Quantcast
22:49
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:49
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η δολοφονία του γιατρού τη δεκαετία του ‘70 – Πρωτόγονη «Δικαιοσύνη» απένειμε ο δράστης με μία σφαίρα για το θάνατο της αδερφής του

Ιστορίες εγκλημάτων

Ιστορίες εγκλημάτων

04.06.2023
08:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 • 13:42
Η δολοφονία του γιατρού και ο δράστης που αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του

Μία αθώωση και μία δολοφονία. Ένας δράστης που αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του και ένας νέος επιστήμονας, το θύμα του, που έπεσε νεκρός από τον πυροβολισμό του.

Ο λόγος για το πρωτόγνωρο έγκλημα που είχε σημειωθεί τη δεκαετία του ‘70 στο Αγρίνιο με θύμα έναν 40χρονο γιατρό, πατέρα ενός κοριτσιού! Ένα έγκλημα, που έχει ξεσηκώσει «θύελλα» διαμαρτυριών εκ’ μέρους των ιατρικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι με αφορμή τη δολοφονία του συναδέλφους τους εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που ασκούσαν το λειτούργημά τους.

Το πλέον σοκαριστικό στη συγκεκριμένη υπόθεση, την οποίαν κατέγραψαν σε εκτενή ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες της εποχής, είναι ότι 40χρονος γιατρός έπεσε νεκρός ενώ η Δικαιοσύνη λίγα λεπτά νωρίτερα τον είχε απαλλάξει από κάθε ευθύνη που του απέδιδε ο δράστης.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός δολοφονήθηκε επειδή ο άνδρας που τον πυροβόλησε εξ’ επαφής έξω από τα δικαστήρια της πόλης, πίστευε ότι δεν τιμωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη για το θάνατο της αδερφής του. Έτσι, ο δράστης αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του και αφού περίμενε τον άτυχο άνδρα λίγα μέτρα από τα δικαστήρια της πόλης τον πυροβόλησε με μία σφαίρα σχεδόν εξ’ επαφής.

Το θύμα είχε λίγο νωρίτερα αθωωθεί από το δικαστήριο στο οποίο είχε παραπεμφθεί μετά από μήνυση του δράστη για τον θάνατο της άρρωστης αδελφής του. Η νεαρή γυναίκα έπασχε από κολικό νεφρού και είχε επισκεφθεί τον 40χρονο γιατρό, ο οποίος και της συνέστησε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο του Αγρινίου και εν συνεχεία στην Αθήνα. Τα αδέλφια της κοπέλας, πράγματι τη μετέφεραν νοσοκομείο της Αθήνας, όπου όμως η ασθενής κατέληξε μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας.

Μετά την θάνατο της άτυχης γυναίκας, η οικογένειά της κατάθεσε μήνυση σε βάρος του γιατρού θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάληξη της. Έπειτα μάλιστα από εισαγγελική έρευνα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας Ωστόσο, ενώπιον του δικαστηρίου ο 40χρονος επιστήμονας αθωώθηκε για το αδίκημα αυτό και ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας κατευθύνονταν προς το σπίτι του συνοδευόμενος από τον δικηγόρου του, ο δράστης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στην αριστερή ωμοπλάτη προς το μέρος της καρδιάς.

Ο γιατρός έπεσε στην αγκαλιά του συνηγόρου του, ο οποίος και τον μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο. Ήταν όμως ήδη αργά ώστε να τον σώσουν οι συνάδελφοί του, στα χέρια των οποίων άφησε την τελευταία του πνοή.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του γιατρού ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει όπως είχε γράψει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Μακεδονία» χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη στο σημείο που διέπραξε το έγκλημα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Στην απολογία του ο 43χρονος με καταγωγή από χωριό του Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας είπε ότι δεν είχε προμελετήσει το έγκλημα και ότι έφερε μαζί του το περίστροφο «για επαγγελματικούς λόγους»! Δήλωσε ακόμα μετανιωμένος για ότι έκανε και είπε πως έφταιγε η κακιά η ώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη ενώ μετά το έγκλημά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αχαΐας είχε εκδώσει ψήφισμα στο οποίο ανέφερε ότι οι γιατροί της ευρύτερης περιοχής κατέρχονται σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου τους.

Στο ίδιο ψήφισμα μάλιστα ο άτυχος γιατρός χαρακτηριζόταν ήρωας που έπεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Παρόμοιο ψήφισμα είχε εκδώσει και ο Ιατρικός Σύλλογος του Αγρινίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση