Quantcast
02:25
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
02:25
02/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Προσπάθησε να δολοφονήσει τη γυναίκα του αλλά τη γλύτωσε ένα κρυμμένο τάλιρο στο στήθος της – Η δίκη στο Κακουργιοδικείο τη δεκαετία του ‘60  

Ιστορίες εγκλημάτων

Ιστορίες εγκλημάτων

10.06.2023
18:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2023 • 9:24
Πώς η γυναίκα γλίτωσε την επίθεση με μαχαίρι

Ένα τάλιρο πού έκρυβε στο στηθόδεσμο της κατάφερε να της σώσει τη ζωή μίας 54χρονης γυναίκας, η οποία στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από τον σύζυγό της αλλά κατάφερε να αποφύγει το θάνατο. Ο δράστης ζήλευε παθολογικά το θύμα και η ζήλια του αυτή είχε κάνει αφόρητη τη ζωή των μελών της οικογένειας του.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα απομονωμένο χωριό της Βορείου Ελλάδας, όταν ένα μεσημέρι ο 60χρονος άνδρας άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και χωρίς καμιά αιτία προσπάθησε να τον μπήξει στην καρδιά της γυναίκας του. Εκείνη, όμως, κατάφερε να αποφύγει τα χτυπήματα χάρη στο τάλιρο που φύλαγε στο στήθος της. Το μεταλλικό κέρμα στράβωσε το μαχαίρι που έστρεψε εναντίον της ο σύζυγός της και η γυναίκα προς στιγμήν κατάφερε να γλυτώσει από βέβαιο θάνατο.

Ο δράστης δεν σταμάτησε όμως εκεί. Άρπαξε άλλο μαχαίρι και επιτέθηκε εκ νέου εις βάρος της άτυχης γυναίκας. Και αυτή τη φορά όμως η 54χρονη μπόρεσε να ξεφύγει με τη βοήθεια της νύφης της, φέροντας μόνο τέσσερα επιπόλαια τραύματα.

Ο δράστης, όπως έγραψαν οι εφημερίδες της εποχής, κρύφτηκε σε μία αποθήκη και τύλιξε γύρω από το λαιμό του ένα λεπτό σχοινί θέλοντας να αυτοκτονήσει. Οι λόγοι που όπλισαν τα χέρια του ήταν η ζήλια του κατηγορούμενου για τη γυναίκα του για την οποίαν πίστευε ότι τον απατούσε. Σχεδόν ποτέ δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι τους, καθώς πίστευε ότι κάθε γυναίκα που φεύγει από το νοικοκυριό της «για αυτή τη δουλειά πηγαίνει».

Στη δίκη που ακολούθησε στο Μικτό Κακουργιοδικείο της Θεσσαλονίκης, οι μάρτυρες αν και προανακριτικά είχαν χαρακτηρίσει τον δράστη επικίνδυνο και αποφασισμένο να σκοτώσει τη γυναίκα του, επιχείρησαν να απαλύνουν την θέση του. Ενώπιον δικαστών και ενόρκων που θα έκριναν την υπόθεση, χαρακτήρισαν τον 60χρονο νευρασθενικό. Κατέθεσαν μάλιστα ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε νευρολογική κλινική. Δεν είχαν όμως να προσκομίσουν στην έδρα κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί τα λεγόμενά τους.

Ακόμη και η σύζυγός του κατηγορούμενου που παραλίγο να πεθάνει από τις μαχαιριές του, προσπάθησε να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως έχασε το μυαλό του όταν η αδελφή του αυτοκτόνησε.

Οι δικαστικοί συντάκτες της εποχής που κάλυψαν τη δίκη, έγραψαν στις εφημερίδες τους πως ο 60χρονος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αναστέναζε μέσα στο ακροατήριο και ξάπλωνε στο εδώλιο, θέλοντας να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι έχει υποστεί μία ακόμα κρίση. Όμως γιατρός που βρέθηκε τυχαία μέσα στην αίθουσα τον εξέτασε και δεν βρήκε κάτι που τον έκανε να υποφέρει. Παρ’ όλα αυτά, η έδρα αποφάσισε την απομάκρυνση του κατηγορούμενου από τη δικαστική αίθουσα, διότι οι αναστεναγμοί του εμπόδιζαν την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ζούσαμε καλά αλλά πριν από 7 χρόνια άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω φίλους και με μάλωνε. Εκείνη την ημέρα ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και μόλις μπήκα άρπαξε ένα μαχαίρι και χύθηκε πάνω μου» είπε στην κατάθεση της στο δικαστήριο το θύμα της επίθεσης για να προσθέσει:

«Το μαχαίρι όμως λύγισε. Στο στηθόδεσμό μου είχα ένα τάλιρο φυλαγμένο μέσα σε ένα μαντήλι. Άρπαξε όμως ένα άλλο μαχαίρι και προσπάθησε πάλι να με χτυπήσει. Η νύφη μου άκουσε τις φωνές μου και τον άρπαξε το σακάκι και τον έριξε κάτω. Έκανα να τρέξω όμως εκείνος σηκώθηκε και με κυνήγησε πάλι. Με έσωσε η νύφη μου και ευτυχώς γλίτωσα με μικρά τραύματα».

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, όλη η οικογένεια του 60χρονου υπέφερε τόσο πολύ από την συμπεριφορά του μέσα στο σπίτι και αναζητούσε απαντήσεις σχετικά με το τι του συνέβαινε. Μάλιστα, ένας από τους γιους του είπε στο δικαστήριο πως είχε πάει σε μέντιουμ για να πληροφορηθεί από τι έπασχε ο πατέρας του και συνεχώς μάλωνε και έβριζε. Ο χρησμός του μέντιουμ ήταν ότι ο κατηγορούμενος υπέφερε από «σατανικές ιδέες».

Ο 60χρονος, πάντως, στην απολογία του στο δικαστήριο είπε ότι την στιγμή του εγκλήματος δεν ήξερε τι έκανε. «Κάντε με ότι θέλετε» είπε στους δικαστές για να προσθέσει: «Περιμένω το θάνατό μου, παρακαλώ τον Θεό και δεν μου τον στέλνει».

Εν τέλει το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε επέβαλε στον 60χρονο φυλάκιση 4 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 2 χρόνια, κηρύσσοντας τον ένοχο για την απόπειρα δολοφονία στη σύζυγό του.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση