Quantcast
13:59
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
13:59
26/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ανασκόπηση 2022: 12 γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει (Infographic)

Μια σύντομη ανασκόπηση του 2022 / Φωτογραφία: Unsplash

Μια σύντομη ανασκόπηση του 2022 / Φωτογραφία: Unsplash

31.12.2022
09:36
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 • 18:37
Γεγονότα που σημάδεψαν το 2022 και άλλα που φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν και τη νέα χρονιά

Πώς να χωρέσεις μια χρονιά σε μερικές αράδες; Πιθανότατα να είναι απίθανο, στατιστικά θα έλεγε κανείς πως είναι αδύνατο! Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το 2022, ίσως αυτό να μοιάζει με μια προσπάθεια μάταιη!

Το 2022 ήρθε (και αυτό) με την ελπίδα της απελευθέρωσης από τα δεσμά του κορονοϊού που ταλαιπώρησε την ανθρωπότητα επί δυο χρόνια, ανατρέποντας τις ζωές όλων και δημιουργώντας πρωτοφανής συνθήκες στην καθημερινότητα. Κι αν το παραπάνω, ίσως να το καταφέραμε μέσα στο 2022, πολύ πρόσφατα Γερμανός ιολόγος ανακοίνωσε πως η Covid περνά σε μια ενδημική φάση και παύει να είναι πανδημία, άλλα δεινά ήρθαν να πάρουν τη θέση του.

Από τον πόλεμο, στην εύθραυστη κοινωνική ειρήνη το 2022

Κυρίαρχη θέση και γεγονός που διατρέχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ολόκληρο το 2022 είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Πέραν του ίδιου αυτού του γεγονότος, η επιλογή της Μόσχας να ξεκινήσει έναν αιματηρό πόλεμο προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που άλλαξαν σχεδόν ολοκληρωτικά τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταβλήθηκαν και οι πιέσεις που προκάλεσε η πρώτη βόμβα στο Κίεβο, σαν ένα θλιβερό «φαινόμενο της πεταλούδας» ανέδειξαν μια αδύναμη Ευρώπη και μια πολύ εύθραυστη ισορροπία τόσο σε γεωπολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Από την άλλη, οι υποθέσεις του ποινικού κώδικα, είτε αυτές εφάπτονται της τέχνης με τις πολύκροτες δίκες Λιγνάδη και Φιλιππίδη, είτε της καρδιάς της ελληνικής οικογένειας από την μυστηριώδη ως και σήμερα υπόθεση των θανάτων τριών παιδιών στην Πάτρα, αλλά και το φρικιαστικό δίκτυο παιδοβιαστών στα Σεπόλια ήρθαν να προσθέσουν ακόμη πιο βαριά σκιά στο 2022. Όποια κι αν είναι η θεώρηση των πραγμάτων του καθενός, η αλήθεια είναι πως η Δικαιοσύνη στη χώρα μοιάζει να ακροβατεί (αν δεν έχει πέσει από αυτό) σε τεντωμένο σχοινί και το αίσθημα του πολίτη σε καμία περίπτωση δεν εναρμονίζεται με αυτό που θα αποκαλούσαμε κράτος δικαίου.

Η 1η Γενάρη δεν είναι παρά μια ακόμη μέρα του χρόνου, όμως είθισται να συμβολίζει πολλά περισσότερα. Ξεκινήματα και υποσχέσεις για έναν καλύτερο κόσμο που θα μπορέσει να έρθει μόνον αν κινήσουν τον τροχό περισσότεροι του ενός εξ ημών. Καλή χρονιά να έχουμε!

info-anaskopisi-eikones-2022

*Τα γεγονότα στο Infographic είναι σαφέστατα ενδεικτικά και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν πολλά περισσότερα ή να αντικατασταθούν από άλλα τόσα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση