04:43
14/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:43
14/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δολοφονία «δια ασήμαντον αφορμήν» το ’70: Σκότωσε τη νύφη του με τσεκούρι για μια αυλή – «Ο Θεός να με συγχωρέσει, ήταν τσεκούρι»

Στη φωτό, άνδρας σκίζει κούτσουρο με έναν πέλεκυ / Φωτογραφία: Pixabay

Στη φωτό, άνδρας σκίζει κούτσουρο με έναν πέλεκυ / Φωτογραφία: Pixabay

06.03.2022
09:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 • 8:58
Μια δολοφονία που πλημμύρισε την ευτελή αυλή στο αίμα

Ένα έγκλημα για ασήμαντη αφορμή, μια στυγερή δολοφονία και μια γυναίκα νεκρή, χτυπημένη στο στήθος με ένα κοφτερό τσεκούρι. Δυο οικογένειες που διαλύθηκαν, κυριευμένες από μίσος για μια περιουσιακή διαφορά, για το μοίρασμα μιας αυλής.

Όλα ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 1978 σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Θύτης και θύμα ήταν συγγενείς. Το αίμα που έτρεξε πότισε το χώμα της αυλής και συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία της επαρχίας. Τί και αν ο δράστης δήλωσε μετανιωμένος ενώπιον του δικαστηρίου; Το θύμα, μια 54χρονη γυναίκα δεν θα γυρνούσε πίσω. Τα παιδιά της δεν θα την έβλεπαν ποτέ ξανά. Είχε δολοφονηθεί από το αδελφό του άντρα της.

Η άγρια δολοφονία όπως αποτυπώθηκε στις εφημερίδες

Η άγρια αυτή δολοφονία απασχόλησε λίγο καιρό αργότερα το πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο της Αθήνας και εκεί ξετυλίχθηκε καρέ – καρέ το άγριο φονικό, όπως το αποτύπωσαν οι εφημερίδες της εποχής.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 54χρονης ήταν ο αδελφός του συζύγου της. Μαζί του το εδώλιο μοιράστηκε και ο γιος του, ο οποίος δικάστηκε για σωματική βλάβη σε βάρος του θείου του αλλά εκείνος αθωώθηκε.

Η δολοφονία στις εφημερίδες της εποχής
Η δολοφονία στις εφημερίδες της εποχής

Αντίθετα, ο πατέρας του, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τη νύφη του, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η διαμάχη για έναν… ακάλυπτο

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τα δυο αδέλφια και οι οικογένειές τους είχαν έντονη διαμάχη για ένα μικρό κοινόχρηστο χώρο που χώριζε τα σπίτια τους. Η κάθε μια από τις δυο οικογένειες διεκδικούσε τον χώρο αυτό για λογαριασμό της και καμία δεν έκανε πίσω.

Ο Θεός να με συγχωρέσει, ήταν τσεκούρι

Ένα απόγευμα ενώ ο ένας αδελφός – εκείνος που σήκωσε το τσεκούρι και σκότωσε τη νύφη του – είχε επιστρέψει στο σπίτι από το μάζεψα της ελιάς μαζί με την γυναίκα του, βρήκε, όπως είπε στο δικαστήριο, την αυλή κατειλημμένη. Παντού υπήρχαν πράγματα του αδελφού του. Ο γιος του έπρεπε να ξεφορτώσει το αυτοκίνητο κοντά στη πόρτα του σπιτιού τους αλλά δεν μπορούσε.

Ο δράστης σκέφτηκε να πάει στην αστυνομία, όπως υποστήριξε, αλλά δεν χρειάστηκε. Ο αδελφός του βγήκε και μετέφερε από την αυλή τα πράγματά του. Έτσι, ο γιος του στάθμευσε το αυτοκίνητο για να ξεφορτώσει. Τότε, όμως, βγήκε από το σπίτι η νύφη του και κραδαίνοντας ένα ξύλο άρχισε να χτυπά τον γιο του, τον ίδιο και τη γυναίκα του.

Όταν είδα τα αίματα κατάλαβα ότι το ξύλο που πήρα στα χέρια μου ήταν τσεκούρι

«Θόλωσα, θα σκότωνε τη γυναίκα μου και για να την προστατεύσω άρπαξα ένα ξύλο και χτύπησα και εγώ τη νύφη μου. Όταν είδα τα αίματα κατάλαβα ότι το ξύλο που πήρα στα χέρια μου ήταν τσεκούρι» ομολόγησε ο δράστης για την φριχτή δολοφονία.

«Τα έχασα το έβαλα στα πόδια. Έτρεξα σε ένα συγγενικό μου σπίτι και ύστερα παραδόθηκα στην αστυνομία» είπε στην απολογία του ο δράστης της στυγερής δολοφονίας. «Κατέστρεψα τον αδελφό μου σκότωσα τη νύφη μου. Έχω μετανιώσει δεν έπρεπε να κάνω αυτό το έγκλημα. Ότι και αν πω δεν δικαιολογούμαι, μόνο από τον Θεό ζητώ συχώρεση» πρόσθεσε.

«Να καταδικασθεί»

Η συγχώρεση, ωστόσο, που ζητούσε ο δράστης ήταν αδιανόητη για τον σύζυγο και τα παιδιά του θύματος, που έφυγε από τη ζωή μόλις λίγα λεπτά μετά το άγριο χτύπημα με τσεκούρι που δέχθηκε, Οι ιατροδικαστές «μέτρησαν» στο στήθος της άτυχης γυναίκας τομή 30 εκατοστών.

Η οικογένεια της 54χρονης ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του αδελφού και θείου από το δικαστήριο. Το ίδιο έκανε και ο εισαγγελέας της έδρας.

Το ίδιο αποφάσισε και το δικαστήριο, που επέβαλλε στον κατηγορούμενο ισόβια χωρίς όμως να του αποδώσει το χαρακτηρισμό ότι είχε διαπράξει το έγκλημά του κατά τρόπο ιδιαζόντως απεχθή. Μάλιστα δικαστές και ένορκοι επιδίκασαν στην οικογένεια του θύματος, αποζημίωση ύψους 100.000 δρχ. για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν….


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση