Quantcast
18:03
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
18:03
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η άγρια συζυγοκτονία στη Θεσσαλονίκη το 1964 – Σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στον τετράχρονο γιο τους – Καταδικάσθηκε σε κάθειρξη μόλις 15 ετών

Η άγρια συζυγοκτονία τη δεκαετία του '60

Η άγρια συζυγοκτονία τη δεκαετία του '60

20.11.2022
07:50
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2022 • 17:03
Τυφλωμένος από ζήλεια για τη νεαρή γυναίκα, η οποία του είχε ανακοινώσει ότι θέλει διαζύγιο, οδηγήθηκε στη συζυγοκτονία

Μια στυγερή συζυγοκτονία μιας νέας μητέρας και μάλιστα μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Ένας δυστυχισμένος γάμος και ένας αλκοολικός άνδρας που έστρεψε το όπλο εναντίον της γυναίκας που παντρεύτηκε.

Και μια δικαστική απόφαση που έριξε στα «μαλακά» τον δράστη του στυγερού αυτού εγκλήματος. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την άγρια δολοφονία της 29χρονης μητέρας στη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο του 1964, ένα έγκλημα που είχε συνταράξει την κοινή γνώμη της εποχής.

Η απολογία του δράστη για τη συζυγοκτονία

Ο συζυγοκτόνος στην απολογία του παραδέχθηκε το φόνο. Τυφλωμένος από ζήλεια για τη νεαρή γυναίκα, η οποία του είχε ανακοινώσει ότι θέλει διαζύγιο, πήρε ένα περίστροφο και της έκοψε το νήμα της ζωής της.

Μέσα στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο μικρό αγοράκι τους την ώρα που η άτυχη γυναίκα έφτιαχνε τις βαλίτσες της για να αποχωρήσει με το παιδί από τη συζυγική εστία, άφησε την τελευταία της πνοή.

Τα δημοσιεύματα της εποχής για την συζυγοκτονία
Τα δημοσιεύματα της εποχής για την συζυγοκτονία

Στα χέρια της, όπως είπαν οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα, κρατούσε ένα πανωφόρι του γιου της. Ήταν μέσα σε μια λίμνη αίματος με το κεφάλι της παραμορφωμένο από τα διαμπερή τραύματα.

Από καιρό βρίσκονταν σε διάσταση. Εκείνη είχε πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον άνδρα της

«Από καιρό βρίσκονταν σε διάσταση. Εκείνη είχε πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον άνδρα της και είχαν συμφωνήσει απόψε να πάρει τα πράγματά της από το διαμέρισμα», ανέφερε στους αστυνομικούς συγγενείς του θύματος που την στιγμή του εγκλήματος βρίσκονταν και εκείνος στο διαμέρισμα, χωρίς όμως να καταφέρει να αποτρέψει τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας.

Τα χρόνια πριν τη συζυγοκτονία

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί από ειδύλλιο, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις των μαρτύρων. Ο έρωτας αυτός, όμως, γρήγορα μετατράπηκε σε «εφιάλτη», καθώς ο συζυγοκτόνος κάθε φορά που έπινε απειλούσε τη νεαρή γυναίκα ότι θα την σκοτώσει αν τον εγκατέλειπε.

Και έκανε τις απειλείς του πράξη, προσχεδιάζοντας μάλιστα τη δολοφονία της μητέρας του παιδιού του, καθώς είχε φροντίσει καιρό πριν να αγοράσει ένα περίστροφο.

«Όταν έπινε γίνονταν άλλος άνθρωπος, δεν ήξερε τι έκανε. Κατασπαταλούσε τα λίγα χρήματα που εκείνη κέρδισε από την εργασία της ως πωλήτρια στο ποτό», είχε αναφέρει στην κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές ο εξάδελφος του θύματος.

Τα δημοσιεύματα της εποχής για την συζυγοκτονία
Τα δημοσιεύματα της εποχής για την συζυγοκτονία

«Η ζωή της είχε καταντήσει μαρτυρική και αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, όχι όμως για να παντρευτεί με άλλον, όπως εκείνος νόμιζε, αλλά για να μεγαλώσει σωστά το παιδί της», πρόσθετε ο ίδιος στις αρχές.

Με κλάματα στα μάτια και σοκαρισμένο το ανήλικο αγοράκι του ζευγαριού, μίλησε και εκείνο για τη φρίκη που βίωσε στον παππού του, ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που είχαν σπεύσει στο διαμέρισμα, για να αντικρίσει την κόρη του νεκρή έχοντας δίπλα της το δολοφόνο και ανάμεσά τους το παιδί τους.

«Ο μπαμπάς έκαναν μπαμ – μπαμ στη μαμά με ένα όπλο» ήταν τα λόγια του παιδιού στον παππού του.

«Ήταν αλκοολικός και ψυχοπαθητικός»

Μήνες αργότερα διεξήχθη στο Κακουργιοδικείο και η δίκη του συζυγοκτόνου, ο οποίος κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι έπασχε από αγοραφοβία, κάτι το οποίο, όπως είπε, είχε ανακοινώσει στην κοπέλα, προκειμένου να την αποτρέψει να τον παντρευτεί διότι την αγαπούσε και δεν ήθελε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η ζωή της στο πλάι του να γίνει μαρτυρική.

Ο συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε ακόμη ότι στο ποτό έβρισκε τη γιατρειά του. Όσον αφορά στις στιγμές του εγκλήματος που διέπραξε, είπε στο δικαστήριο, πως δεν θυμάται τίποτα.

Τον χαρακτήρα του δράστη σκιαγράφησαν με τις καταθέσεις τους οι μάρτυρες που κλήθηκαν στο ακροατήριο. «Ήταν αλκοολικός και ψυχοπαθητικός», είπαν για τον συζυγοκτόνο, αναφέροντας πως εκείνος πρώτος είχε εγκαταλείψει τη μητέρα του παιδιού του και πάντα έφερε μαζί του ένα στιλέτο με το οποίον την απειλούσε.

Απόκομμα εφημερίδας με την ετυμηγορία του δικαστηρίου
Απόκομμα εφημερίδας με την ετυμηγορία του δικαστηρίου

Αγορεύοντας στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Εν τέλει, με την απόφασή του το Κακουργιοδικείο κήρυξε ένοχο το δράστη με μέτρια σύγχυση επιβάλλοντας του κάθειρξη μόλις 15 ετών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση