Quantcast
12:45
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
12:45
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο «δράκος της Αμφιάλης»: Απήγαγε και βίασε 4χρονη και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 19 ετών

Ο «δράκος της Αμφιάλης», η αποκρουστική υπόθεση βιασμού 4χρονης από το μακρινό 1965

Ο «δράκος της Αμφιάλης», η αποκρουστική υπόθεση βιασμού 4χρονης από το μακρινό 1965

05.03.2023
08:56
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2023 • 16:32
Ο «δράκος της Αμφιάλης» παρίστανε τον παράφρονα για να γλιτώσει την καταδίκη

Απήγαγε και βίασε ένα τετράχρονο κοριτσάκι. Αποκαλούνταν και «δράκος της Αμφιάλης», ο δράστης που τον Φεβρουάριο του 1965 είχε συγκλονίσει με τη δράση του την αθηναϊκή κοινωνία.

Συνελήφθη χάρη στη μαρτυρία ενός άλλου ανήλικου παιδιού και όταν ήρθε η ώρα της απολογίας του υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Παρά όμως την κυνική ομολογία του ενώπιον των δικαστικών αρχών, ότι εκείνος είχε τελέσει το αποτρόπαια εγκλήματα της απαγωγής και του βιασμού ενός παιδιού, το Κακουργιοδικείο Πειραιά που τον δίκασε, μάλλον τον έριξε στα μαλακά.

Στον 37χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε κάθειρξη 19 ετών και δυο μηνών καθώς και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη.

Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο συμβάδισε με την πρόταση που είχε κάνει στη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την επιβολή 20ετούς κάθειρξης στον κατηγορούμενο, τον οποίο και είχε χαρακτηρίσει «κτήνος» και «εγκληματική φυσιογνωμία που εγεννήθη εις στα κόπρανα».

Στη δίκη που διεξήχθη στο Κακουργιοδικείο Πειραιά κατέθεσαν συνολικά 17 μάρτυρες, ανάμεσά τους και ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι χαρακτήρισαν τον δράστη ως «σεξουαλικώς ανώμαλο τύπο», ο οποίος όμως αμύνεται υποκρινόμενος ενσυνείδητα τον παράφρονα.

Όπως είπαν οι ειδικοί που είχαν εξετάσει τον κατηγορούμενο, αυτός δεν έχει το ακαταλόγιστο των πράξεων του.

Ο «δράκος της Αμφιάλης» και το θέατρο στη δίκη

Ο 37χρονος «δράκος της Αμφιάλης», ο οποίος δεν απολογήθηκε στο δικαστήριο, είχε όμως ομολογήσει τα εγκλήματά του στην ανάκριση, επιχείρησε με τη συμπεριφορά του να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι είναι τρελός.

Δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των μελών της έδρας, έκανε μορφασμούς και γελούσε χωρίς λόγο.

Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό
Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό / Φωτογραφία: Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Ωστόσο, όπως διαπίστωσε το δικαστήριο ο «δράκος της Αμφιάλης» μόνο παρουσία τρίτων προσώπων «έκανε τον φρενοβλαβή», γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι γιατροί που τον παρακολούθησαν στις φυλακές και οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες στο Κακουργιοδικείο.

Καταλυτικές ήταν οι καταθέσεις και των γονιών της ανήλικης, του αστυνομικού που συνέλαβε το δράστη αλλά και της γυναίκας που εντόπισε το κοριτσάκι και το περισυνέλλεξε.

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις αυτές, ο 37χρονος «δράκος της Αμφιάλης» προσφέροντας στο παιδί μια σοκολάτα κατάφερε να το ξεγελάσει και εν συνεχεία να το απαγάγει με ένα κλεμμένο ποδήλατο.

Απόκομμα εφημερίδας του 1965 με την υπόθεση για τον δράκο της Αμφιάλης
Απόκομμα εφημερίδας του 1965 με την υπόθεση για τον δράκο της Αμφιάλης

Στη συνέχεια, «δράκος της Αμφιάλης» οδήγησε το κοριτσάκι στα «υψώματα των λατομείων στην περιοχή της Αμφιάλης στον Πειραιά» και εκεί αφού το βίασε το εγκατέλειψε.

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν όμως να εξιχνιάσουν το έγκλημα χάρη στην παρατηρητικότητα μιας άλλη ανήλικης, η οποία είδε τον κατηγορούμενο να παίρνει μαζί του την 4χρονη με το ποδήλατό του.

Το παιδί όταν είδε ότι το κοριτσάκι δεν επέστρεψε από το βουνό μαζί τον 37χρονο έτρεξε και ειδοποίησε αμέσως τη μητέρα της, η οποία με τη σειρά της κινητοποίησε τους γονείς της μικρής και εν συνεχεία τις αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει δεκάδες εικόνες Αγίων όπως και πολλές άλλες με άσεμνο περιεχόμενο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση