Quantcast
20:13
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:13
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Είχε ερωμένη και σκότωσε γιατί πίστευε ότι το θύμα είχε δεσμό με τη γυναίκα του – Η δίκη του «σκληρού» γεωργού που ούτε η οικογένειά του δεν υποστήριξε

Το έγκλημα με τον γεωργό που έγινε στη Βόρεια Ελλάδα

Το έγκλημα με τον γεωργό που έγινε στη Βόρεια Ελλάδα

14.05.2023
08:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2023 • 14:42
Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη

Στο «όνομα» μιας δήθεν ερωτικής σχέσης με τη σύζυγό του ένας 45 γεωργός είχε δολοφονήσει, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, έναν συγχωριανό του και πατέρα δυο παιδιών. Το έγκλημα είχε λάβει χώρα σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, διότι ο δράστης ενώ επικαλέστηκε λόγους τιμής που τον ώθησαν στο φόνο και συγκεκριμένα ερωτικό δεσμό της γυναίκας του με το θύμα, όπως διαπιστώθηκε είχε και εκείνος ερωμένη και μάλιστα παντρεμένη!

Η δολοφονία είχε συγκλονίσει την μικρή επαρχιακή πόλη, οι κάτοικοι της οποίας είχαν σπεύσει στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου όχι μόνο για να παρακολουθήσουν τη δίκη του «φονιά» αλλά και για να τον αποδοκιμάσουν. Όπως φάνηκε δε, από τις καταθέσεις που δόθηκαν στο ακροατήριο, ουδείς εκτιμούσε τον 45χρονο γεωργό, μεταξύ αυτών η σύζυγός του ακόμη και οι δυο κόρες του, οι οποίες τον χαρακτήρισαν «βάρβαρο και άστοργο πατέρα».

Όπως έγραψαν οι εφημερίδες της εποχής ο κατηγορούμενος δολοφόνησε το 35χρονο θύμα του με πολεμικό όπλο, έχοντας στήσει πρώτα καρτέρι, κρυμμένος πίσω από τις παραφυάδες μιας ακακίας. Ο άτυχος άνδρας ήταν μάλιστα συγχωριανός του και συγγενής του εξ’ αγχιστείας.

Στη δίκη που διεξήχθη στο Κακουργιοδικείο, οι μάρτυρες περιέγραψαν με μελανά χρώματα τη προσωπικότητα του κατηγορουμένου, τον οποίο… στόλισαν με διάφορα επίθετα όπως «σκληρός, βάναυσος και άστοργος». Οι συγχωριανοί του κατηγορουμένου που βρέθηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα, τον αποδοκίμασαν μάλιστα έντονα όταν εκείνος στράφηκε στη γυναίκα του και της είπε:

«Εγκλημάτησα και τα παιδιά μου και την υπόληψή μου». Οι ίδιες αποδοκιμασίες για το δράστη ακούστηκαν ακόμη και όταν ο συνήγορός του μέμφθηκε την μικρή κόρη του 45χρονου, επειδή ανέφερε στην κατάθεσή της ότι δεν υπήρχε ίχνος στοργής στον πατέρα της.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκότωσε τον άτυχο άνδρα διότι αυτός είχε ερωτική σχέση με τη γυναίκα του. Επρόκειτο όμως για ισχυρισμό που απέρριψαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού με τη χήρα του θύματος να αναφέρει μάλιστα πως ο 45χρονος δολοφόνησε το σύζυγό της γιατί νόμιζε ότι διατηρούσε σχέσεις με την ερωμένη του! Από τις καταθέσεις που δόθηκαν, κατά τη διάρκεια της δίκης, ξεχώρισε η κατάθεση της συζύγου του κατηγορουμένου η οποία ανέφερε: «Γλυκό ψωμί δεν έφαγα μαζί του. Ήταν ξεμυαλισμένος με κάποια άλλη και έκανε ότι του έλεγε αυτή».

Πρόεδρος: Ο σύζυγός σας ισχυρίζεται ότι είχατε σχέσεις με το θύμα.

Μάρτυρας: Ψέματα. Ρωτήστε όλο το χωριό. Αυτά τα έκανε όλα εκείνη που τον ξεμυάλισε.

Πρόεδρος: Του είχατε μιλήσει ποτέ; Του είχατε πει πως όσα λέει είναι ψέματα;

Μάρτυρας: Ναι, λίγες ημέρες πριν από το φόνο μπροστά στα παιδιά μου διαμαρτυρήθηκα αλλά εκείνος δεν κατονόμασε τον υποτιθέμενο εραστή μου.

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την προσωπικότητα του πατέρα τους οι δυο κόρες του κατηγορούμενου με τη μία μάλιστα εξ’ ατών να καταθέτει πως λίγο καιρό πριν το γάμο της και τον φόνο που διέπραξε, της είχε υποσχεθεί 100.000 δραχμές σαν προίκα αν έλεγε ότι η μητέρα της είχε φίλο και 150.000 δραχμές αν έλεγε ότι είχε φίλο του θύμα!

Στο ακροατήριο κλήθηκε και η γυναίκα η οποία είχε δεσμό με τον κατηγορούμενο, η οποία έπειτα από συνεχείς ερωτήσεις της έδρας παραδέχθηκε ότι πράγματι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με το δράστη. Από τη πλευρά του ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι δολοφόνησε το θύμα όχι επειδή είχε υπόνοιες ότι τον απατούσε η ερωμένη του αλλά ότι τον απατούσε η γυναίκα του μαζί του.

Η ποινή

Τελικά το δικαστήριο με απόφασή του καταδίκασε τον 45χρονο σε κάθειρξη 21 ετών και 6 μηνών κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και οπλοφορία, καθώς και σε φυλάκιση ενός έτους για οπλοχρησία.

Το έγκλημα με τον γεωργό που έγινε στη Βόρεια Ελλάδα
Το έγκλημα με τον γεωργό που έγινε στη Βόρεια Ελλάδα

Ακόμα του επέβαλε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη και παράλληλα επιδίκασε χρηματική ποινή στη γυναίκα και τα παιδιά του θύματος ύψους 45.000 δρχ.

Πάντως, το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μεταμέλειας καθώς και ότι «ωθήθη εξ’ αιτιών μη ταπεινών»…

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση