20:27
12/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:27
12/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αντνάν Οκτάρ: Η άνοδος και η πτώση ενός «ανώμαλου» Τούρκου «Χιου Χέφνερ» – Διακήρυττε πως είναι ο Μεσσίας, έστηνε χαρέμια με ομαδικούς βιασμούς

Ο τηλε-ιεροκήρυκας Αντνάν Οκτάρ περιτριγυρισμένος από γυναίκες που αποκαλούσε «γατάκια» του

Ο τηλε-ιεροκήρυκας Αντνάν Οκτάρ περιτριγυρισμένος από γυναίκες που αποκαλούσε «γατάκια» του

16.11.2022
19:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2022 • 9:59
Ένας γραφικός τηλε-ιεροκήρυκας, ονόματι Αντνάν Οκτάρ, έστησε επί δεκαετίες ένα κολαστήριο για χιλιάδες γυναίκες στην Τουρκία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης επέβαλε ποινή κάθειρξης 8.658 χρόνων, σε ένα τηλε-ιεροκήρυκα, τον Αντνάν Οκτάρ, η οποία προστίθεται στα 1.000 και έτη που του είχαν επιβληθεί πριν από ενάμιση χρόνο.

Η υπόθεση είχε συνταράξει την τουρκική κοινή γνώμη, καθώς αποδεικνυόταν πως ο Τούρκος «Χιου Χέφνερ» γνωστός από την «τρας τιβί» της γείτονος χώρας είχε μετατρέψει μια πολυτελή έπαυλη σε κολαστήριο για χιλιάδες γυναίκες τις οποίες κρατούσε ομήρους, βίαζε – εκείνος και οι άνδρες ακόλουθοί του – και απειλούσε πως θα εκθέσει στον περίγυρό τους αν μιλούσαν.

Ο 60χρονος Οκτάρ, γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Χαρούν Γιαχία, έγινε διάσημος με την παρουσίαση μιας εκπομπής σε διαδικτυακό κανάλι στην οποία εμφανιζόταν περιτριγυρισμένος από νεαρές, ημίγυμνες κοπέλες, τις οποίες αποκαλούσε «γατάκια».

Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018, καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια κάθειρξη, για κατηγορίες μεταξύ των οποίων σεξουαλικές επιθέσεις, κλοπή προσωπικών δεδομένων και στέρηση ελευθερίας, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο Οκτάρ καταδικάστηκε αρχικά τον Ιανουάριο του 2021 σε 1.075 χρόνια κάθειρξη, προτού ακυρωθεί η ετυμηγορία από το εφετείο.

Η άνοδος ενός τηλε-ιεροκήρυκα

Ο Αντάν Οκτάρ, ξεκίνησε να αποκτά οπαδούς ως ηγέτης θρησκευτικής ομάδας σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης τη δεκαετία του ‘80, από όπου προσέλκυε νεαρές κυρίες καλών οικογενειών και άλλους με κοινωνική επιρροή πλασάροντας με έναν εντελώς διαφορετικό, υλιστικό, τρόπο το Ισλάμ.

Έγινε γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του, αλλά και την εμμονή του στον αντισημιτισμό, τις θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με τον ελευθεροτεκτονισμό, που κλιμακώθηκαν με την κυκλοφορία, το 1987, ενός βιβλίου με τίτλο «Ιουδαϊσμός και Ελευθεροτεκτονισμός».

Ο τηλε-ιεοκήρυκας που καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια στην Τουρκία
Ο τηλε-ιεοκήρυκας που καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια στην Τουρκία

Σε αυτό ο Τούρκος διατύπωνε τη θεωρία πως Εβραίοι και Ελευθεροτεκτονιστές παρεισέφρησαν στου θεσμούς της Τουρκίας με σκοπό να «αλλοιώσουν τις πνευματικές, θρησκευτικές και ηθικές αξίες του τουρκικού λαού».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε 100.000 αντίτυπα και οδήγησε τον Οκτάρ για πρώτη φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης για υποκίνησης θεοκρατικής επανάστασης. Έτσι, κατέληξε στη φυλακή για 19 μήνες, 10 από τους οποίους σε ψυχιατρική κλινική, όπου διαγνώστηκε με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή της προσωπικότητας και σχιζοφρένεια.

Η οργάνωση του Οκτάρ μεγάλωνε

Η αλλόκοτη σέχτα του Οκτάρ συνέχισε παρ’ όλα αυτά να μεγαλώνει, υιοθετώντας άκριτα κάθε θεωρία συνωμοσίας που διακινείτο στην τουρκική κοινωνία. Ανάμεσα σε άλλα, η ομάδα αμφισβητούσε ακόμη και την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου.

Ο Οκτάρ υπήρξε ένθερμος υπέρμαχος του εξισλαμισμού του τουρκικού κράτους, κάτι που προωθούσε το δικτατορικό καθεστώς που είχε επιβληθεί στη χώρα μετά το πραξικόπημα του 1980. Στα χρόνια που ακολούθησαν και καθώς το όνομά του γινόταν όλο και πιο αναγνωρίσιμο στην τουρκική κοινωνία, τα αλλόκοτα κηρύγματά του άρχισαν να αντικατοπτρίζουν εκείνα του Φετουλάχ Γκιουλέν, που αποτελεί σήμερα νούμερο ένα καταζητούμενο για την Τουρκία του Ερντογάν.

Τα χαρέμια με τους ομαδικούς βιασμούς

Η Εμρέ Τεκέρ, ένα πρώην μέλος που κατέθεσε στην πολύκροτη δίκη, δήλωσε ότι ο Οκτάρ έπεισε τους οπαδούς του ότι ήταν ο Μεσσίας, ένας λυτρωτής της πίστης που θα εμφανιστεί πριν από την Ημέρα της Κρίσης σύμφωνα με την ισλαμική πίστη.

«Άρχισα να το πιστεύω αφού πέρασα ένα χρόνο μαζί τους», δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο, κάνοντας λόγο για ομαδικούς βιασμούς γυναικών που πείθονταν να ενταχθούν στην ομάδα. Η τουρκική κοινωνία παρακολουθούσε εμβρόντητη τις αποκαλύψεις για τα περιβόητα χαρέμια γυναικών τις οποίες βίαζε ο Οκτάρ και τα αρσενικά μέλη της σέχτας του.

Ο τηλε-ιεροκήρυκας Αντνάν Οκτάρ περιτριγυρισμένος από γυναίκες που αποκαλούσε «γατάκια» του
Ο τηλε-ιεροκήρυκας Αντνάν Οκτάρ περιτριγυρισμένος από γυναίκες που αποκαλούσε «γατάκια» του

«Είχαν έναν πίνακα αποτελεσμάτων και τα μέλη εκλέγονταν “πρωταθλητές” της εβδομάδας, της ημέρας ή του μήνα με βάση τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες είχαν σεξουαλική επαφή. Όσοι είχαν μικρότερο αριθμό βιασμών κατηγορούνταν ότι ήταν ομοφυλόφιλοι», είπε ένα από τα θύματα στο δικαστήριο.

«Οι γυναίκες υφίσταντο πλύση εγκεφάλου για να υπηρετούν τους “αδελφούς” και να κερδίζουν τις ευλογίες του Θεού. Όλες οι γυναίκες έπρεπε να έχουν σεξουαλική επαφή με τα αρσενικά μέλη, είτε συναινούσαν είτε όχι», δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης άλλος μάρτυρας κατηγορίας, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της Daily Sabbah.

Η trash εκπομπή του Αντνάν Οκτάρ

Στις αρχές του 2000, ο Οκτάρ έγινε διάσημος ως τηλεκήρυκας μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό A9 TV που ίδρυσε ο ίδιος, αλλά και τη μετάδοση των εκπομπών του με υπενοικίαση τηλεοπτικού χρόνου σε μικρά κανάλια της Τουρκίας. Η φιγούρα του έγινε κατά κάποιο τρόπο καρικατούρα, εμβληματική μορφή της trash TV, που συγκάλυπτε τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια.

Σταδιακά, ο Αντνάν Οκτάρ εξελίχθηκε σε έναν ιδιόρρυθμο «Χιου Χέφνερ» της Τουρκίας, περιτριγυρισμένος από γυναικείες παρουσίες τις οποίες συνήθιζε να αποκαλεί «γατάκια του» κατά τις τηλεοπτικές του εκπομπές. Φυσικά, πίσω από τις κάμερες, η ζωή των γυναικών αυτών στην έπαυλη του έμοιαζε με κολαστήριο.

«Αυτός ο ανώμαλος μεγάλωσε στην Άγκυρα»

Πριν ακόμη του επιβληθεί η βαριά ποινή από το δικαστήριο τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και σήμερα, πολλές γυναίκες που βρέθηκαν στον περίγυρό του κατήγγειλαν την απαξιωτική συμπεριφορά του, αλλά και την εμμονή του όλες οι παρουσίες πλάι του να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

«Αυτός ο ανώμαλος μεγάλωσε στην Άγκυρα. Όταν ήταν νέος, συνήθιζε να συχνάζει σε καταγώγια εκεί. Η εμφάνιση των γυναικών σε τέτοια νυχτερινά μαγαζιά έμεινε στο μυαλό του», είπε πριν από δύο χρόνια η Μπερίλ Κοντσαγκιούλ στη Hurriyet.

Παρότι πάντοτε έκανε κήρυγμα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές, φρόντιζε να ελαφραίνει το κλίμα με αλλόκοτους χορούς αγκαλιά με γυναίκες, τις «γατούλες» του, την ώρα που οι άνδρες της παρέας που τραγουδούσαν μαζί του, απέκτησαν το προσωνύμιο «λιοντάρια».

Γυναίκες που, όπως απεδείχθη κακοποιούνταν συστηματικά και άνδρες που λειτουργούσαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ακολουθώντας τις εμετικές εντολές του. Μια από τις καταγγέλουσες έχει δηλώσει πως ο Οκτάρ και άλλα ανώτερα μέλη της αίρεσης εγκατέστησαν κάμερες ασφαλείας παντού στο στούντιο όπου έμενε, ακόμη και στο δωμάτιό της, και την ανάγκασαν να βγάλει γυμνές φωτογραφίες.

«Συλλέγανε φωτογραφίες και τις έδιναν σε άλλα μέλη για εκβιασμό, αν προσπαθούσα να τους εγκαταλείψω μια μέρα», είπε στο δικαστήριο. Ο στόχος τους ήταν να έχουν πάντα τα θύματά τους στο χέρι, εκβιάζοντας πως αν μιλήσουν ή φύγουν από το «χαρέμι» θα τις δημοσιοποιήσουν.

Μια άλλη παράξενη πρακτική της αίρεσης ήταν η συνεχής απαίτηση του Οκτάρ από τα θηλυκά μέλη να αλλάζουν το σώμα τους. Μια από αυτές υποστηρίζει ότι τη διέταξαν να ξυρίσει τα φρύδια της μετά από εντολή του, ενώ επίσης υποχρεώθηκε να κάνει το τατουάζ ενός φιδιού στο αριστερό της χέρι.

«Αυτό έγινε για να με αναγνωρίζουν εύκολα. Είχαν τις γυμνές μου φωτογραφίες και έτσι, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ ότι ήμουν εγώ στις φωτογραφίες αν τις διέδιδαν», είπε η ίδια γυναίκα στο δικαστήριο.

Η πολυτελής βίλα του στην Κωνσταντινούπολη

Προκειμένου να επιβεβαιώσει το παρατσούκλι του ως «Χιου Χέφνερ», ο Τούρκος τηλεκήρυκας είχε χτίσει μια πολυτελή βίλα, όπου και υποδεχόταν τα άτομα που ακολουθούσαν την αίρεσή του. Αφότου συνελήφθη, οι Αρχές εισέβαλαν στην πολυτελή έπαυλη, έξω από την Κωνσταντινούπολη, και ξεκίνησαν να γκρεμίζουν κατασκευές που είχαν ανεγερθεί αυθαίρετα εντός της έκτασης.

Κατά την απολογία του τον περασμένο Γενάρη, ο Οκτάρ απέρριψε κάθε κατηγορία εις βάρος του. Υποστήριξε πως υπήρξε κοντά με σχεδόν 1.000 γυναίκες συντρόφους και πως διέθετε πλεόνασμα αγάπης για τις γυναίκες.

Μια από τις γυναίκες που υπήρξαν θύμα του υποστήριξε στο δικαστήριο πως κακοποιήθηκε τόσο η ίδια, όσο και άλλες γυναίκες, κατ’ εξακολούθηση. Πολλά από τα θύματα του Οκτάρ και των ακολούθων του εξαναγκάζονταν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Η αστυνομία βρήκε 69.000 αντισυλληπτικά χάπια στο σπίτι του Οκτάρ, για τα οποία ο τηλεκήρυκας υποστήριξε πως αποτελούσαν θεραπεία για δερματικές διαταραχές και αρρυθμίες της έμμηνου ρήσεως.

Τέλος, ο Οκτάρ απέρριψε τις κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και υποστήριξε πως είχε έναν ευρύ κύκλο γνωστών και φίλων. Όσο για το κίνημα του Γκιουλέν, ο άνδρας δήλωσε πως το όνομά του ενεπλάκη αδίκως από «συγκεκριμένες δυνάμεις».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση