Quantcast
17:03
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:03
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το άγριο έγκλημα στη Γουμένισσα το 1960: Αγρότης κατακρεούργησε το γαμπρό του με τσεκούρι και σκεπάρνι για κτηματικές διαφορές

Απόκομμα εφημερίδας για το έγκλημα στη Γουμένισσα

Απόκομμα εφημερίδας για το έγκλημα στη Γουμένισσα

29.01.2023
08:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 • 15:04
Συνεργός του στο έγκλημα στη Γουμένισσα ήταν η γυναίκα του, η κόρη του, αλλά και η κόρη του θύματος

Ένα φρικτό έγκλημα στη Γουμένισσα με θύμα ένα 31χρονο άνδρα, πατέρα ενός παιδιού, είχαν καταγράψει οι εφημερίδες τη δεκαετία του ’60. Αγρότης κατακρεούργησε με τσεκούρι και σκεπάρνι το σύζυγό της κόρης του, δηλαδή τον γαμπρό του, για κτηματικές διαφορές.

Το έγκλημα στη Γουμένισσα έλαβε χώρα μέσα στη κουζίνα του σπιτιού του θύματος και ενώ έξω στην αυλή έπαιζαν μικρά παιδιά, ανάμεσά του και ο ανήλικος γιος του θύματος και εγγονός του δράστη.

Το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο, όμως, της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, είναι ότι ο δράστης είχε, σύμφωνα με την κατηγορία, ως συνεργούς του στο έγκλημά του, τη σύζυγό του, μια ανήλικη κόρη του, αλλά και την άλλη κόρη του σύζυγό του θύματος!

Η δίκη για το έγκλημα στη Γουμένισσα

Στη δίκη που διεξήχθη στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για το έγκλημα στη Γουμένισσα, η σύζυγος του θύματος και κατηγορουμένη περιέγραψε τον 31χρονο άνδρας της ως ένα ήσυχο άνθρωπο, με τον οποίο ζούσε, καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμους τους, ειρηνικά και χωρίς προβλήματα.

Το μόνο ζήτημα, όπως ανέφερε η κατηγορουμένη, ήταν ότι ο σύζυγός της ζητούσε συνεχώς από τον πατέρα της να του δώσει ένα κτήμα το οποίο του είχε υποσχεθεί αλλά δεν του το «έγραφε».

Αναφερόμενη στη δολοφονία του συζύγου της από τα μέλη της οικογένειάς της, η γυναίκα υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτή. Όπως είπε, την ώρα εκείνη η ίδια βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού της καθώς άκουσε τα παιδιά που έπαιζαν εκεί να φωνάζουν και πήγε να δει τι συμβαίνει.

Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό
Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό / Φωτογραφία: Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Όταν πια μπήκε στη κουζίνα του σπιτιού, όπου είχαν εισέλθει νωρίτερα για να συζητήσουν ο πατέρας της και ο άνδρας της, ήταν πια αργά. Ο σύζυγος της κείτονταν μέσα σε λίμνη αίματος στο πάτωμα. Ο πατέρας της, όπως είπε, τη στιγμή εκείνη κατάφερνε το τελευταίο πλήγμα με τσεκούρι στο θύμα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία», τα μέλη της οικογένειας του αγρότη που δικάστηκαν για την ανθρωποκτονία του 30χρονου, παρακολουθήσαν σχεδόν με απάθεια της διαδικασία, χωρίς να παρεμβαίνουν.

Μάλιστα, η σύζυγος του θύματος και κατηγορουμένη για το έγκλημα στη Γουμένισσα είχε προσέλθει στο δικαστήριο κρατώντας συνεχώς στην αγκαλιά της το ανήλικο παιδί, το οποίο απέκτησε με το θύμα.

«Προσχεδιασμένο έγκλημα»

Αγορεύοντας στη δίκη για το έγκλημα στη Γουμένισσα, ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για προσχεδιασμένο έγκλημα που τελέστηκε με «πρωτοφανή αγριότητα» και ζήτησε από το δικαστήριο να επιβληθεί στους κατηγορούμενους η μέγιστη δυνατή ποινή χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ειδικά για τον πεθερό του θύματος πρότεινε θανατική ποινή.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αντέτειναν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε για λόγους τιμής, υπονοώντας ότι το θύμα «ήτο ανήθικο».

Έπειτα από τέσσερις ώρες διάσκεψη το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του: Στον πεθερό του θύματος επέβαλλε ισόβια κάθειρξη κρίνοντας τον ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Στη σύζυγό του και πεθερά του θύματος επέβαλλε κάθειρξη δέκα ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη.

Απόκομμα εφημερίδας για το έγκλημα στη Γουμένισσα
Απόκομμα εφημερίδας για το έγκλημα στη Γουμένισσα

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορουμένη για απλή και όχι άμεση συνέργεια στο φόνο, ενώ της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μέτριας συγχύσεως.

Αντίθετα η σύζυγος του θύματος κηρύχτηκε αθώα ενώ η δεύτερη ανήλικη κόρη των δραστών παραπέμφθηκε να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση