Quantcast
01:56
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:56
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η δίκη των δολοφόνων με το «αχλάδι» – Το άγριο έγκλημα της δεκαετίας του ‘70 στην Αθήνα είναι σεξουαλικό υπόβαθρο

Η δίκη των δολοφόνων με το «αχλάδι»

Η δίκη των δολοφόνων με το «αχλάδι»

30.04.2023
17:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2023 • 8:39
Το άγριο έγκλημα της δεκαετίας του '70 στην Αθήνα

Μία πρωτόγνωρη υπόθεση ανθρωποκτονίας με δράστες δύο νεαρούς άντρες 22 και 23 ετών συγκλόνισε την κοινή γνώμη τη δεκαετία του ’70. Οι δυο νέοι σκότωσαν στην Κυψέλη έναν 55χρονο βάζοντας του στο στόμα ένα αχλάδι! Πρόκειται για έγκλημα που απασχόλησε  το Κακουργιοδικείο της Αθήνας και είχε σεξουαλικό υπόβαθρο.

Όπως είχε γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης οι δύο κατηγορούμενοι είχαν γνωριστεί με το θύμα σε ένα υπόγειο της πλατείας Ομονοίας. Εκεί μετά τις πρώτες συζητήσεις το θύμα τους κάλεσε σε ταβερνείο στην πλατεία Βάθης για να τους κάνει το τραπέζι. Αφού έφαγαν όλοι μαζί στη συνέχεια αναχώρησαν για το διαμέρισμα του 55χρονου άντρα στην Κυψέλη με σκοπό να ικανοποιήσω – όπως έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία» – ανενόχλητοι το «αρρωστημένο πάθος τους».

Αφού πρώτα «διασκέδασαν ολόκληρη τη νύχτα και ολόκληρη την άλλη μέρα» οι δύο νεαροί επιτέθηκαν στον 55χρονο άνδρα και με ένα μπουκάλι αλλά και με γροθιές και κλωτσιές του κατάφεραν συντριπτικά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα. Το στοιχείο, όμως, που χαρακτήρισε την πράξη των δύο κατηγορουμένων ως ιδιαιτέρως ειδεχθή, ήταν ότι είχαν δέσει το θύμα χειροπόδαρα με καλώδιο και προκειμένου ο άτυχος άνδρας να σταματήσει να καλεί σε βοήθεια του έσπρωξαν με δύναμη στο στόμα ένα αχλάδι!

Στη συνέχεια τον φίμωσαν με μία πετσέτα, τον πέταξαν μέσα στην μπανιέρα και ανενόχλητοι αποχώρησαν το διαμέρισμά του, αφού πρώτα αφαίρεσαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας, όπως ένα ρολόι, χρυσά μανικετόκουμπα του, κ.ά.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του 55χρονου οφείλονταν σε πνιγμό, ο οποίος είχε προέλθει από το αχλάδι, το οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο λαιμό του αλλά και στα συντριπτικά κατάγματα που το θύμα έφερε στο κεφάλι.

Τι έγραφε ο Τύπος της εποχής για το έγκλημα
Τι έγραφε ο Τύπος της εποχής για το έγκλημα

Οι συγγενείς του άτυχου άνδρα τον βρήκαν λίγο αργότερα νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του και η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών αξιοποιώντας δακτυλικά αποτυπώματα αλλά και καταθέσεις γειτόνων του θύματος. Μάλιστα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα και φωτογραφίες των δυο δραστών, οι οποίοι βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω τους παραδόθηκαν εν τέλει στις αρχές.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης είχε γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος και οι δύο κατηγορούμενοι αποτύπωσαν με λεπτομέρειες κάθε σκηνή του εγκλήματος, ενώ αναφέρθηκαν στο έκνομο παρελθόν τους και τις σχέσεις που διατηρούσαν με διάφορους άντρες με τους οποίους αφού συνευρίσκονται σεξουαλικά τους λήστευαν.

Οι απολογίες

Και ενώ στις απολογίες τους στον ανακριτή ομολόγησαν ότι η δολοφονία του 55χρονου ήταν προμελετημένη όταν ήρθε η ώρα της δίκης ο ένας άρχισε να τα ρίχνει στον άλλον, αρνούμενοι ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το θύμα εκείνο το μοιραίο βράδυ και ότι είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονία του.

«Μας πρότεινε να πάμε στο σπίτι του και να ακούσουμε μουσική. Μπήκαμε στο αυτοκίνητό του και πήγαμε. Στο διαμέρισμα φάγαμε και κοιμηθήκαμε Δεν έγινε κάτι άλλο. Είδα τον συγκατηγορούμενό μου να επιτίθεται στο θύμα.  Μου είπε να τον χτυπήσουμε για να του πάρουμε τα λεφτά. Εγώ του είπα να μην το κάνουμε και απλά να τον φοβίσουμε. Τότε εκείνος μου είπε: «θα μας μαρτυρήσει». Η απάντησή μου ήταν ότι «οι αδελφές δεν μιλάνε φοβούνται», υποστήριξε στην απολογία του στο δικαστήριο ο πρώτος κατηγορούμενος της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο δεύτερος δράστης ισχυρίστηκε στο δικαστήριο:  «Ήμουν λιποτάκτης έξι μήνες και έκανα διάφορες δουλειές, όπως οικοδόμος, σερβιτόρος κ.ά. Την ημέρα εκείνη όμως ήμουν «ρέστος» και ο συγκατηγορούμενός μου, μου πρότεινε να μας κεράσει το θύμα. Τον άκουσα και πήγα μαζί τους. Αυτός μου είπε να τον χτυπήσουμε με το μπουκάλι. Όταν τον χτύπησα και όταν έσπασε το μπουκάλι δεν έπαθε τίποτα.

Σηκώθηκε πάνω και μας είπε: «Τι είναι αυτά που κάνετε».  Εγώ προσπάθησα να του κλείσω το στόμα με το χέρι μου για να μη φωνάξει αλλά με δάγκωσε. Ύστερα του έδεσα τα χέρια και τα πόδια και του έβαλα ένα μήλο ή ένα αχλάδι, δεν θυμάμαι, στο στόμα. Πήρα το ρολόι του και το φόρεσα ψάξαμε και βρήκαμε τα λεφτά και τα πήραμε. Έχω μετανιώσει».

Η απόφαση

Το Κακουργιοδικείο της Αθήνας επέβαλε κάθειρξη 25 και 23 ετών, αντιστοίχως, στους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του άτυχου άνδρα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εκ’ προθέσεως και ληστεία κατά συναυτουργία Ωστόσο το δικαστήριο τους αναγνώρισε και ελαφρυντικά: Στον πρώτο κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και στον δεύτερο της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ακόμη στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε και εξαετής στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Από την πλευρά του, πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο νέοι σύμφωνα με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και όμως είχε αναφέρει η μόνη επιείκεια για αυτούς θα πρέπει να είναι μην τους επιβληθεί η θανατική ποινή!

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση