Quantcast
22:43
05/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:43
05/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αποκρουστικό έγκλημα στον Πειραιά το 1974: Ο φανοποιός που βίασε και δολοφόνησε 5χρονη Αμερικανή

Το έγκλημα στον Πειραιά με θύμα ένα πεντάχρονο κορίτσι

Το έγκλημα στον Πειραιά με θύμα ένα πεντάχρονο κορίτσι

01.05.2022
09:05
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2022 • 13:41
Ένα ακόμη έγκλημα από το παρελθόν που είχε συνταράξει τον Τύπο και την ελληνική κοινωνία

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους είχε συγκλονίσει πριν από 48 χρόνια την Αθήνα. Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βιάσθηκε και δολοφονήθηκε από έναν νεαρό φανοποιό μέσα σε ξενοδοχείο του Πειραιά.

Η σορός του παιδιού βρέθηκε μέσα σε μια κουβέρτα στο πατάρι του δωματίου όπου είχε καταλύσει ο δράστης μαζί με έναν εξάδελφό του. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη λόγω της πρωτοφανούς αγριότητάς του με τις εφημερίδες της εποχής να χαρακτηρίζουν το νεαρό δράστη «κτήνος» και «τέρας».

Πώς εκτυλίχτηκε το αποτρόπαιο έγκλημα

Ήταν 11 Ιουλίου του 1974, όταν το πεντάχρονο κορίτσι ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή και δολοφόνο του μέσα στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε με την ελληνοαμερικανίδα μητέρα του. Εκεί, στο ίδιο ξενοδοχείο διέμενε και ο φανοποιός, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν μάρτυρες στη δίκη που ακολούθησε, από το προηγούμενο βράδυ ρώταγε πως θα βρει γυναίκες να γλεντήσει.

Το χρονικό της φρίκης καταγράφηκε στο βούλευμα που είχε εκδοθεί για την υπόθεση και με το οποίο ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί από Μικτό Κακουργιοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο δράστης βρήκε το παιδί έξω από τη πόρτα του δωματίου του και ενώ η μητέρα του είχε βγει για λίγα μόλις λεπτά εκτός του ξενοδοχείου για να αγοράσει φακέλους αλληλογραφίας.

Απόκομμα από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» που αναφερόταν στο έγκλημα
Απόκομμα από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» που αναφερόταν στο έγκλημα

Αφού έπεισε το κορίτσι να τον ακολουθήσει στο δωμάτιό του, το βίασε φράζοντας με το χέρι του το στόμα και τη μύτη της. Το αποτέλεσμα ήταν η πεντάχρονη να χάσει τις αισθήσεις της και να πεθάνει από ασφυξία.

Στη συνέχεια ο δράστης, αφού βεβαιώθηκε ότι το παιδί δεν βρίσκονταν στη ζωή – έβαλε το κεφάλι της στο νιπτήρα που είχε γεμίσει με νερό – πήρε μια λευκή κουβέρτα τύλιξε τη σορό του, την οποία και τοποθέτησε στο πατάρι του δωματίου του. Ακολούθως, πέταξε τα ρούχα του παιδιού στο φωταγωγό και έπειτα κατέβηκε στη σάλα του ξενοδοχείου και παρήγγειλε αναψυκτικό!

«Θα βρεθεί»

Σε κατάσταση πανικού η μητέρα τις επόμενες ώρες αναζητούσε την κόρη της στους χώρους του ξενοδοχείου, στα διπλανά καταστήματα και όταν πια δεν βρήκε κανένα ίχνος από εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία.

Η άτυχη μητέρα ρωτούσε τους ενοίκους για τον αν έχουν δει την κόρη της. «Μην ανησυχείς θα βρεθεί» της απάντησε ο δράστης, ο οποίος λίγο μετά το έγκλημά του εγκατέλειψε το ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, αμέσως τον υποψιάστηκαν και αφού τον εντόπισαν μαζί με τον εξάδελφό του τους οδήγησαν στο τμήμα.

Η υπόθεση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακεδονία
Η υπόθεση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακεδονία

Εκεί ο νεαρός φανοποιός ομολόγησε το φρικτό έγκλημα και υπέδειξε μάλιστα στους αστυνομικούς και που ακριβώς έριξε τα ρούχα του παιδιού στο φωταγωγό! Παρ’ όλα αυτά, αργότερα στην ανάκριση αλλά και στη δίκη που ακολούθησε ανακάλεσε την ομολογία του υποστηρίζοντας πως είναι αθώος.

Η δίκη για το έγκλημα στον Πειραιά

«Αυτό το τέρας κύριοι δικαστές σας ζητώ να το καταδικάσετε σε θάνατο. Σκεφτείτε τι φόβο πέρασε το παιδί μου μέχρι να ξεψυχήσει στα χέρια του», ανέφερε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, ο οποίος έμαθε για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης του ενώ βρίσκονταν στην Αμερική.

Αυτό το τέρας κύριοι δικαστές σας ζητώ να το καταδικάσετε σε θάνατο.

«Ένα τέτοιο έγκλημα δεν γίνεται ούτε στην Αμερική που φημίζεται για την εγκληματικότητά της. Είμαι μητέρα και πιστεύω ότι θα καταλάβετε πόσο πόνεσα» είπε η μητέρα του κοριτσιού στη δική της κατάθεση, περιγράφοντας όλα όσα έζησε αναζητώντας την κόρη της πριν μάθει ότι βρέθηκε νεκρή.

Το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία, το 1974
Το εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία, το 1974

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ποινή του θανάτου για τον κατηγορούμενο αναφέροντας πως δεν βρίσκει κανένα επιχείρημα «που να δικαιολογεί την παρουσία του μεταξύ των συνανθρώπων μας».

Το δικαστήριο με απόφασή που εξέδωσε καταδίκασε εν τέλει τον κατηγορούμενο σε ισόβια για το έγκλημα με τον ίδιο να αρνείται, παρά την αρχική ομολογία του, την ενοχή του!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση