rostelecom Cup το 2021, πρωταθλήτρια Skate Canada International το 2021 και πρωταθλήτρια Ρωσίας το 2022.

Έκανε ντεμπούτο τη σεζόν 2019-2020 σε διεθνείς διαγωνισμούς, σε ηλικία μόλις 13 ετών σε διεθνείς διαγωνισμούς, στην πίστα του Junior Grand Prix στη Γαλλία. Εκεί πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση, αλλά λόγω πτώσης κατέκτησε την τρίτη θέση. Παρόλα αυτά, συνέχισε ακάθεκτη και τη σεζόν 2020-2021 έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε εθνικό επίπεδο με ενήλικους.

Η Καμίλα Βαλίεβα είναι η τρέχουσα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για το πρόγραμμα μικρού μήκους γυναικών, το ελεύθερο πατινάζ και τη συνολική βαθμολογία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει σημειώσει εννέα παγκόσμια ρεκόρ.

Είναι η πρώτη γυναίκα σκέιτερ που έσπασε τα όρια των 250, 260 και 270 πόντων στο συνολικό σκορ, μέσα σε μία σεζόν, η πρώτη που έσπασε τα όρια των 170 και 180 πόντων στο ελεύθερο πατινάζ και η πρώτη που έσπασε τα κατώφλια των 90 μονάδων στο σύντομο πρόγραμμα.

Σε επίπεδο νεανίδων, η Βαλίεβα είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων 2020, η πρωταθλήτρια του Τελικού Γκραν Πρι Νεανίδων 2019–20 και η εθνική πρωταθλήτρια Ρώσων νεανίδων για το 2020.

 

Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής από τη ΔΟΕ

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Μαρκ Ανταμς, δήλωσε σήμερα (10/2) στο Πεκίνο και κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης Τύπου, ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο» για «μια κατάσταση που έχει κάθε είδους επιπτώσεις» και χαρακτήρισε «πλήρη εικασία» τις αναφορές για ντόπινγκ.

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι αρμόδιοι εργάζονται όσο το δυνατόν ταχύτερα. Γνωρίζουμε ότι οι αθλητές, οι οποίοι επηρεάζονται από την τελετή των μεταλλίων, θέλουν να υπάρχει άμεσα ένα  αποτέλεσμα», ανέφερε ο Ανταμς.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πατινάζ (ISU), από την πλευρά της, υπενθύμισε σε δελτίο Τύπου ότι «δεν μπορούσε να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με πιθανή παραβίαση των κανονισμών κατά του ντόπινγκ».

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση