Quantcast
03:14
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:14
04/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Έγκλημα στην Αθήνα του ‘70: «Οι δυο ερασταί της Χριστίνας επιδόθηκαν σε μονομαχία θανάτου με τον σύζυγο και τον αδερφό της!»

Θάνατος για τα μάτια της Χριστίνας το 70, για ένα έγκλημα που απασχόλησε τότε τα ΜΜΕ

Θάνατος για τα μάτια της Χριστίνας το 70, για ένα έγκλημα που απασχόλησε τότε τα ΜΜΕ

11.12.2022
07:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2022 • 18:06
Πολυσέλιδα ρεπορτάζ κατέγραψαν όσα ειπώθηκαν στη δίκη που διεξήχθη για το συγκεκριμένο έγκλημα

Ένα απίστευτο έγκλημα ερωτικής αντιζηλίας για τα μάτια της 32χρονης Χριστίνας, εκτυλίχθηκε στην Αθήνα τη δεκαετία του ’70 με την υπόθεση να οδηγείται στο Κακουργιοδικείο της πρωτεύουσας.

Οι εφημερίδες της εποχής που κάλυψαν το πιπεράτο έγκλημα, επικέντρωσαν τα ρεπορτάζ τους στην γυναίκα για τον έρωτα της οποίας δυο άντρες ήρθαν στα χέρια, με τον έναν, εξ’ αυτών, τον σύζυγο να πέφτει νεκρός από τις μαχαιριές του εραστή!

Πολυσέλιδα ρεπορτάζ κατέγραψαν όσα ειπώθηκαν στη δίκη που διεξήχθη για το συγκεκριμένο έγκλημα, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Τι ακριβώς όμως είχε συμβεί;

Ο παράνομος έρωτας που οδήγησε στο έγκλημα

Τον Σεπτέμβριο του 1972 ένας άνδρας, βγαίνει από τις φυλακές όπου κρατούνταν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο άνδρας αυτός ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού. Μέσα στη φυλακή είχε μάθει ότι η 32χρονη σύζυγός του, Χριστίνα, για όσο διάστημα αυτός εξέτιε την ποινή του, συνευρίσκονταν με άλλους άνδρες.

Δημοσίευμα των εφημερίδων για το έγκλημα που έγινε «για τα μάτια της Χριστίνας»
Δημοσίευμα των εφημερίδων για το έγκλημα που έγινε «για τα μάτια της Χριστίνας»

Μια ημέρα μάλιστα πριν πάρει το αποφυλακιστήριο στα χέρια του και περάσει ελεύθερος την πύλη των φυλακών, έμαθε ότι η γυναίκα του τον εγκατέλειψε για να ζήσει μαζί με τον 23χρονο εραστή της. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να ψάξει να βρει τους άνδρες με τους οποίους τον απατούσε η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού του. Που να ήξερε πως θα κατέληγε να είναι εκείνος το θύμα στο έγκλημα!

Αρχικά, ο απατημένος σύζυγος συναντήθηκε με ένα από τους πρώην εραστές της Χριστίνας, παρουσία μάλιστα και του κουνιάδου του. Αφού διαπληκτίστηκε μαζί του, τον μαχαίρωσε στο πόδι. Το θύμα δεν πήγε ποτέ στην αστυνομία να καταγγείλει την επίθεση. Περιποιήθηκε μόνο του τα τραύματά του και προτίμησε να σιωπήσει.

Το ραντεβού με τον αδερφό της «πέτρας του σκανδάλου»

Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, ο άνδρας για τον οποίο η 32χρονη γυναίκα εγκατέλειψε το σπίτι της, πήγε κάθ’ υπόδειξή της, στο σπίτι του αδελφού της για να παραλάβει το παιδί της. Ο αδελφός της Χριστίνας αρνήθηκε να του παραδώσει το παιδί και του πρότεινε να συναντηθούν αργότερα σε ένα μπαρ στη περιοχή του Βοτανικού για να συζητήσουν.

Το ραντεβού αυτό των δυο ανδρών δεν έγινε ποτέ, διότι ο εραστής της νεαρής γυναίκας, φοβήθηκε προφανώς τον αδελφό της. Ωστόσο, ο 23χρονος νεαρός δεν κατάφερε να αποφύγει το σύζυγο της ερωμένης του με τον οποίο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο πολύ σύντομα.

Ένα βράδυ η 32χρονη συνοδευόμενη από τον κατά εννέα χρόνια μικρότερο «παράνομο» σύντροφο της, αλλά και από ένα πρώην εραστή της είδε στην απέναντι πλευρά του πεζοδρομίου τον άνδρα της και τον αδελφό της.

Σύζυγος και εραστής κρατούσαν μαχαίρια, ενώ ο αδελφός της γυναίκας μια μεταλλική ράβδο. Τα αίματα άναψαν και ο εραστής έπληξε θανάσιμα το σύζυγο και εξαφανίσθηκε. Το έγκλημα είχε τελεστή.

Νωρίτερα, ωστόσο, και ο 23χρονος είχε δεχθεί και εκείνος χτυπήματα από τον αδελφό της …πέτρας του σκανδάλου, ο οποίος βρίσκονταν ξεκάθαρα στο πλευρό του κουνιάδου του!

«Άλλαζε εραστές»

Στη δίκη που ακολούθησε στο Κακουργιοδικείο Αθηνών που εξέτασε το έγκλημα ξετυλίχθηκαν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. «Δεν είχα ιδέα για το θάνατο του παιδιού, στο γιαπί άλλοι με ενημέρωσαν. Η νύφη μου άλλαζε συνεχώς εραστές όταν ο γιος μου βρίσκονταν στη φυλακή» είπε ο πατέρας του θύματος.

«Εγώ δεν είχα εγκρίνει ποτέ τον γάμο αυτόν, ο γιος μου δεν με άκουσε και να τα αποτελέσματα», συνέχισε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο και φώναξε προς την νύφη του: «Κακούργα το παιδί σου δεν το σκέφτηκες;».

Δημοσίευμα των εφημερίδων για το έγκλημα που έγινε «για τα μάτια της Χριστίνας»
Δημοσίευμα των εφημερίδων για το έγκλημα που έγινε «για τα μάτια της Χριστίνας»

«Εσείς είστε οι κακούργοι, εσείς με καταστρέψατε» του απάντησε εκείνη.

Στη δική της κατάθεση στο δικαστήριο, η μητέρα του δράστη ανέφερε πως ο γιος της, της είχε φέρει τη Χριστίνα να μείνει στο σπίτι τους, όμως εκείνη δεν τη δέχτηκε «γιατί είχε και κορίτσια»!

  • Εισαγγελέας: Ρωτήσατε το γιο σας πως τραυματίστηκε;
  • Μάρτυρας: Ναι και μου είπε ότι είχε μαλώσει με ένα φίλο ..
  • Εισαγγελέας: Η Χριστίνα ξέρατε με ποιον τα είχε;
  • Μάρτυρας: Που να ξέρω; Τα είχε με πολλούς όπως και με το γιο μου…

«Η πέτρα του σκανδάλου»

«Από τη στιγμή του γάμου μας έμεινα μαζί του μόλις 3,5 μήνες. Μετά συνελήφθη για ναρκωτικά και έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή. Όταν αποφυλακίστηκε μου υποσχέθηκε ότι είχε αλλάξει και ότι θα γίνονταν οικογενειάρχης», είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο η 32χρονη Χριστίνα για τον σύζυγό της που δολοφονήθηκε από τον εραστή της.

«Δυο ημέρες πριν το έγκλημα ήρθε με το αδελφό μου σπίτι γεμάτος αίματα. Τον ρώτησα: Πάλι τα ίδια άρχισες; Με έβρισε και έφυγε. Βγήκα στο δρόμο κλαμένη. Εκείνη την ώρα περνούσε απέξω ο κατηγορούμενος (ο εραστής της). Του τα είπα όλα και αποφασίσαμε να φύγουμε μαζί» πρόσθεσε.

Κατά την απολογία του για το έγκλημα στο δικαστήριο ο 23χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως εκείνο το βράδυ έβγαλε το μαχαίρι και κάρφωσε το θύμα του για να αμυνθεί. «Προσπάθησε να με χτυπήσει με μαχαίρι στο στήθος», είπε ο κατηγορούμενος αποδεχόμενος ότι είχε δεσμό με την Χριστίνα και είχε νοικιάσει ένα δωμάτιο για να μείνουν μαζί.

Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό
Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό / Φωτογραφία: Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας οι ένορκοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους: Επέβαλλαν κάθειρξη 11 ετών στον 23χρονο για ανθρωποκτονία «τελεσθείσα εν αμύνη» και τον υποχρέωσαν να καταβάλλει στον πατέρα του θύματος αποζημίωση ύψους 150.000 δρχ.

Ερήμην δικάστηκε και καταδικάστηκε και ο αδελφός της Χριστίνας. Το δικαστήριο του επέβαλλε φυλάκιση τριών ετών και οκτώ μηνών, κρίνοντας τον ένοχο για τον τραυματισμό του νεαρού εραστή της αδελφής του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση