22:59
25/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:59
25/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Οι «διαβολικοί σύζυγοι» της Καλλιθέας – Στραγγάλισαν μαζί μια 22χρονη ιερόδουλη και την πέταξαν στη θάλασσα

Το διαβολικό ζευγάρι που σκότωσε την Ιερόδουλη και την πέταξε στη θάλασσα στην Ανάβυσσο

Το διαβολικό ζευγάρι που σκότωσε την Ιερόδουλη και την πέταξε στη θάλασσα στην Ανάβυσσο

27.02.2022
07:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2022 • 15:19
Ήταν Δεκέμβριος του 1978 και η Αθήνα «πάγωνε» στην αποκάλυψη μιας φρικτής δολοφονίας με θύμα μια 22χρονη ιερόδουλη

Μια άγρια υπόθεση δολοφονίας με θύμα μια νεαρή ιερόδουλη, ένα «σατανικό ζευγάρι» που της στέρησε τη ζωή δια στραγγαλισμού και αφού τοποθέτησε το πτώμα της μέσα σε ένα παιδικό στρώμα το έριξε στη θάλασσα και ένας πατέρας που έψαχνε να μάθε τι απέγινε το παιδί του.

Ήταν Δεκέμβριος του 1978 και η Αθήνα «πάγωνε» στην αποκάλυψη ενός φρικτού εγκλήματος με θύμα μια 22χρονη «τροτέζα», όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής.

Το έγκλημα παρ’ ολίγον να μείνει ανεξιχνίαστο, όμως χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών αποκαλύφθηκε και οδήγησε αυτούς που το διέπραξαν στο εδώλιο.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τι είχε όμως συμβεί; Η 22χρονη κοπέλα είχε έρθει από την επαρχία στην Αθήνα για να εργαστεί και κατέληξε να εκδίδεται. Το έγκλημα είχαν καλύψει με κάθε λεπτομέρεια οι δημοσιογράφοι με την εφημερίδα «Μακεδονία» να γράφει πως πίσω από τη στυγερή δολοφονία της νεαρής γυναίκας, βρίσκονταν μια 24χρονη ιερόδουλη και ο συνομήλικος σύζυγός της, ο οποίος ήταν άνεργος και υπηρετούσε τη θητεία του Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το «σατανικό ζευγάρι» που είχε και ένα παιδί, σκότωσαν την άτυχη κοπέλα το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1977 και μάλιστα με τρόπο «ιδιαίτερα ειδεχθή» μέσα στο υπόγειο διαμέρισμά τους στην περιοχή της Καλλιθέας.

Το έγκλημα έγινε για «λόγους επαγγελματικής αντιζηλίας», καθώς κατά την ανάκριση οι δράστες υποστήριξαν πως «το θύμα διέδιδε ότι η «συνάδελφός» της, έπασχε από αφροδίσιο νόσημα και ότι «της έπαιρνε την πελατεία για να της δημιουργεί πρόβλημα».

Για το λόγο αυτό, οι «σατανικοί σύζυγοι» αποφάσισαν να δολοφονήσουν την 22χρονη. Πρώτα την κάλεσαν στο σπίτι τους και μετά πήγαν όλοι μαζί βόλτα στο Σούνιο. Σκοπός τους ήταν να βρουν το σημείο όπου θα πέταγαν τη σορό της κοπέλας, όταν την έβγαζαν από τη μέση. Κατόπιν γύρισαν και οι τρεις στο διαμέρισμα και εκεί το ζευγάρι αποφάσισε να διαπράξει το φρικτό έγκλημά του.

Απόκομμα εφημερίδας για το φρικτό έγκλημα
Απόκομμα εφημερίδας για το φρικτό έγκλημα

Ο σύζυγος, όταν πια είχαν επιστρέψει με την 22χρονη στο υπόγειο της Καλλιθέας, έστειλε τη γυναίκα του στο περίπτερο για να του αγοράσει δήθεν κάτι που χρειάζονταν. Ήθελε να μείνει μόνος του με την κοπέλα. Της πρότεινε να κάνουν έρωτα αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Όταν επέστρεψε στο διαμέρισμα η γυναίκα του, τον βρήκε να έχει ρίξει κάτω την 22χρονη και να την σφίγγει στο λαιμό. Τότε της επιτέθηκε και εκείνη.

Τη στραγγάλισαν μαζί

«Μωρή π…. γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί μου έκοψες τη δουλειά;» της φώναζε και πήγε στη κουζίνα, μετά από εντολή του συζύγου της, να φέρει ένα σχοινί. Μαζί στραγγάλισαν την άτυχη κοπέλα και όταν είδαν ότι η καρδιά της είχε σταματήσει να χτυπά την έδεσαν χειροπόδαρα και άρχισαν να ψάχνουν ένα τσουβάλι για να βάλλουν τη σορό της.

Επειδή δεν είχαν, άδειασαν το στρώμα του κρεβατιού του παιδιού τους. Εκεί έβαλαν το πτώμα. Έπειτα το μετέφεραν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους και πήραν το δρόμο για την Ανάβυσσο. Το πέταξαν στο γκρεμό, όμως τα βράχια το συγκράτησαν. Αποχώρησαν από το σημείο δίνοντας όρκο ότι δεν θα μιλήσουν ποτέ για ότι έκαναν. Στη συνέχεια πήγαν σε μια ταβέρνα για φαγητό!

Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στην ομολογία

Η αστυνομία άρχισε την έρευνα όταν οι γονείς της 22χρονης δήλωσαν την εξαφάνισή της. Έμαθαν ότι το θύμα έκανε παρέα με το «σατανικό ζευγάρι» και κυρίως με τη  σύζυγο.

«Σε ερώτηση που κάναμε στους κατηγορούμενους, γιατί δεν έχει στρώμα το κρεβατάκι του παιδιού, μας είπαν ότι το είχαν πάει στο χωριό» δήλωνε ο «μοίραρχος της ασφάλειας προαστίων πρωτευούσης» στις δικαστικές Αρχές.

«Εξακριβώσαμε όμως ότι αυτό ήταν ψέμα και κατόπιν αυτού αναγκάσθηκε πρώτα η κατηγορούμενη να ομολογήσει τα πάντα» κατέθετε στο κακουργιοδικείο στη δίκη των δυο κατηγορούμενων, τον Απρίλιο του 1979. Η απουσία του παιδικού στρώματος από το σπίτι ήταν λοιπόν το στοιχείο που πρόδωσε το μυστικό των δολοφόνων.

Εικόνες από την υπόθεση και φωτογραφίες του διαβολικού ζευγαριού περιλαμβάνονται σε ανάρτηση του καναλιού, «Μυστήριο, Παράξενο, Ανεξήγητο», στο YouTube.

Ένα χρόνο περίπου πριν τη δίκη οι αστυνομικές αρχές είχαν καταφέρει να βρουν και τη σορό της κοπέλας. Και εδώ η παρατηρητικότητα και η τύχη και πάλι τους βοήθησε. Ένας υπαξιωματικός του ναυτικού πήγε για ψάρεμα με ένα φίλο του στο Σούνιο. Μέσα από τη βάρκα οι δυο άντρες διέκριναν ένα «δέμα» σε παραλία της Αναβύσσου.

Πλησιάσαμε και η δυσοσμία που έβγαζε ήταν αποπνικτική. […] Διαπιστώσαμε ανθρώπινα μαλλιά και σκουλήκια που έβγαιναν

«Πλησιάσαμε και η δυσοσμία που έβγαζε ήταν αποπνικτική. Δεν ξέραμε τι ήταν και για αυτό σκίσαμε λίγο το δέμα με ένα μαχαίρι. Διαπιστώσαμε ανθρώπινα μαλλιά και σκουλήκια που έβγαιναν» περιέγραψε στη δίκη ο ένας από τους δυο άνδρες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο αυτό θέαμα. Αμέσως, όπως είπε, ειδοποίησε την αστυνομία.

«Έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο»

Στις απολογίες τους στο δικαστήριο οι δυο σύζυγοι έριξαν την ευθύνη ο ένας στον άλλον. «Αγάπησα τη γυναίκα μου, δεν ήξερα ότι έκανε αυτή τη δουλειά» είπε στο κακουργιοδικείο ο κατηγορούμενος σύζυγος υποστηρίζοντας πως η γυναίκα του, του είχε πει πως η 22χρονη την «παρέσυρε σε αυτή τη δουλειά».

Μιλώντας για τη στιγμή του εγκλήματος ο ίδιος υποστήριξε ότι ήθελε να μείνει μόνος με την κοπέλα στο διαμέρισμα για της μιλήσει. «Ξέρεις ότι σε συμπαθώ δε σου κρύβω ότι σε κάνω κέφι» της είπε στην αρχή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο.

Της ζήτησα να σταματήσει να συκοφαντεί τη γυναίκα μου, τη μητέρα του παιδιού μου

«Της ζήτησα να σταματήσει να συκοφαντεί τη γυναίκα μου, τη μητέρα του παιδιού μου. “Το παιδί σου ή το παιδί της” μου απάντησε. Αυτό με έκανε να νευριάσω γιατί το παιδί μου ήταν ότι καλύτερο είχα στον κόσμο» περιέγραψε ακόμη ο κατηγορούμενος και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Κατόπιν βριστήκαμε, την έπιασα από το λαιμό για να την φοβερίσω. Φώναζε και της έκλεισα το στόμα. Τότε ήρθε η γυναίκα μου. Μπήκε στη κουζίνα πήρε το σχοινί, το τύλιξε στο λαιμό της λέγοντας της «τώρα θα πληρώσεις»…. Τράβηξε τη μια άκρη. Θόλωσα, τράβηξα και εγώ την άλλη. Είμαι μπροστά σας ένοχος γιατί σε μια δύσκολη στιγμή αφαίρεσα μια ανθρώπινη ζωή».

Απόκομμα εφημερίδας για το φρικτό έγκλημα
Απόκομμα εφημερίδας για το φρικτό έγκλημα

Από την πλευρά της η σύζυγος προέβαλλε κατά την απολογία της στη δίκη μια άλλη εκδοχή. «Αυτός με έβγαλε στο κλαρί» είπε για το σύζυγό της και προσέθεσε: «Κάποτε ο άνδρας μου με πήγε σε μια ύποπτη ντισκοτέκ και όταν εγώ τον ρώτησα τι κάνουν αυτές οι γυναίκες που πάνε και έρχονται, μου είπε το ίδιο να κάνω και εγώ. Αυτός με έβγαλε στο επάγγελμα. Αρρώστησα με αφροδίσια νοσήματα…».

Σε ό,τι αφορά τη σκηνή του εγκλήματος ισχυρίστηκε πως μόλις επέστρεψε στο σπίτι από το περίπτερο είδε τον άντρα της να είναι πεσμένος πάνω στο θύμα.

«Την είχε πνίξει. Την ίδια τύχη θα έχεις και συ μου είπε αν δεν κάνεις ότι σου λέω. Μου εξήγησε τι πρέπει να πω αν μας συλλάβουν. Να έλεγα δηλαδή ότι και εγώ τράβηξα το σκοινί για την πνίξουμε επειδή με έβγαλε στο κλαρί. Η συμμετοχή μου όμως στο έγκλημα ήταν μόνο ότι βοήθησα να τυλίξουμε και να πετάξουμε το πτώμα στο γκρεμό» είπε ακόμη, δηλώνοντας μετανιωμένη.

Την είχε πνίξει. Την ίδια τύχη θα έχεις και συ μου είπε αν δεν κάνεις ότι σου λέω

Τραγική φιγούρα στο ακροατήριο ο πατέρας του θύματος, ο οποίος κατέθεσε για τη κόρη του: «Είχα μάθει ότι εργάζονταν σε κάποια σοκαλατοποιία, και ότι κέρδιζε αρκετά χρήματα, χωρίς όμως να ξέρω τι δουλειές ακριβώς έκανε, ώσπου μια μέρα με ειδοποίησαν ότι τη βρήκαν σκοτωμένη. Δεν ξέρω τίποτα άλλο».

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε την κατηγορούμενη περισσότερη επικίνδυνη από το σύζυγό της, όμως, όπως είπε, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί το έγκλημα ως ιδιαίτερα ειδεχθές.

Τελικά το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, αναγνώρισε στους δυο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους επέβαλε κάθειρξη 20 ετών στον καθένα καθώς και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για μια δεκαετία. Γλύτωσαν έτσι τη θανατική ποινή, όπως έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία» για αυτό και υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου χαμογελώντας ο ένας στον άλλον…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση