Quantcast
02:01
08/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
02:01
08/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Οι καλλιτέχνες που θέλησαν να γίνουν Έλληνες – Από τον Αλεξάντερ Πέιν, στον Τομ Χανκς και τη Βικτόρια Χίσλοπ

Έλληνες έχουν πολιτογραφηθεί οι Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Έλληνες έχουν πολιτογραφηθεί οι Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον / Φωτογραφία: ΑΠΕ

17.05.2022
20:53
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2022 • 9:48
Καλλιτέχνες με διεθνές εκτόπισμα που έγιναν Έλληνες

Οι καλλιτέχνες εκείνοι που ένιωσαν έντονη την ανάγκη να ενταχθούν στην ελληνική κοινότητα, να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφά τους η ελληνική υπηκοότητα, να μπορούν να λένε πως είναι Έλληνες.

«Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο Τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού από το βήμα του Κογκρέσου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο / Φωοτγραφία: Youtube

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για 3 εκατομμύρια Αμερικανούς που αυτοπροσδιορίζονται Έλληνες, πριν αναφερθεί και στους εκπροσώπους του αμερικανικού Κογκρέσου με ελληνική καταγωγη.  «Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά», συνέχισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάπως έτσι, μας ήρθαν στο μυαλό τα ονόματα διακεκριμένων καλλιτεχνών, Αμερικανών και μη, που θέλησαν να γίνουν Έλληνες τα τελευταία χρόνια.

Έλληνας πολίτης ο Αλεξάντερ Πέιν

Έλληνας πολίτης ορκίστηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη τον περασμένο Φεβρουάριο, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν.

Σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη συνεχάρη τον Αλεξάντερ Πέιν. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στο έργο της Ευγενίας Μπενιάτογλου, γενικού προξένου της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, προστίθεται.

Σύμφωνα με το λήμμα της Britannica για τον Αλεξάντερ Πέιν, ο πατέρας του είναι ελληνικής και γερμανικής καταγωγής και η μητέρα του ελληνικής καταγωγής. Ο παππούς του Πέιν από την πλευρά του πατέρα του, Νίκολας “Νικ” Πέιν, αγγλοποίησε το επίθετό του.

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν / Φωτογραφία: Twitter by Consulate General of Greece in Boston
O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν / Φωτογραφία: Twitter by Consulate General of Greece in Boston

Ποιο ήταν το πραγματικό του επίθετο; Μα το πιο διαδεδομένο επίθετο στη χώρα μας: Παπαδόπουλος! Η οικογένειά του διάσημου σκηνοθέτη κατάγεται από τρεις περιοχές της Ελλάδας: το νησί της Σύρου, τη Λιβαδειά και το Αίγιο.

Έλληνες ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον

Ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη είχε η είδηση πως ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Τομ Χανκς με τη σύζυγο του Ρίτα Γουίλσον, πήραν την ελληνική υπηκοότητα. Το ζευγάρι ανακηρύχθηκε και επίσημα Έλληνες πολίτες κρατώντας τα ελληνικά διαβατήρια στο χέρι, τα οποία είχαν… διαφημίσει στο instagram μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Ο Τομ Χανκς αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη διαφήμιση αυτή τη στιγμή για τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Ένας σπουδαίος ηθοποιός, βραβευμένος, μιλάει συχνά για την αγάπη του για την Ελλάδα. Διαφημίζει τη χώρα μας όποτε του δίνεται η ευκαιρία, ενώ μαζί με τη γυναίκα του γύρισε και βίντεο στο οποίο καλούσε τον κόσμο να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση!

Επίσης, δημοσιεύματα θέλουν τον Αμερικανό ηθοποιό να έχει ευαισθητοποιηθεί από τις πυρκαγιές στο Μάτι, προσφέροντας βοήθεια σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Η σπουδαία Βικτόρια Χίσλοπ μιλάει πλέον άπταιστα ελληνικά

Η Βρετανή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ δεν αγαπά απλά την Ελλάδα, τη λατρεύει!

Οι Έλληνες τη γνώρισαν μέσα το μυθιστόρημα «Το Νησί», ένα Best Seller για τη ζωή στη Σπιναλόγκα, που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και αποτελεί ως και σήμερα μια σειρά ορόσημο για τα δεδομένα των ελληνικών τηλεοπτικών παραγωγών. Όπως ήταν φυσικό, εκτός από το βιβλίο, που διακρίθηκε στα βρετανικά βραβεία βιβλίου το 2007, η τηλεοπτική σειρά άφησε εποχή πριν 10 χρόνια (και κάτι) στους πίνακες τηλεθέασης.

Φέτος, σειρά έγινε επίσης και το βιβλίο «Καρτ Ποστάλ» της συγγραφέας, η οποία και προβλήθηκε από την ΕΡΤ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ VICTORIA HISLOP
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ VICTORIA HISLOP / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Η ίδια βραβεύτηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, το 2020, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όποτε και πολιτογραφήθηκε ως Ελληνίδα.

«Είναι, σήμερα, μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, γιατί για πολλά χρόνια έχω αγαπήσει την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μυστικό, που αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα, όλα αυτά» έλεγε τότε η Βικτόρια Χίσλοπ.

Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ

«Αυτό δεν είναι δύσκολο, να αγαπήσω την Ελλάδα έτσι, αλλά λένε οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ» πρόσθετε.

«Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ μεγάλη τιμή σήμερα» ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεινε την σύντομη τοποθέτησή της, την ημέρα που λάμβανε ουσιαστικά ελληνικό διαβατήριο.

Το συγκλονιστικό είναι πως η Βικτόρια Χίσλοπ μιλάει πλέον και άπταιστα ελληνικά, κάτι που φάνηκε σε μία πρόσφατη συνέντευξή της, ενώ έχει αποκαλύψει πως θα υπάρξει και «Νησί 2»!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση