Quantcast
03:41
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:41
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Γυναικοκτονία το ’60: Τη σκότωσε γιατί αρνούνταν τις ερωτικές του προτάσεις – «Δεν κράτησε το μυστικό μας με ξεφτίλισε» είπε ο δράστης που καταδικάστηκε σε θάνατο

Ιστορίες εγκλημάτων

Ιστορίες εγκλημάτων

24.06.2023
08:36
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 • 15:06
Καταδικάστηκε με θανατική ποινή για τη γυναικοκτονία 

«Παραδίνομαι. Σκότωσα μία γυναίκα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια ενός 26χρονο άντρα, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ’60 δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές μία 35χρονη, μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, με τη γυναικοκτονία να συγκλονίζει την κοινωνία.

Η αιτία που όπλισε τα χέρια του δράστη, όπως ο ίδιος κατέθεσε στις αρχές, ήταν η προβολή και η ντροπή που ένιωσε όταν η άτυχη γυναίκα ζήτησε από συγγενικά του πρόσωπα να πάψει να την ενοχλεί και να της κάνει ερωτικές προτάσεις.

Η 35χρονη απέκρουε τον έρωτα του νεαρού άνδρα και πολλές φορές του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί καμία επαφή μαζί του. Είχε έναν ευτυχισμένο γάμο και ήταν πιστή στον υποσμηναγό σύζυγό της.

Το έγκλημα είχε σημειωθεί μέσα στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας την ώρα που εκείνη ετοιμάζονταν να ντυθεί για να βγει. Η αποτρόπαια δολοφονία είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και είχε απασχολήσει έντονα τον Τύπο της εποχής, ο οποίος με εκτενή ρεπορτάζ είχε καλύψει την υπόθεση προανακριτικά αλλά και τη δίκη που ακολούθησε στο Κακουργιοδικείο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε γράψει η εφημερίδα «Μακεδονία» ο νεαρός άνδρας νωρίς το πρωί την ημέρα του φόνου προμηθεύτηκε ένα κοφτερό μαχαίρι μήκους περίπου 10 εκατοστών και από το μεσημέρι άρχισε να πίνει σε διάφορες ταβέρνες της πόλης με στόχο να μεθύσει. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη γειτονιά της άτυχης γυναίκας και έστησε καρτέρι έξω από την πολυκατοικία της.

Όταν βεβαιώθηκε ότι η 35χρονη ήταν μόνη στο διαμέρισμα άνοιξε την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, εισέβαλε ανενόχλητος στο διαμέρισμα και μόλις αντίκρισε την άτυχη γυναίκα άρχισε να τη μαχαιρώνει. Οι σπαρακτικές κραυγές και οι εκκλήσεις του θύματός του για βοήθεια δεν στάθηκαν ικανές να τον σταματήσουν. Ένα από τα χτυπήματά του βρήκε την 35χρονη στην καρδιά με αποτέλεσμα να επέλθει αμέσως ο θάνατος. Βλέποντας την γυναίκα μέσα σε μια λίμνη αίματος ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Όμως γείτονες που είχαν ακούσει λίγα λεπτά νωρίτερα τις κραυγές του θύματος έσπευσαν στο διαμέρισμα όπου και βρήκαν την άτυχη γυναίκα να σπαράζει στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Πρώτες που έφτασαν στο σπίτι ήταν η μητέρα και η αδελφή του θύματος, οι οποίες ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Ήταν όμως ήδη αργά. Η 35χρονη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, εξαιτίας του πλήγματος που είχε δεχθεί στην καρδιά.

Έπειτα από λίγα λεπτά ο 26χρονος έφτανε στο αστυνομικό τμήμα και εκεί τα πρώτα λόγια που είπα τους αστυνομικούς ήταν: «Παραδίνομαι. Σκότωσα μία γυναίκα». Στο πλαίσιο της ανάκρισης που ακολούθησε ο νεαρός άντρας υποστήριξε ότι διέπραξε τον φόνο για λόγους ευθιξίας.

Όπως είπε, ήταν ερωτευμένος με την 35χρονη, η οποία τον απέκρουε και απηυδισμένη από τις οχλήσεις του είχε ζητήσει από μία θεία του να του πει να σταματήσει να την ενοχλεί. Πράγματι η γυναίκα του μίλησε, όπως του μίλησε και ο αδελφός του. Εκείνος, όμως, όπως κατέθεσε, ένιωσε προσβολή και ντροπή που δεν μπορούσε να ξεπεράσει και έτσι αποφάσισε να εκτελέσει το στυγερό έγκλημά του.

Θανατική ποινή για τη γυναικοκτονία

Λίγους μήνες αργότερα στο Κακουργιοδικείο έγινε και η δική του και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς πάνω του. Θανατική ποινή ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου με τον ίδιο τον 26χρονο να ζητεί την καταδίκη του. Απαθής άκουσε τελικά έπειτα από την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας την απόφαση.

«Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ούτε αμφισβητώ το μέγεθος του εγκλήματός μου. Ήταν ώρα κακιά, ώρα του διαβόλου. Από τη γνωριμία μου με αυτή τη γυναίκα είχα αισθανθεί συμπάθεια και ήθελα να της το πω αλλά δεν με άφηνε να της μιλήσω. Με έδιωξε και αυτό ήταν προς τιμήν της. Μου έκαναν παρατηρήσεις συγγενείς μου και ο αδερφός μου που τον σεβόμουν στον πατέρα και προστάτη μου. Έχασα τα λογικά μου. Μου ζήτησαν να σταματήσω να την ενοχλώ και ντράπηκα. Από τότε δεν ήξερα που πήγαινα και τι έκανα με έσπρωχνε κάποια αόρατη δύναμη προς το κακό» είπε στην απολογία του ο νεαρός άνδρας για να προσθέσει:

«Συναισθάνομαι πόσο βαρύ είναι το έγκλημά μου αλλά σας είπα ήμουν εκτός εαυτού και δεν ήξερα τι έκανα. Όταν με έδιωξε της είπα συγνώμη και της ζήτησα να κρατήσει μυστικά όσα έγιναν. Αυτή όμως παραπονέθηκε στον αδερφό μου και με ξεφτίλισε. Αυτή ήταν και η αφορμή του φόνου. Τι έγινε έπειτα δεν θυμάμαι».

Προανακριτικά ο 26χρονος είχε πει στους αστυνομικούς ότι μετά το έγκλημά του και τον εξευτελισμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τον αδελφό του πήγε στον Πηνειό για να πνιγεί.

«Σκέφτηκα όμως αντί να αυτοκτονήσω θα ήταν προτιμότερο να σκοτώσω αυτήν. Αγόρασα ένα μαχαίρι και το έκρυψα στην τσέπη του σακακιού μου, ήπια έπειτα δύο καραφάκια ούζο.

Πήγα στο σπίτι της, ανέβηκα χωρίς να με δει κανείς και κρύφτηκα πίσω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Της έμπηξε το μαχαίρι στην κοιλιά χωρίς να πω λέξη. Έβγαλε ένα «αχ» και προσπάθησε να φύγει αλλά την πρόλαβα. Σε λίγα μέτρα της έδωσα άλλη μία μαχαιριά και όταν έπεσε κάτω της έδωσα άλλες τρεις.  Έπειτα πέταξε το μαχαίρι στο χολ, έφυγα και πήγα στη χωροφυλακή όπου και παραδόθηκα», είχε αναφέρει στη κατάθεσή του ο νεαρός άνδρας.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Κακουργιοδικείου είχε ρωτήσει τον κατηγορούμενο αν είναι αλήθεια όσα είχε πει στην προανακριτική του κατάθεση. «Δεν θυμάμαι ήμουν εκτός εαυτού κάποια αόρατη δύναμη με είχε σπρώξει στο κακό», ήταν η απάντηση που έδωσε ο 26χρονος με το δικαστήριο να του επιβάλλει, κατά πλειοψηφία, την εσχάτη των ποινών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση