Quantcast
11:20
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
11:20
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο «Κατήφορος» για ένα διαβολικό ζευγάρι το 1975 – Παρέσυραν 14χρονη στη Βουλιαγμένη την ξυλοκόπησαν και τη βίασαν

Το διαβολικό ζευγάρι που παρέσυρε και αποπλάνησε 14χρονη στη Βουλιαγμένη το 1975

Το διαβολικό ζευγάρι που παρέσυρε και αποπλάνησε 14χρονη στη Βουλιαγμένη το 1975

25.09.2022
09:25
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2022 • 19:18
Μια αρρωστημένη αναπαράσταση της θρυλικής σκηνής με τη Ζωή Λάσκαρη, υποστήριξε το διαβολικό ζευγάρι πως ήθελε να «αναπαράγει» για να τιμωρήσει τη 14χρονη

Ένα «διαβολικό ζευγάρι» παρέσυρε μια 14χρονη στην ερημιά, τις έσκισε τα ρούχα και τη βίασε, σε μια υπόθεση που απασχόλησε το Μικτό Κακουργιοδικείο Αθηνών, το μακρινό 1975, σε μια ακόμη ιστορία εγκλημάτων από τα παλιά που φέρνει στο φως το The Standard.

«Πρωταγωνιστές» της ήταν ένα νιόπαντρο νεαρό ζευγάρι, το οποίο δικάστηκε και καταδικάσθηκε για την κακοποίηση και την αποπλάνηση μιας 14χρονης μαθήτριας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο πατέρας του κοριτσιού.

Αναβρασμός στην κοινή γνώμη με το «διαβολικό ζευγάρι»

Η συγκεκριμένη υπόθεση με θύτες το διαβολικό ζευγάρι, είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της εποχής, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.

Οι δυο νέοι που κάθισαν στο εδώλιο είχαν μόλις είχαν παντρευτεί και αντί να χαίρονται τη νέα ζωή που ξεκινούσε για αυτούς με τις καλύτερες προϋποθέσεις, βρέθηκαν εξαιτίας των πράξεων τους, στη δίνη μιας μεγάλης δικαστικής περιπέτειας που εν τέλει διέλυσε το γάμο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο 28χρονος κατηγορούμενος και η 24χρονη σύζυγός του, παρέσυραν σε απομονωμένη περιοχή της Βουλιαγμένης την ανήλικη γειτονοπούλα τους, την οποία βίασαν αφού προηγουμένως την έβρισαν, τη χτύπησαν και την απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν!

Η κατάθεση του θύματος στη δίκη για το διαβολικό ζευγάρι

Στη δίκη με κατηγορούμενους το διαβολικό ζευγάρι είχε καταθέσει και το ανήλικο κορίτσι, το οποίο όπως έγραψε στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Μακεδονία», με χαρακτηριστική ψυχραιμία περιέγραψε όσα φρικτά βίωσε στα χέρια των δυο νέων.

«Ο κατηγορούμενος μου έκανε συνεχώς “κόρτε”. Μου είχε αποκρύψει ότι η συγκατηγορουμένη του ήταν η σύζυγός του» έλεγε η άτυχη έφηβη.

«Αντίθετα, μου έλεγε ότι ήταν η αδελφή του, ότι επρόκειτο να την παντρέψει για να αποκατασταθεί και αυτός», συνέχιζε στην κατάθεσή της η 14χρονη και συνέχισε αναφέροντας τα εξής: «Έτσι γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να βγαίνουμε σιγά – σιγά τα βράδια. Η σχέση μας προχώρησε, ολοκληρώθηκε».

Απόσπασμα από την κατάθεση της 14χρονης στην υπόθεση αποπλάνησής της από το διαβολικό ζευγάρι το 1975
Απόσπασμα από την κατάθεση της 14χρονης στην υπόθεση αποπλάνησής της από το διαβολικό ζευγάρι το 1975

«Την πρώτη φορά με πήγε σε ένα γιοτ ενός φίλου του που ήταν αγκυροβολημένο στη Γλυφάδα. Μετά στη γκαρσονιέρα του. Έμαθα ότι ήταν παντρεμένος έπειτα από τρεις μήνες» υποστήριξε η νεαρή.

«Δεν ξαναβγήκα μαζί του. Αυτός όμως δεν ήθελε να διακόψουμε, συνεχώς με ενοχλούσε και εγώ τον απέφευγα» συνέχισε περιγράφοντας πως ήρθε αντιμέτωπο με το διαβολικό ζευγάρι. «Πέρασαν έτσι τέσσερις μήνες και μια μέρα αποφάσισα να τον συναντήσω και να του εξηγήσω ότι αυτή η κατάσταση έπρεπε να τελειώνει και πως έπρεπε να μείνει με τη γυναίκα του», είπε.

«Με βίασε και εκείνη τράβαγε φωτογραφίες»

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η ανήλικη περιέγραψε στο δικαστήριο τις στιγμές που έζησε στα χέρια των κατηγορουμένων, όταν αποφάσισε να μπει στο αυτοκίνητο του 28χρονου, στο οποίο όμως επέβαινε και η σύζυγός του.

«Χωρίς καμία εξήγηση έβαλε μπρος και ξεκίνησε. Εκείνη γελούσε και μου έλεγε να μην φοβάμαι. Ενώ είχαμε φτάσει κοντά στη θάλασσα άρχισε εκείνος να μου ζητάει να γδυθώ και να κάνουμε έρωτα» περιέγραφε η 14χρονη στο δικαστήριο.

«Η γυναίκα του γελούσε και έλεγε ότι της αρέσει να βλέπει τέτοια πράγματα. Αρνήθηκα και φώναζα σε βοήθεια. Τότε εκείνος έβγαλε ένα ψαλίδι και άρχισε να μου κόβει τα ρούχα» συνέχισε το θύμα για τον τρόπο που κακοποιήθηκε από το διαβολικό ζευγάρι.

Με έσυρε έξω από το αυτοκίνητο και μου πρότεινε να κάνουμε έρωτα και οι τρεις μαζί. Ούρλιαζα και αντιδρούσα.

«Έκλαιγα και εκείνος συνέχιζε να με χτυπά και να με βρίζει. Με έσυρε έξω από το αυτοκίνητο και μου πρότεινε να κάνουμε έρωτα και οι τρεις μαζί. Ούρλιαζα και αντιδρούσα. Συνέχιζε να με χτυπά» είπε η άτυχη κοπέλα.

«Στο τέλος η γυναίκα του μου έπιασε τα χέρια και αυτός με βίασε. Τράβαγε μάλιστα φωτογραφίες με μια φωτογραφική μηχανή. Στο τέλος λιποθύμησα. Με άφησαν εκεί λιπόθυμη. Πήραν τα εσώρουχά μου και εξαφανίστηκαν» κατέληξε.

Τι είπε στην απολογία του το διαβολικό ζευγάρι

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν όλα όσα η κοπέλα τους απέδωσε, πλην της κατηγορίας του βιασμού.

Ο 28χονος δεν αρνήθηκε ότι είχε δεσμό με την ανήλικη, ωστόσο παρουσίασε μια άλλη εκδοχή των πραγμάτων. Όπως υποστήριξε, εκείνη επέμενε και τον κυνηγούσε να μην χωρίσουν και προκειμένου να αποφύγει το σκάνδαλο αποφάσισε να τη συναντήσει για να ξεκαθαρίσουν μια και καλή το όλο ζήτημα.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε στην απολογία του, πήρε μαζί και τη σύζυγό του ώστε και η ίδια να ακούσει το κορίτσι και να πεισθεί ότι ο δεσμός αυτός τελείωσε.

«Όμως μέσα στο αυτοκίνητο η Ε. άρχισε να λέει τα αντίθετα. Ότι είχαμε σχέση και ότι είχαμε κάνει έρωτα το προηγούμενο βράδυ. Αυτό μου προκάλεσε μεγάλο θυμό. Πράγματι της έκοψα τα ρούχα και την χτύπησα γιατί έλεγε ψέματα» είπε ο κατηγορούμενος.

«Στο τέλος συμφώνησα με τη γυναίκα που κατάλαβε ότι το κορίτσι έλεγε ψέματα να την τιμωρήσουμε. Την πήγαμε στην ερημιά όχι όμως για να την βιάσουμε, όπως λέει». Επηρεασμένοι από την «Κατήφορο», το διαβολικό ζευγάρι υποστήριξε πως ήθελαν απλά να την τιμωρήσουν όπως ο Νίκος Κούρκουλος τη Ζωή Λάσκαρη.

Παρακάτω ένα τρέιλερ από την διανομή της ταινίας του Δαλιανίδη στην Αμερική:

«Της πήραμε τα ρούχα για να τα πάμε στον πατέρα της και να του πούμε: “να δες ποια είναι η κόρη του”. Όμως δεν προλάβαμε μας συνέλαβε η αστυνομία…» υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Το διαζύγιο για το διαβολικό ζευγάρι και η απόφαση

Σε ανάλογο πνεύμα ήταν και η απολογία της 24χρονης συζύγου, η οποία κατάθεσε πως ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι θα δικάζονταν για βιασμό ανηλίκου.

Ανέφερε μάλιστα στο δικαστήριο ότι εξαιτίας αυτής της υπόθεσης ο γάμος της διαλύθηκε. Το διαβολικό ζευγάρι υποστήριζε πως είχε χωρίς και προς ενίσχυση του ισχυρισμού της προσκόμισε στους δικαστές και τους ενόρκους και το έγγραφο του διαζυγίου.

Εν τέλει, με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο αθώωσε την 24χρονη κατηγορουμένη από τα αδικήματα που της είχαν αποδοθεί, καταδίκασε όμως το σύζυγό της κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου.

Δημοσίευμα της εποχής που αναφερόταν στην υπόθεση
Δημοσίευμα της εποχής που αναφερόταν στην υπόθεση

Ο 28χρονος κηρύχτηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου, όχι δηλαδή για βιασμό όπως αρχικά είχε κατηγορηθεί, παράνομη οπλοφορία, σωματικές βλάβες, απειλές και εξύβριση σε βάρος της ανήλικης.

Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση μόλις δυο ετών…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση