10:28
14/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:28
14/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η Ολένα Ζελένσκα δεν έχει δει τον σύζυγό της εδώ και έναν μήνα: «Μιλάμε με τα παιδιά μου για τον πόλεμο, καταλαβαίνουν τα πάντα»

Η Ολένα Ζελένσκα με τον σύζυγό της, πρόεδρο της Ουκρανίας / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Η Ολένα Ζελένσκα με τον σύζυγό της, πρόεδρο της Ουκρανίας / Φωτογραφία: ΑΠΕ

13.04.2022
20:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2022 • 8:54
Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ελένα Ζελένσκα μίλησε στο CNN

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Ολένα Ζελένσκα μίλησε για τον κίνδυνο που διατρέχει εκείνη και τα παιδιά της από τη ρωσική εισβολή, την δυσκολία να συναντήσει τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Ουκρανοί.

Από της αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, όχι μόνο η οικογένεια του προέδρου, αλλά κάθε Ουκρανός έγινε στόχος τους, δήλωσε χαρακτηριστικά η σύζυγός του Ουκρανού προέδρου Ολένα Ζελένσκα σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμαμπούρ, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, τότε θα καταλάβετε ότι κάθε Ουκρανός είναι στόχος για τους Ρώσους: κάθε γυναίκα, κάθε παιδί», δήλωσε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, στο ερώτημα αν εκείνη αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

Ζελένσκα: «Υπ’ αριθμόν ένας στόχος για τον εχθρό είμαστε όλοι μας»

Σύμφωνα με τη σύζυγο του προέδρου, οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν πρόσφατα από ρωσικό πύραυλο κατά την απομάκρυνση τους, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κρεματόρσκ, δεν ήταν μέλη της οικογένειας του προέδρου, ήταν απλοί Ουκρανοί πολίτες.

«Επομένως, υπ’ αριθμόν ένας στόχος για τον εχθρό είμαστε όλοι μας» δήλωσε η Ζελένσκα, υπογραμμίζοντας ότι για την Ουκρανία σήμερα το κύριο είναι να μας ακούσει και να μας δει όλος ο κόσμος.

«Είναι σημαντικό να μην γίνει ο πόλεμος συνήθεια και τα θύματα μας να μην γίνουν στατιστικά στοιχεία. Γι’ αυτό και επικοινωνώ με τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ», δήλωσε η ίδια. Πριν μερικές ημέρες είχε δηλώσει τον αποτροπιασμό της για την σφαγή της Μπούτσα.

Στις 8 Απριλίου ο σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη Κρεματόρσκ, από τον οποίο καθημερινά αναχωρούν άνθρωποι που εγκαταλείπουν την περιοχή, επλήγη από πύραυλο του ρωσικού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματισθούν 109.

«Πλέον στόχος μας είναι να σώσουμε τα παιδιά»

Η Ελένα Ζελένσκα δεσμεύτηκε όταν ανέλαβε καθήκοντα Πρώτης Κυρίας να ασχοληθεί με τα παιδιά στη χώρα της. Πριν από λίγο καιρό, σε συνεργασία με συζύγους Ευρωπαίων προέδρων, ανάμεσά τους και η Μπριζίτ Μακρόν, συνέβαλε ώστε παιδιά με χρόνια νοσήματα να βρουν καταφύγιο και φροντίδα μακριά από την εμπόλεμη ζώνη.

Η Ολένα Ζελένσκα με τον σύζυγό της, τον Ουκρανό πρόεδρο
Η Ολένα Ζελένσκα με τον σύζυγό της, τον Ουκρανό πρόεδρο / Φωτογραφία: Instagram olenazelenska_official

«Τώρα δεν μιλάμε για υγιεινά τρόφιμα, αλλά για τρόφιμα γενικά. Πρόκειται για την επιβίωση των παιδιών μας! Δεν συζητάμε πλέον, όπως πριν, για το ποιος είναι ο καλύτερος εξοπλισμός για τα σχολεία – [αντ’ αυτού] η εκπαίδευση για εκατομμύρια παιδιά τίθεται υπό αμφισβήτηση» λέει σήμερα η Ζελένσκα.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τα παιδιά – ο νούμερο ένα στόχος είναι να σωθούν» λέει.

Έχει να δει τον σύζυγό της εδώ και ένα μήνα

Η Ζελένσκα έχει χαρακτηριστεί από την έναρξη του πολέμου ο νούμερο δύο στόχος των Ρώσων, γεγονός που δεν της επιτρέπει να συναντά τον σύζυγό της. «Ο Βολοντιμιρ και η ομάδα του διαμένουν στο γραφείο του Προέδρου. Λόγω του κινδύνου, τα παιδιά μου και εγώ δεν μπορούσαμε να μείνουμε εκεί. Έτσι, για περισσότερο από ένα μήνα επικοινωνούμε μόνο μέσω τηλεφώνου» εξηγεί στη συνέντευξή της.

Η Ολένα Ζελένσκα στην Vogue Ukraine
Η Ολένα Ζελένσκα στην Vogue Ουκρανίας /Φωτογραφία: Vogue Ukraine

Έχοντας αναλάβει να μείνει με τα παιδιά, την 17χρονη κόρη της Σάσα και τον 9χρονο γιο της Κιρίλο, ο δημοσιογράφος του CNN αναρωτιέται αν συζητά μαζί τους για την κατάσταση στην Ουκρανία, αν τους εξηγεί τι συμβαίνει: «Τίποτα δεν χρειαζόταν να εξηγηθεί συγκεκριμένα. Μιλάμε απλώς για όλα όσα συμβαίνουν» λέει.

Τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα καλύτερα από τους ενήλικες. Βλέπουν την ουσία

«Όταν παρακολουθώ τις συνεντεύξεις των παιδιών από την Μπούτσα ή ακούω τις ιστορίες των φίλων μου για τα παιδιά τους, συνειδητοποιώ ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα καλύτερα από τους ενήλικες. Βλέπουν την ουσία. Όπως είπε ένα μικρό παιδί: “Γιατί οι Ρώσοι είναι τόσο κακοί μαζί μας; Προφανώς, τους χτύπησαν στο σπίτι;”».

Η Ζελέσνκα θαυμάζει τον σύζυγό της όπως όταν τον πρωτογνώρισε

Πάντως, η Ελένα Ζελένσκα δηλώνει πως θαυμάζει τον σύζυγό του για τα χαρακτηριστικά που παρότι ο περισσότερος κόσμος βλέπει τώρα, εκείνη τα γνώριζε από καιρό. «Ήξερα πάντα ότι ήταν και θα ήταν ένα αξιόπιστο στήριγμα για μένα. Στη συνέχεια έγινε ένας υπέροχος πατέρας και στήριγμα για την οικογένειά μας. Και τώρα έχει δείξει τα ίδια χαρακτηριστικά».

Ολένα Ζελένσκα-Βολόντιμιρ Ζελένσκι
Ολένα Ζελένσκα-Βολόντιμιρ Ζελένσκι /Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2013, όμως γνωρίζονται από την εποχή που και οι δυο τους ήταν φοιτητές. «Δεν έχει αλλάξει. Απλώς περισσότεροι άνθρωποι το είδαν μέσα από τα δικά μου μάτια» λέει σήμερα η Ουκρανή Πρώτη Κυρία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση