03:47
18/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:47
18/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Βόρεια Κορέα: Ποια είναι η «Ροζ Κυρία» που λατρεύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Η φωνή του καθεστώτος, επιλογή του παππού του (βίντεο)

Η κυρία με τα ροζ, η παρουσιάστρια στη Βόρεια Κορέα

Η κυρία με τα ροζ, η παρουσιάστρια στη Βόρεια Κορέα

14.04.2022
22:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2022 • 10:55
Η εθνική παρουσιάστρια στη Βόρεια Κορέα που προπαγάνδισε τρεις γενιές ως τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η εκλεκτή της Πιονγιάνγκ και συγκεκριμένα του Κιμ Γιονγκ Ουν, το πρόσωπο της Βόρειας Κορέας στο μοναδικό κανάλι του αυταρχικού καθεστώτος, απασχόλησε τα δυτικά ΜΜΕ μετά την είδηση πως ο ηγέτης της χώρας της χάρισε ένα σπίτι.

Ωστόσο, η Ρι Τσουν Χι δεν είναι άγνωστη φιγούρα στον δυτικό κόσμο. Με το ροζ κιμονό και τα πιασμένα μαλλιά της, έχει προλογίσει τις σημαντικότερες ειδήσεις – ως επί τω πλείστον τις μεγάλες νίκες – του καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα τα τελευταία 50 χρόνια.

Η υψηλόβαθμη ραδιοτηλεοπτικός λειτουργός έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της Βόρειας Κορέας και έχει συγκεντρώσει την προσοχή διεθνώς για το παθιασμένο ρεπορτάζ της σχετικά με τις συχνές εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Η βετεράνος των μέσων ενημέρωσης συνταξιοδοτήθηκε το 2012, ωστόσο εξακολουθεί να μεταδίδει μερικές από τις πιο σημαντικές ειδήσεις της χώρας.

Σύμφωνα με το Insider, ήδη από το 1974, η Ρι προήχθη σε επικεφαλής του ειδησεογραφικού σταθμού KCTV, και έγινε ο αξιόπιστος παρουσιαστής που μετέδιδε τις ειδήσεις από τις πιο ιστορικές στιγμές της χώρας. Έγινε μόνιμο μέλος του KCTV τη δεκαετία του 1980.

Η Ροζ κυρία του των ειδήσεων στη Βόρια Κορέα

Η προτίμησή της για ένα φωτεινό ροζ παραδοσιακό κορεατικό φόρεμα, γνωστό στη Βόρεια Κορέα ως “Choson-ot”, της χάρισε τον προσφιλές παρατσούκλι η «Ροζ Κυρία». Η 75χρονη σήμερα κυρία θεωρείται εθνική ηρωίδα και έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση στη Βόρεια Κορέα για το μοναδικό και παθιασμένο στυλ της να διαβάζει ειδήσεις.

Το βορειοκορεατικό κρατικό περιοδικό Chosun Monthly, που μεταφράστηκε από το Reuters, ανέφερε ότι η Ρι υπήρξε προστατευόμενη του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της χώρας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος φέρεται να την ενθάρρυνε «με θερμή, αγάπη και πίστη».

Η New York Times την χαρακτήρισε «Μπάρμπαρα Γουόλτερς της Βόρειας Κορέας

Η προσωπικότητα της παρουσιάστριας ειδήσεων έκανε την αμερικανική New York Times να τη χαρακτηρίσει «Μπάρμπαρα Γουόλτερς της Βόρειας Κορέας», κάνοντας έτσι παραλληλισμό με την Αμερικανίδα βετεράνο της δημοσιογραφίας η οποία το 1976 έγινε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ,

Όπως προαναφέρθηκε, Ρι αποσύρθηκε επίσημα το 2012, αν και επανήλθε στον αέρα για να μεταδώσει τις ειδήσεις για τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα το 2016.

Τις τελευταίες ώρες, εικόνες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την 75χρονη Ρι μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην όχθη ποταμού στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να της δηλώνει ότι αποτελεί ένας από τους «θησαυρούς» της χώρας, καθώς εργάσθηκε ως παρουσιάστρια «από την παιδική ηλικία της».

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τον ηγέτη λέγοντας ότι το σπίτι της μοιάζει με «μέγαρο» και πως η οικογένειά της «έμεινε ξύπνια όλη τη νύκτα κλαίγοντας από βαθιά ευγνωμοσύνη».

Διθύραμβοι για την «σκουριασμένη φωνή» στη Βόρεια Κορέα

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν επαινέσει συχνά τη «σκουριασμένη φωνή» της, περιγράφοντάς την ως «ισχυρή και ελκυστική» στη Βόρεια Κορέα.

«Καθώς περνούσαν αυτές οι μέρες, η φωνή της απέκτησε απήχηση, έτσι ώστε κάθε φορά που μιλούσε στις ειδήσεις, οι τηλεθεατές συγκινούνταν», ανέφερε το Chosun Monthly. «Όταν η Ρι μετέδιδε ανακοινώσεις και δηλώσεις, οι εχθροί έτρεμαν από φόβο», πρόσθετε.

Σπάνια η Ρι σπάει τη φόρμα της, αν και οι πιο συναισθηματικές εκπομπές της έγιναν μετά το θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ και αργότερα του γιου και διαδόχου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, όταν ξέσπασε σπαρακτικά δάκρυα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση