Quantcast
21:14
29/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:14
29/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Έτερος Εγώ: Ο serial killer που εμπνεύστηκε από την πρώτη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια – Η ανατριχιαστική υπόθεση που οδήγησε στην απόσυρσή της από το σινεμά

H αφίσα από την ταινία Έτερος εγώ / Φωτογραφία: Twitter

H αφίσα από την ταινία Έτερος εγώ / Φωτογραφία: Twitter

05.06.2022
08:34
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2022 • 13:17
To Έτερος Εγώ ενέπνευσε δολοφόνο και μετά την τραγωδία με τον νεκρό οδηγό ταξί στην Κηφισιά, ο σκηνοθέτης απέσυρε την ταινία

Έχετε σκεφτεί ποτέ αν μια καλοδουλεμένη απάτη, ένα «τέλειο έγκλημα» σαν εκείνα που παρακολουθούμε στο σινεμά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιο διαταραγμένο μυαλό στην αντιγραφή του εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο; Αυτό συνέβη στην περίπτωση της ιδιαίτερα δημοφιλούς και αγαπητής ταινίας «Έτερος Εγώ».

Το 2017 η ταινία Έτερος Εγώ αποσύρθηκε από τους κινηματογράφους με απόφαση του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, καθώς συνδέθηκε με τον δολοφόνο που σκότωσε οδηγό ταξί με μια σφαίρα στο κεφάλι στην Κηφισιά.

Κανείς δεν περίμενε ότι μια ταινία θα μπορούσε να εμπνεύσει έναν serial killer, ωστόσο συνέβη και ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε πριν από πέντε χρόνια να «κατεβάσει» τον γενικό στο φιλμ που έμελλε να γίνει και η ναυαρχίδα της δημιουργικότητάς του, οδηγώντας στην πιο επιτυχημένη ελληνική αστυνομική σειρά.

Σύμφωνα με την μαρτυρία που ακούστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» εκείνη την εποχή, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας, στις (7/2/17), πριν τις δολοφονικές επιθέσεις, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Έτερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας δέχτηκε μία ερώτηση από έναν άγνωστο άνδρα.

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;

Ο άγνωστος άνδρας ρώτησε τον σκηνοθέτη του ελληνικού θρίλερ: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο θεατής αποχώρησε από τον κινηματογράφο διακριτικά. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιβεβαίωσε  ότι δέχτηκε την ερώτηση από άγνωστο άνδρα που ταιριάζει με την περιγραφή του δράστη και όπως τόνισε, ευχόταν, να πρόκειται για μία τραγική σύμπτωση. Ο σκηνοθέτης είχε μάλιστα κληθεί και απο τις αρχές που ανέλαβαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης να καταθέσει.

Μετά την τραγωδία και την αναπαραγωγή της είδησης, κάποιοι κατηγόρησαν τον σκηνοθέτη πως εκμεταλλεύτηκε την περίσταση προκειμένου να δημιουργηθεί ντόρος γύρω από την ταινία «Έτερος Εγώ» και έτσι να κόψει περισσότερα εισιτήρια. Αυτή ήταν και η αφορμή για να αποσύρει ο σκηνοθέτης το «Έτερος εγώ» από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σωτήρης Τσαφούλιας: Η τότε δήλωσή του για την απόσυρση το «Έτερος Εγώ»

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά.

Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολούθησε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο «Έτερος Εγώ», λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας».

Η υπόθεση του Έτερος εγώ

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ. Tο 2015 γίνονται στην Αθήνα πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό των δολοφονιών είναι τα αρχαία ρητά του Πυθαγόρα που εντοπίζονται στους τόπους των εγκλημάτων, ο αριθμός 220 καθώς και η δίψα του δράστη για εκδίκηση.

Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός τροχαίου.

Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα για τους φίλιους αριθμούς κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ).

Ο ίδιος ο σεναριογράφος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει είχε πει για την ταινία: «Υπήρξε ένα περιστατικό στο παρελθόν που είχε να κάνει με αυτό που συμβαίνει στην ταινία (δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω περισσότερες λεπτομέρειες, θα ήταν spoiler) και αρκετά χρόνια αργότερα όταν ανακάλυψα και έμαθα το θεώρημα του Πυθαγόρα που αναφέρεται στο Έτερος Εγώ, έκανα το συνειρμό και έγραψα το σενάριο».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας έχει μπλέξει αριστοτεχνικά όλες αυτές τις θεωρίες, τους μύθους και τις πληροφορίες από την Αρχαία Ελλάδα μέσα στην πλοκή του, που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους πιο καχύποπτους. «Το Έτερος Εγώ θα το περιέγραφα σαν μια ταινία που φωτίζει την τρομερή αταξία που κρύβουμε μέσα μας. Σαν μια ταινία που μιλάει κατευθείαν όχι μόνο στο μυαλό και στην ψυχή του θεατή, αλλά και στην ηθική του συνείδηση. Το αίσθημα της επιβίωσης ακόμα και όταν αυτό το αίσθημα, έρχεται σε κόντρα με την ηθική».

Θα χαρακτήριζα το Έτερος Εγώ σαν μια αστυνομική ταινία μυστήριου με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά

«Θα χαρακτήριζα το Έτερος Εγώ σαν μια αστυνομική ταινία μυστήριου με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Καταπιάνεται με θεμελιώδη θέματα ανθρωπιστικής και όχι μόνο αξίας, όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η πίστη» έλεγε ο κ. Τσαφούλιας. «Το Έτερος Εγώ όλα αυτά τα μεταδίδει μέσα από μια Αθήνα διαφορετική. Μια Ελλάδα διαφορετική, που υπάρχει και που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από θλιβερά τοπία, μίζερα χρώματα και σιωπές» συμπλήρωνε.

 

Δημιούργημα και περήφανο «παιδί» του Σωτήρη Τσαφούλια, το φιλμ γέννησε δύο σεζόν που έκαναν κυριολεκτικά θραύση και τώρα το «Έτερος Εγώ», όπως και κάθε σειρά αξιώσεων που σέβεται τον εαυτό της, ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία ως τριλογία! Ο τρίτος κύκλος της σειρά της Cosmote έρχεται και πολύ λογικά – για όσους έχουν παρακολουθήσει την σειρά – θα έχει τίτλο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις».

Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές

Για όσους έχουν χάσει τη συνέχεια της ιστορίας, που στον κόσμο του Τσαφούλια έρχεται να δέσει την πλούσια μυθολογία με το σήμερα, στην πρώτη σεζόν, ο εκκεντρικός καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης καλείται από τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων του Θησέα και να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον serial killer.

Από την πλευρά των Αρχών, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολος Μπαρασόπουλος και ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής.

Ακολούθησε η Κάθαρσις

Στον κύκλο 8 επεισοδίων του «Έτερος εγώ-Κάθαρσις», μία νέα σειρά δολοφονιών με θύματα φοιτήτριες έρχεται να ταράξει τους Πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης έρχεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές.

Βασικός ύποπτος θεωρείται ο υποψήφιος Πρύτανης, συνεργάτης και φίλος του, Ηλίας Βελισσαράτος, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Όσο η ιστορία εκτυλίσσεται, οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και μία καλοστημένη πλεκτάνη που συνδέει όλες τις υποθέσεις αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια.

Εν αναμονή της τρίτης και τελευταίας σεζόν

Στις αρχές του Ιούνη έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκαν, έπειτα από 2 μήνες, τα γυρίσματα για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η νέα σεζόν, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο του ίδιου και της Κατερίνας Φιλιώτου με τίτλο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Στον κύκλο 8 επεισοδίων της πολυαναμενόμενης σειράς της COSMOTE TV, ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας.

Τα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ»
Τα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» / Φωτογραφία: COSMOTE

Πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά μεταξύ ονείρων και παραισθήσεων, γιατί μόνο εκεί τη συναντά. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του.

Παράλληλα, η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν οδηγεί σε συγκρούσεις και φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις συνέπειες των επιλογών τους. Η Νέμεσις έρχεται για όλους.

Το καστ του «Έτερος Εγώ»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (καθηγητής Λαΐνης), o Πέτρος Λαγούτης (αστυνόμος Παντελής Σκλαβής), η Βίκυ Παπαδοπούλου (δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου), η Άννα Μενενάκου (αστυνόμος Μάρθα Καρρά), καθώς και οι Μάνος Βακούσης (Απόστολος Μπαρασόπουλος), Σπύρος Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος Μαρκάτος), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη Μαρούδα), Δημήτρης Καπετανάκος (Άλκης Μασάτος), Τάσος Νούσιας (Νίκος Βανόρτας) και Κόρα Καρβούνη (Δανάη).

Τα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ»
Τα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» / Φωτογραφία: COSMOTE

Παράλληλα, ο νέος κύκλος επεισοδίων του «Έτερος Εγώ» υποδέχεται μια σειρά καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών, οι: Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Χρονοπούλου, Ηλίας  Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Στράτος «Stan» Αντιπαριώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα, Σοφία Πανάγου κ.ά.

Τα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ»
Τα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» / Φωτογραφία: COSMOTE

Το καστ πλαισιώνεται, επίσης, από τους: Δημήτρη Μαυρόπουλο, Θάνο Τοκάκη, Χρήστο Σαπουντζή, Νίκη Λάμη, Κρις Ραντάνοφ, Άρη Αντωνόπουλο, Κυριάκο Σαλή, Τόνια Μαράκη, Βασίλη Μπατσακούτσα, Αθηνά Αλεξοπούλου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Φώτη Θωμαΐδη, Κων/νο Σειραδάκη, Γιάννη Εγγλέζο, Μαρία Παπαλάμπρου, Μελέτη Γεωργιάδη, Δημήτρη Μαρίζα, Δημήτρη Λαγούτη.

Το «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την εταιρεία BLONDE.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση