Quantcast
12:54
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
12:54
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η δολοφονία του εφοπλιστή τη δεκαετία του ’70 στην Αθήνα – Τα ισόβια στον 21χρονο δράστη και η ανήθικη σεξουαλική πρόταση

Η δολοφονία του εφοπλιστή στην Αθήνα το '70

Η δολοφονία του εφοπλιστή στην Αθήνα το '70

07.05.2023
15:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 • 10:28
Η δολοφονία του εφοπλιστή στην Αθήνα της δεκαετίας το '70

Ένα άγριο έγκλημα με θύμα έναν εφοπλιστή των Αθηνών και δράστη ένα νεαρό άνδρα απασχόλησε στα τέλη της δεκαετίας το ‘70 το Κακουργιοδικείο της Αθήνας και τον Τύπο της εποχής.

Το έγκλημα, το οποίο είχε σεξουαλικό υπόβαθρο, προκάλεσε «αναταράξεις» στην κοινή γνώμη, καθώς ανέδειξε το ζήτημα της νεανικής εγκληματικότητας αλλά και της διαφθοράς, όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Μακεδονία» σε διάφορα μπαρ των Αθηνών, στα οποία σύχναζαν εύποροι άνδρες για βρουν νεαρούς, οι οποίοι θα ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.

Όπως προέκυψε στη δίκη που ακολούθησε για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 21χρονος, δράστης παιδί μιας φτωχής οικογένειας, συναντούσε ηλικιωμένους άνδρες με οικονομική επιφάνεια και συνευρίσκονταν μαζί τους έναντι αμοιβής.  Μάλιστα, στην απολογία του στο δικαστήριο ο ίδιος ο νεαρός είχε αναφέρει πως είχε ξεκινήσει να συναντά άνδρες για πληρωμένο έρωτα από τα 16 του χρόνια ώστε να κερδίζει εύκολο χρήμα και να ζει τη ζωή του με ταξίδια και γρήγορες μοτοσυκλέτες.

«Ανήθικη πρόταση»

Ζώντας κατά αυτό τον τρόπο, ο κατηγορούμενος είχε γνωρίσει στην Ύδρα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70 έναν μεσήλικα εφοπλιστή και ένα βράδυ βρέθηκε στο διαμέρισμά του στην πρωτεύουσα.  Εκεί ο νεαρός κατηγορούμενος με αλλεπάλληλες μαχαιριές κατακρεούργησε τον άτυχο άντρα. Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως διέπραξε το έγκλημα υπό την επήρεια χαπιών και πως το θύμα του έκανε ανήθικη σεξουαλική πρόταση προσβάλλοντας τον ανδρισμό του.

«Είχα πάθος με τις γυναίκες και τις μοτοσικλέτες και για να βρω χρήματα μπήκα χωρίς να το θέλω στο κύκλωμα της βρωμιάς», είπε ξεκινώντας την απολογία του στο δικαστήριο 21χρονος κατηγορούμενος για να περιγράψει στη συνέχεια τις ώρες εκείνες που βρέθηκε στο διαμέρισμα του άτυχου εφοπλιστή και διέπραξε το στυγερό έγκλημά του.

Η δολοφονία του εφοπλιστή στην Αθήνα το '70
Η δολοφονία του εφοπλιστή στην Αθήνα το ’70

«Το βράδυ εκείνο είχα πάρει πέντε συνολικά χάπια και περπατούσα μόνος μου στο δρόμο. Μου ήρθε να ακούσω μουσική και σκέφτηκα ότι θα ικανοποιούσε την επιθυμία μου αν επισκεπτόμουν στο σπίτι του τον εφοπλιστή. Όταν καθίσαμε στον καναπέ και πίναμε ουίσκι εκείνος μου άρπαξε ξαφνικά το κεφάλι, το τράβηξε με δύναμη ανάμεσα στα πόδια του ζητώντας μου να παίξω εγώ το ρόλο του θηλυπρεπή. Θύμωσε όταν αρνήθηκα και του έδωσε μία γροθιά. Εκείνος μου είπε ότι θα με καταγγείλει στην αστυνομία. Τότε εγώ χωρίς να ξέρω το γιατί, τον ξαναχτύπησα. Σπρώχνοντας πάνω στη συμπλοκή ο ένας τον άλλον φτάσαμε στο τραπέζι και εκεί ακούμπησα το χέρι μου στο μαχαίρι. Ασυναίσθητα το σήκωσα και τον χτύπησα μία φορά. Μόλις είδα το αίμα άρχισα να τα χάνω. Ίσως από τα χάπια, ίσως από τον φόβο μου στη θέα του αίματος, δεν ξέρω. Πάντως, από κει και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα. Έχω μετανιώσει πικρά για ότι έκανα είμαι αδικαιολόγητος και μου αξίζει τιμωρία» είπε σε δικαστές και ενόρκους ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με στοιχεία που προσκομίστηκαν στη δίκη είχε έντονο παραβατικό παρελθόν με κλοπές δικύκλων και άλλα αδικήματα.

Ο εισαγγελέας, όπως και το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε στη συνέχεια, ήταν «καταπέλτης» για τον 21χρονο, υποστηρίζοντας ότι πήγε στο διαμέρισμα του άτυχου άνδρα με σκοπό να τον δολοφονήσει και στη συνέχεια να τον ληστέψει ώστε κατά αυτό τον τρόπο να βρει τα χρήματα για να ταξιδέψει στην Ιταλία, όπως σχεδίαζε.

«Το έγκλημα είναι βαρύτατο άγριο και φρικτό και δεν έγινε για λόγους σεξουαλικούς. Ο κατηγορούμενος είχε προαποφασίσει το έγκλημα και πήγε στο σπίτι του θύματος για εκβιάσει» είπε στην αγόρευσή του εισαγγελέας, κάνοντας ακόμη λόγο για ηθική καταρράκωση του κατηγορούμενο, ο οποίος είχε παραδεχθεί νωρίτερα στο δικαστήριο ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Η απόφαση και τα χειροκροτήματα

Έχει αξία, πάντως, να αναφερθεί ότι στη δίκη που διεξήχθη στο Κακουργιοδικείο δεκάδες νεαρά κορίτσια και αγόρια είχαν κατακλύσει το ακροατήριο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο, στον οποίο έδιναν πακέτα με τσιγάρα, σοκολάτες και εγκωμιαστικά σημειώματα!

Όταν, δε, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως κηρύσσει ένοχο τον 21χρονο για την πράξη της δολοφονίας του εφοπλιστεί και της ληστείας χωρίς ελαφρυντικό, οι νεαροί θαυμαστές του κατηγορουμένου ξέσπασαν σε έκτροπα πετώντας πέτρες και τούβλα και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του. Στο δικαστήριο έσπευσαν μάλιστα επιπλέον 10 περιπολικά, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Η ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό άντρα μετά την καταδίκη του ήταν ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, πρόσκαιρη κάθειρξη 10 ετών για την πράξη της κλοπής, φυλάκιση 10 μηνών για παράνομη οπλοχρησία καθώς και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Στους συγγενείς του θύματος επιδικάστηκε ως χρηματική ικανοποίηση το συμβολικό ποσό των 50.000 δρχ. στον καθένα.

«Μίλα, βγάλτα όλα στη φόρα», φώναζαν στο νεαρό δράστη οι θαυμαστές του μετά την καταδίκη του. Εκείνος τους κοίταζε αποσβολωμένος χωρίς να βγάζει λέξη από το στόμα του.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε ζητήσει, πάντως, τα πρακτικά της αποδεικτικής διαδικασίας και τη δικογραφία της υπόθεσης, προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και να ξεκινήσει έρευνα για «τα μπαρ της διαφθοράς στην Αθήνα», όπου «σύχναζαν εύποροι και ηλικιωμένοι άντρες για να βρουν, έναντι αμοιβής, νεαρά αγόρια που θα ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση