Quantcast
07:18
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:18
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το έγκλημα στο Χάραμα το ’70 με θύμα τον οδηγό της Ρίτας Σακελλαρίου – Τον μαχαίρωσε ο άλλοτε «καρδιακός» του φίλος

Απόκομμα εφημερίδας για το έγκλημα στο Χάραμα τη δεκαετία του '70

Απόκομμα εφημερίδας για το έγκλημα στο Χάραμα τη δεκαετία του '70

02.04.2023
09:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 • 19:56
Ο οδηγός της Ρίτας Σακελλαρίου πέφτει νεκρός έξω από το νυχτερινό κέντρο, στο περιβόητο έγκλημα στο Χάραμα

Ένα άγριο έγκλημα στο Χάραμα που παραπέμπει σε σκηνή κινηματογραφικής ταινίας είχε λάβει χώρα στα μέσα του ‘70 στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου τραγουδούσε η Ρίτα Σακελλαρίου.

Ένας 27χρονος άνδρας διευθυντής σφαιριστηρίου μαχαίρωσε θανάσιμα τον άλλοτε «καρδιακό» του φίλο, ο οποίος εργάζονταν ως οδηγός της γνωστής λαϊκής τραγουδίστριας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, θύμα και δράστης στο περιβόητο έγκλημα στο Χάραμα είχαν συνδεθεί κατά το παρελθόν με στενή φιλία.

Ωστόσο, οι δυο νέοι είχαν καταδικασθεί παλιότερα σε κάθειρξη 13 ετών και τεσσάρων ετών, αντιστοίχως, για υπόθεση ναρκωτικών. Μετά την αποφυλάκισή τους, όμως, είχαν «ψυχρανθεί» καθώς το θύμα πίστευε ότι ο φίλος του τον είχε «καρφώσει» στην αστυνομία την δραστηριότητά του.

Το έγκλημα στο Χάραμα εκδικάσθηκε από το Κακουργιοδικείο της Αθήνας και όπως έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία» η δίκη έγινε ερήμην του κατηγορουμένου, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά.

Η έδρα εφάρμοσε το νέο, τότε, τροποποιημένο άρθρο της ποινικής δικονομίας (432, Ν.Δ.1116/72), το οποίο προέβλεπε ότι ο κατηγορούμενος για κακούργημα αν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο την ώρα της δίκης του, δικάζεται σαν να είναι παρών.

Το ουίσκι, ο δικηγόρος η «παρεξήγηση» και ο φόνος

Το στυγερό έγκλημα στο Χάραμα έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, όταν το 26χρονο θύμα μαζί με δυο ακόμη φίλους του βρίσκονταν στο «Χάραμα», στο οποίο διασκέδαζε από πιο πριν ο δράστης συνοδευόμενος από τη δική του παρέα.

Ο τελευταίος όταν είδε τον παλιό του φίλο στο κέντρο του έστειλε ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 1.500 δρχ. Η χειρονομία του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του θύματος.

Ο 26χρονος άνδρας έστειλε στο τραπέζι του δράστη έναν δικηγόρο που βρίσκονταν στη παρέα του για να τον ευχαριστήσει αλλά και για να του διαμηνύσει ότι δεν «ήταν σωστό να ξοδευτεί». Προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση, καθώς ο δράστης ενοχλημένος έδιωξε τον άνθρωπο του πρώην φίλου του λέγοντας του «δεν μας χρειάζονται δικηγόροι».

Απόκομμα εφημερίδας της εποχής για το έγκλημα στο Χάραμα
Απόκομμα εφημερίδας της εποχής για το έγκλημα στο Χάραμα

Το επεισόδιο φάνηκε προς στιγμήν να παίρνει τέλος και λίγο αργότερα ο δράστης και η παρέα του σηκώθηκαν για να φύγουν από το κέντρο. Τότε το θύμα, παρά τις αντιρρήσεις της παρέας του, ακολούθησε τον 27χρονο προφανώς για να του ζητήσει «εξηγήσεις».

Η κίνησή του αυτή στάθηκε όμως μοιραία για τη ζωή του. Ο άλλοτε φίλος του έβγαλε ένα μαχαίρι που έφερε μαζί του και τον μαχαίρωσε δυο φορές στην καρδιά και την κοιλιά, γράφοντας έτσι αιματηρό επίλογο στο έγκλημα στο Χάραμα.

Εν συνεχεία, βγήκε από το κέντρο, πήρε ένα ταξί και παραδόθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Στους αστυνομικούς είπε διάφορες δικαιολογίες για το φόνο που διέπραξε, μεταξύ αυτών, ότι ήταν μεθυσμένος, ότι βρίσκονταν σε κατάσταση ψυχικής ορμής ακόμη και ότι το θύμα είχε πέσει… μόνο του πάνω στο μαχαίρι που κρατούσε.

Η δίκη για το έγκλημα στο Χάραμα

Στη δίκη που διεξήχθη στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας για το έγκλημα στο Χάραμα, απόντος του κατηγορουμένου, κατέθεσαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι περιέγραψαν τα όσα είδαν τη νύχτα του εγκλήματος. Ακόμη, κατέθεσαν τα αδέλφια και η μητέρα του θύματος, οι οποίοι χαρακτήρισαν το δράστη «αιμοβόρο».

«Ο γιός μου δεν είχε πλέον σχέσεις μαζί του, εκείνο το βράδυ έφυγε για τη δουλειά του και δεν ξαναγύρισε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο η μητέρα του άτυχου 26χρονου.

Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό
Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό / Φωτογραφία: Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

«Πρόκειται περί εγκληματικής προσωπικότητας, τα χτυπήματά του στο θύμα καταδεικνύουν και την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του» είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την καταδίκη του δράστη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε καταδίκασε τον 27χρονο σε ισόβια κάθειρξη, ενώ του επέβαλλε ποινή φυλάκισης και ενός έτους για την οπλοχρησία.

Τέλος, επιδίκασε στη μητέρα του θύματος αποζημίωση ύψους 15.000 δρχ. ως χρηματική ικανοποίηση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση