Quantcast
00:40
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:40
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η δολοφονία της εργάτριας και τα ισόβια στον 65χρονο κτηματία – Ο «τυφλός γεροντικός έρωτας» όπλισε τα χέρια του δράστη

Δημοσίευμα για τη δολοφονία εργάτριας από τον κτηματία

Δημοσίευμα για τη δολοφονία εργάτριας από τον κτηματία

23.04.2023
08:06
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 • 19:20
Μια δολοφονία αποτέλεσμα «γεροντοέρωτα» στην Αθήνα του '60

Μια στυγερή δολοφονία συντάραξε τη δεκαετία του ‘60 την κοινή γνώμη καθώς μία νεαρή γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο από τον άνδρα που την είχε προσλάβει για να εργάζεται στα κτήματά του ώστε να βγάζει ένα μεροκάματο για να ζήσει την οικογένειά της.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας καταδικάστηκε από το Μικτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας σε ισόβια κάθειρξη για το φόνο της άτυχης γυναίκας, η οποία πάλευε μόνη της στη ζωή, καθώς ο σύζυγός της ήταν κρατούμενος στις φυλακές για αδικήματα που είχε διαπράξει.

Η νεαρή γυναίκα έχοντας μεγάλη οικονομική ανάγκη είχε δεχθεί την πρόταση του 63χρονου κτηματία να εργαστεί στα χωράφια του ώστε να έχει ένα εισόδημα για την οικογένειά της. Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο κραταιός κτηματίας την πίεζε να συνάψουν ερωτική σχέση και όταν εκείνη αποχώρησε από την εργασία που της προσέφερε αρνούμενη τις προτάσεις του, εκείνος τη δολοφόνησε εν ψυχρώ μέσα στην αυλή του σπιτιού της.

Όπως δε κατάθεσαν στη δίκη μάρτυρες για τη δολοφονία, το θύμα είχε δεχθεί εκβιασμούς, απειλές και άγριο «πόλεμο» από τον κατηγορούμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ενδώσει στις ερωτικές του ορέξεις.

Και όταν τελικά η άτυχη γυναίκα αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή με τον άλλοτε εργοδότη της, πίστεψε ότι θα ξέμπλεκε μια για πάντα μαζί του. Όμως λίγα χρόνια αργότερα ο εφιάλτης των απειλών και του εκφοβισμού επέστρεψε.

Δημοσίευμα για τη δολοφονία εργάτριας από τον κτηματία
Δημοσίευμα για τη δολοφονία εργάτριας από τον κτηματία

Ο κτηματίας επανήλθε στη ζωή της και φορτικά της ζητούσε να συνδεθεί ερωτικά μαζί του. Εκείνη αρνήθηκε και ο 63χρονος την πυροβόλησε στην αυλή του σπιτιού της με κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», το δικαστήριο δεν επέβαλε τελικά στον κατηγορούμενο την ποινή του θανάτου για τη δολοφονία, διότι δεν δέχθηκε ότι το έγκλημα που τέλεσε ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές. Έτσι του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη αλλά και ποινή φυλάκισης επτά μηνών για το αδίκημα της παράνομης οπλοχρησίας.

«Γεροντικός έρωτας» πίσω από τη δολοφονία

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου στη δίκη που διεξήχθη στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας απέδωσαν το στυγερό έγκλημα του εντολέα τους σε «τυφλόν γεροντικό έρωτα» ενώ και ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι είχε ερωτικό δεσμό με το θύμα.

Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό
Η Τυφλή Δικαιοσύνη κρατά τον Ζυγό / Φωτογραφία: Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Αντίθετα, οι μάρτυρες κατηγορίας για τη στυγνή δολοφονία διέψευσαν ότι η άτυχη γυναίκα είχε ενδώσει στις ερωτικές προτάσεις του δράστη.

«Δεν είχα σκοπό να την σκοτώσω, δεν ήξερα καν αν το όπλο ήταν γεμάτο. Πήγα να την παρακαλέσω να με ακολουθήσει επειδή την αγαπούσα» είπε στην απολογία του στο Κακουργιοδικείο ο κατηγορούμενος κτηματίας για να προσθέσει: «Είχε φυτρώσει η αγάπη μέσα στην καρδιά μου στα 63 μου χρόνια, θα την κλαίω όλη μου τη ζωή…».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση