Quantcast
02:02
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
02:02
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Άντριου Τέιτ, η ενσάρκωση του πιο τοξικού μισογυνισμού στο διαδίκτυο – Προέτρεπε άνδρες να δέρνουν τις γυναίκες, διέδιδε ότι ευθύνονταν για τον βιασμό τους

Ο Άντριου Τέιτ που συνελήφθη για μαστροπεία στη Ρουμανία

Ο Άντριου Τέιτ που συνελήφθη για μαστροπεία στη Ρουμανία

30.12.2022
18:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 • 8:50
Ένα από τα τοξικότερα άτομα του διαδικτύου, ο Άντριου Τέιτ, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

Η εποχή του διαδικτύου έχει συμβάλει ώστε συχνά, το τίποτα να γίνεται ξαφνικά κάτι και ένας άνδρας ονόματι Άντριου Τέιτ, να αποτελεί τον άνδρα που αναζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον (ακόμη και την έτερη πρώτη διδάξασα του ανεπάγγελτου στο διαδίκτυο, Κιμ Καρντάσιαν και του Ντόναλντ Τραμπ).

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη σύλληψή του για βιασμό και μαστροπεία στη Ρουμανία, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για το ποιόν του Άντριου Τέιτ. Έχει δραστηριοποιηθεί στους ακροδεξιούς κύκλους εδώ και χρόνια, αλλά άρχισε να κερδίζει την προσοχή της κοινής γνώμης φέτος, αφού αποσπάσματα από τις εμφανίσεις του σε πολλά επεισόδια podcast και stream του στο Twitch έγιναν viral.

Ο Άντριου Τέιτ έγινε γνωστός όμως κυρίως για τα μισογυνικά σχόλια και τα κηρύγματα μίσους. Έχει πει στο παρελθόν πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες.

Συνέχισε να σπέρνει το μίσος παρά τον περιορισμό

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Άντριου Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ. Σε ένα από τα μηνύματά του στο Twitter μετά την επιστροφή του στην πλατφόρμα, έγραψε ότι πηγαίνει στην Καλιφόρνια για να πει στον Μασκ ότι είναι «θρύλος».

Ο Άντριου Τέιτ φαίνεται πως έχει στείλει σήμερα ένα μήνυμα μέσω του Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι στη διάρκεια της κράτησής του έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό του και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε καλέσει, μέσω του Twitter, αυτόν τον βρετανό υπήκοο να βρει κάτι να ασχοληθεί, αφού εκείνος της είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές ρύπων». Η νεαρή Γκρέτα, έγραψε στο Twitter μετά την είδηση της σύλληψής του: «Αυτά συμβαίνουν όταν δεν ανακυκλώνεις το κουτί της πίτσας».

Τα αμφιλεγόμενα βίντεο του Τέιτ στο διαδίκτυο

Σε παλιότερα αποσπάσματα των βίντεό του, ο Βρετανοαμερικανός κικμπόξερ – ο οποίος ποζάρει με γρήγορα αυτοκίνητα, όπλα και παρουσιάζεται ως πλέιμποϊ που καπνίζει πούρα – μιλάει για το πως μπορεί να χτυπά ή να πνίγει γυναίκες, την καταστροφή των αντικειμένων τους και πως θα πρέπει να τους απαγορεύεται να βγαίνουν έξω.

«Βγάζει το μαχαίρι, χτυπάει στο πρόσωπό της και την πιάνει από το λαιμό. Σκάσε σκύλα», λέει σε ένα βίντεο, υποδυόμενος τον τρόπο με τον οποίο θα επιτίθετο σε μια γυναίκα αν τον κατηγορούσε για απιστία. Σε ένα άλλο, περιγράφει πως πετά τα πράγματα μιας γυναίκας από το παράθυρο. Σε ένα τρίτο, αποκαλεί μια πρώην κοπέλα που τον κατηγόρησε ότι τη χτύπησε – έναν ισχυρισμό που αρνείται – «ηλίθια πουτάνα»

Αφιέρωμα του Guardian στον Τέιτ αναφέρει: Μεγαλωμένος σε ένα κτήμα στο Λούτον, γιος ενός βοηθού τροφοδοσίας και δασκάλου σκακιού, ο Άντριου Τέιτ έχει γίνει εδώ και καιρό πρωτοσέλιδο για να προκαλέσει αντιδράσεις. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’20 εργάστηκε ως τηλεοπτικός παραγωγός, ενώ παράλληλα προπονούνταν ως kickboxer στο τοπικό γυμναστήριο, συνεχίζοντας να αγωνίζεται επαγγελματικά και να κερδίζει παγκόσμιους τίτλους.

Το 2016, η δημόσια καριέρα του φάνηκε να τελειώνει ενώ μόλις είχε αρχίσει, όταν μετά την συμμετοχή του στο Big Brother αποβλήθηκε από το σπίτι λόγω ενός βίντεο που τον έδειχνε να χτυπάει μια γυναίκα με μια ζώνη.

Ένα δεύτερο βίντεο εμφανίστηκε λίγο αργότερα, στο οποίο εμφανίζεται να λέει σε μια γυναίκα να μετρήσει τους μώλωπες που προφανώς της προκάλεσε. Τόσο ο Άντριου Τέιτ όσο και οι γυναίκες αρνήθηκαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε κακοποίηση και είπαν ότι τα βίντεο δείχνουν συναινετικό σεξ.

Ακολούθησαν κι άλλες προβοκατόρικες αναρτήσεις. Στη σελίδα του στο Twitter βρέθηκαν αναρτήσεις που περιείχαν ομοφοβικές και ρατσιστικές προσβολές. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2017, επικρίθηκε από φιλανθρωπικές οργανώσεις ψυχικής υγείας επειδή είπε ότι η κατάθλιψη «δεν είναι πραγματική».

Ο Άντριου Τέιτ
Ο Άντριου Τέιτ / Φωτογραφία: Youtube

Τον επόμενο μήνα παρενέβη στο θέμα #MeToo, λέγοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να «φέρουν κάποια ευθύνη» για τον βιασμό τους – μια άποψη που έχει επαναλάβει έκτοτε και η οποία, μεταξύ άλλων περιστατικών, οδήγησε στον αποκλεισμό του από το Twitter.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, συναναστράφηκε με τον αρχιμπρεξιστή Νάιτζελ Φάρατζ, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες στο Facebook, και μίλησε για δεσμούς με τον αντι-ισλαμιστή ακτιβιστή Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, γνωστό ως Τόμι Ρόμπινσον. Ο Άντριου Τέιτ περιγράφει τον Γιάξλεϊ-Λένον σε ένα podcast ως έναν σταθερό τύπο με καλή καρδιά, με τον οποίο έχει κάνει παρέα αμέτρητες φορές.

Το 2019, η αστυνομία κλήθηκε όταν ο Άντριου Τέιτ εμφανίστηκε στο σπίτι ενός δημοσιογράφου που είχε του ασκήσει κριτική στο διαδίκτυο, λίγες ημέρες αφότου ο Λένον έκανε το ίδιο. Το περιστατικό προκάλεσε στη σύζυγο του δημοσιογράφου κρίση πανικού και έπαιξε ρόλο ώστε να εγκαταλείψουν και οι δύο το Ηνωμένο Βασίλειο για τη Γερμανία.

Μισογυνισμός, σεξισμός και ρατσιστικές εξάρσεις

Οι απόψεις του Άντριου Τέιτ έχουν περιγραφεί ως ακραίος μισογυνισμός από φιλανθρωπικές οργανώσεις για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, ικανός να ριζοσπαστικοποιήσει άνδρες και αγόρια ώστε να διαπράξουν κακό εκτός διαδικτύου.

Αλλά ο 35χρονος δεν είναι μια περιθωριακή προσωπικότητα που παραμονεύει σε μια σκοτεινή γωνιά του σκοτεινού διαδικτύου. Αντιθέτως, είναι μία από τις πιο διάσημες φιγούρες στο TikTok, όπου τα βίντεό του έχουν παρακολουθηθεί 11,6 δισεκατομμύρια φορές.

O Άντριου Τέιτ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ
O Άντριου Τέιτ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Με το στυλ του γκουρού αυτοβοήθειας, που προσφέρει σε κυρίως άνδρες θαυμαστές του μια συνταγή για να βγάλουν χρήματα, να προσελκύσουν κορίτσια και να «ξεφύγουν από το matrix», ο Τέιτ έγινε μέσα σε λίγους μήνες από σχεδόν άγνωστος, ένας από τους πιο πολυσυζητημένους ανθρώπους στον κόσμο.

Τον Ιούλιο, σημειώθηκαν περισσότερες αναζητήσεις στο Google για το όνομά του από ό,τι για τον Ντόναλντ Τραμπ ή την Κιμ Καρντάσιαν.

Κατηγορούμενος για μαστροπεία ο Άντριου Τέιτ

Ρουμάνοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα από δικαστήριο του Βουκουρεστίου να παρατείνει κατά 30 ημέρες την κράτηση του Άντριου Τέιτ, αφού η διχαστική αυτή διασημότητα του Ίντερνετ συνελήφθη ως ύποπτη για λαθραία διακίνηση ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Άντριου Τέιτ, πρώην επαγγελματίας κικμπόξερ, και ο αδελφός του, ο Τριστάν, τέθηκαν χθες, Πέμπτη, υπό κράτηση αρχικά για 24 ώρες μαζί με δύο ρουμάνους υπόπτους, ανέφεραν σε δήλωσή τους εισαγγελείς της διεύθυνσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος αφού πραγματοποίησαν εφόδους σε ιδιοκτησίες των δύο υπόπτων στο Βουκουρέστι.

«Εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος ζήτησαν από τον δικαστή δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Δικαστήριο του Βουκουρεστίου να παραμείνουν υπό κράτηση οι τέσσερις ύποπτοι για 30 ημέρες», ανέφεραν σήμερα οι εισαγγελείς.

Οι δύο αδελφοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν χθες, όμως ο δικηγόρος τους επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται υπό κράτηση.

Εισαγγελείς είπαν πως σε βάρος των αδελφών Τέιτ διεξαγόταν έρευνα από τον Απρίλιο.

«Οι τέσσερις ύποπτοι … φαίνεται πως συνέστησαν μια εγκληματική οργάνωση με στόχο να στρατολογούν, να στεγάζουν και να εκμεταλλεύονται γυναίκες εξαναγκάζοντάς τις να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο που μπορούσε κανείς να δει σε εξειδικευμένους ιστοτόπους έναντι χρημάτων», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωσή τους αργά χθες.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι βρήκαν έξι γυναίκες τις οποίες είχαν εκμεταλλευθεί σεξουαλικά οι ύποπτοι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση