Quantcast
17:21
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:21
29/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα (εικόνες)

Ο δολοφονημένος Άλκης Καμπανός

Ο δολοφονημένος Άλκης Καμπανός

01.02.2023
08:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 • 20:11
Ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη με κίνητρο την οπαδική βία.

Στο σημείο όπου έγινε το μοιραίο συμβάν, υπάρχουν ακόμα πανό, κασκόλ της ομάδας του Άρη, λουλούδια αλλά και φωτογραφίες του Άλκη.

shmeio dolofonias 9 2 2022 2 1 - Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα (εικόνες)
Το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού / Φωτογραφία: The Standard

Καμπανός: Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και την παρέα του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ο άτυχος νεαρός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

O 19χρονος Άλκης Καμπανός που δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη
O 19χρονος Άλκης Καμπανός που δολοφονήθηκε στην Θεσσαλονίκη

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού σόκαρε το πανελλήνιο…

«Πολλά και διαφορετικά τα χτυπήματα – Ήξεραν τι έκαναν»

To πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής για την δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού συνέταξε η ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, περισσότερα από 30 τραύματα είχε το κορμί του 19χρονου Άλκη. Τέσσερα από αυτά ήταν στο κεφάλι ενώ άλλα δύο ήταν ρωγμώδη κατάγματα.

To σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός
To σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία η κα Κοβάτση είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίων ειδήσεων του ΣΚΑΪ και είχε τονίσει πως ο Άλκης πέθανε από τον συνδυασμό των χτυπημάτων. Υποστήριξε δε πως οι δράστες ήξεραν τι έκαναν.

Ο Άλκης Καμπανός εκλιπαρούσε να σταματήσουν

Σοκ προκαλέσαν τα όσα αναφέρονταν στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Σε 182 σελίδες οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου περιγράφουν όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα.

Το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού
Το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού / Φωτογραφία: The Standard

Στο βούλευμα περιγράφεται αναλυτικά η επίθεση σε βάρος του άτυχου Άλκη, στον οποίο οι κατηγορούμενοι επέφεραν επανειλημμένα και σφοδρά πλήγματα με μαχαίρια και δρεπάνι, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο Αλκιβιάδης Καμπανός τούς εκλιπαρούσε να σταματήσουν, εκστομίζοντας τις φράσεις “«μη με βαράτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω», χωρίς οι 12 δράστες που του επιτέθηκαν να σταματήσουν ούτε δευτερόλεπτο μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση