Quantcast
04:21
06/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:21
06/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η αληθινή, ανατριχιαστική ιστορία πίσω από το The Watcher

Το σπίτι στη σειρά τρόμου The Watcher

Το σπίτι στη σειρά τρόμου The Watcher

06.11.2022
15:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 • 8:18
Μια απίθανη ιστορία για τον μυστηριώδη The Watcher που στοίχειωσε μια οικογένεια στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ

Πόσες φορές δεν έχετε παρακολουθήσει μια ιστορία σε κάποια ταινία ή σειρά και να σκεφτείτε: «Έλα τώρα, γίνονται αυτά τα πράγματα;»! Κι αν σας έλεγα πως ένα πραγματικό, άλυτο ως σήμερα μυστήριο, από το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία της σειράς του Netflix; Καλώς ήρθατε στον κόσμο του σπιτιού στον αριθμό 657, της Λεωφόρου του Γουέστφιλντ.

Τον Οκτώβρη το Netflix έδωσε στο διψασμένο για τέτοιου είδους φιλμ κοινό, μια ακόμη ιστορία τρόμου, με τίτλο The Watcher. Στην υποσημείωση για τη σειρά με την απολαυστική (πάντα) Ναόμι Γουότς, διαβάσαμε λοιπόν πως η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Φυσικά, μετά το φιάσκο του Blair Witch Project (για εμάς του 30 plus) που για μαρκετίστικους λόγους «πούλησε» την ιστορία ως πραγματική, η δυσπιστία μας ήταν τεράστια.

Ναόμι Γουοτς σειρά τρόμου στο Netflixυ στο Netflix, The Watcher
Ναόμι Γουοτς στην σειρά τρόμου στο Netflix, The Watcher

Η αληθινή ιστορία του The Watcher

Αυτή τη φορά όμως, το The Watcher ήρθε να μας διαψεύσει. Ήταν Ιούνιος του 2014, όταν τα όνειρα μιας αμερικανικής οικογένειας να ζήσει στο σπίτι των ονείρων της θα συνθλίβονταν για πάντα από το χέρι ενός μυστηριώδους ανθρώπου, ο οποίος και θα κατόρθωνε να τους αλλάξει τη ζωή.

Όπως αναφέρει το εκτενές δημοσίευμα του The Cut, Ο Ντέρεκ, ο πατέρας της οικογένειας τριών παιδιών βρισκόταν στο σπίτι επί της Λεωφόρου 657, όπου τελείωνε το βάψιμο ενός από τα δωμάτια του κτιρίου που δέσποζε ως ένα από τα μεγαλύτερα στη γειτονιά.

Εκείνος ασφαλιστής που είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στην ιεραρχία και η σύζυγός του, Μαρία, είχαν μόλις καταθέσει το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων επιστρέφοντας σε μια από εκείνες τις αμερικανικές γειτονιές που παρακολουθούμε στις ταινίες.

Η νέα ταινία τρόμου στο Netflix, The Watcher
Η νέα σειρά τρόμου στο Netflix, The Watcher

Πράσινο, τεράστιες αυλές και μονοκατοικίες με βεράντες που κοιτάνε στο δρόμο, καθώς ένας ποδηλάτης περνά για να μοιράσει την πρωινή αλληλογραφία και τις εφημερίδες.

Στο γραμματοκιβώτιο λοιπόν, ο 40χρονος Ντέρεκ βρήκε έναν περίεργο φάκελο που έμελλε να αλλάξει ριζικά τόσο τα όνειρά του για μια ζωή στο μεγαλοαστικό Γουέστφιλντ, όσο όμως και την ηρεμία του για τα επόμενα χρόνια.

«Η λεωφόρος αποτελεί αντικείμενο προσοχής της οικογένειάς μου εδώ και δεκαετίες και καθώς πλησιάζουν τα 110α γενέθλιά της, μου ανατέθηκε να παρακολουθώ και να περιμένω τη δεύτερη έλευση.

Ο παππούς μου παρακολουθούσε το σπίτι τη δεκαετία του 1920 και ο πατέρας μου τη δεκαετία του 1960. Τώρα ήρθε η δική μου ώρα.

Γνωρίζετε την ιστορία του σπιτιού; Ξέρετε τι κρύβεται μέσα στους τοίχους της λεωφόρου 657; Γιατί βρίσκεστε εδώ; Θα το μάθω.

Πρέπει να γεμίσετε το σπίτι με το νέο αίμα που ζήτησα; Καλύτερα για μένα. Το παλιό σας σπίτι ήταν πολύ μικρό για την αυξανόμενη οικογένεια;

Ή ήταν απληστία να μου φέρεις τα παιδιά σου; Μόλις μάθω τα ονόματά τους, θα τα καλέσω και θα τα τραβήξω και αυτά [sic] σε μένα».

Ο άγνωστος αποστολέας που υπέγραφε ως The Watcher, «ο παρατηρητής», έμοιαζε να γνωρίζει ήδη πολλά για τη νέα οικογένεια.

Οι Μπρόντους είχαν αποκτήσει τρία παιδιά και ο άγνωστος πίσω από το γράμμα έμοιαζε να τα απειλεί ευθέως, Ρίγη κυρίευσε τον Ντέρεκ διαβάζοντας λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο που οδηγούν, αλλά και τις αλλαγές που ήθελαν να κάνουν στους χώρους του σπιτιού.

Όπως είναι λογικό, με το γράμμα ανά χείρας ο 40χρονος ασφαλιστής απευθύνθηκε στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Οι αστυνομικοί παραξενεύτηκαν! Η γειτονιά θεωρούνταν μια από τις πιο ασφαλείς σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τέτοια περιστατικά δεν ήταν συνηθισμένα.

Το τρέιλερ της σειράς The Watcher, βασισμένο στην αληθινή ιστορία:

Το γράμμα του The Watcher στον παλιό ιδιοκτήτη

Αμέσως, η οικογένεια στράφηκε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Πράγματι, το ζευγάρι που έμενε στο σπίτι πριν από εκείνους είχε λάβει κι εκείνο ένα γράμμα, λίγο πριν αφήσει την οικία.

Ωστόσο, με δεδομένο πως θα έφευγαν από τη γειτονιά και κυρίως εξαιτίας του γεγονότος πως το γράμμα εκείνο δεν έμοιαζε απειλητικό, το αγνόησαν και πέταξαν το πειστήριο στα σκουπίδια.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η οικογένεια ζούσε την απόλυτη παράνοια. Ο Ντέρεκ είχε πάρει άδεια από τη δουλειά του για να βρίσκεται συνέχεια στο σπίτι, ενώ η Μαρία συνήθιζε να φωνάζει υστερικά τα παιδιά της κάθε φορά που τα έχανε από το οπτικό της πεδίο.

Η δεύτερη επιστολή

Κι εκεί που μάλλον πείστηκαν πως το μαρτύριο είχε τελειώσει, η μητέρα της οικογένειας ανακάλυψε ένα ακόμη γράμμα. Σε αυτό το The Watcher τους ενημέρωνε πως παρακολουθούσε όλες τις εργασίες που είχαν κάνει στο μεσοδιάστημα, κάνοντας μάλιστα και παρατηρήσεις για θέματα διακόσμησης!

Εκείνο όμως που πάγωσε το αίμα της οικογένειας ήταν το κλείσιμο. «Έχετε βρει τι κρύβεται στους τοίχους του σπιτιού ή ακόμη;».

«Τα παιδιά ια κοιμηθούν στη σοφίτα; Ή θα κοιμηθείτε όλοι στον δεύτερο όροφο; Ποιος θα έχει τα υπνοδωμάτια που βλέπουν στο δρόμο;

Θα ξέρω μόλις μετακομίσετε. Θα με βοηθήσει να ξέρω ποιος θα είναι σε ποια κρεβατοκάμαρα. Τότε θα μπορώ να σχεδιάσω καλύτερα.

Όλα τα παράθυρα και οι πόρτες στην λεωφόρο 657 μου επιτρέπουν να σας παρακολουθώ και να σας εντοπίζω καθώς κινείστε μέσα στο σπίτι.

Ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Παρατηρητής και έχω τον έλεγχο του σπιτιού για σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα.

Η οικογένεια Γουντς το παρέδωσε σε σας. Ήταν η ώρα τους να προχωρήσουν και ευγενικά το πούλησαν όταν τους το ζήτησα».

Το δεύτερο γράμμα ήταν και το τελειωτικό χτύπημα. Η οικογένεια σταμάτησε να φέρνει τα παιδιά στο σπίτι και ο Ντέρεκ με τη Μαρία προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους γείτονες προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τη γειτονιά.

Από συζητήσεις έμαθαν για τους Λάνγκφορντ, που έμεναν κοντά στο νέο τους σπίτι και που θα μπορούσαν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα σε αυτό από τα παράθυρα που έβλεπαν στον δρόμο, όπως έλεγε ο The Watcher.

Η Αστυνομία όμως είχε ήδη καλέσει ένα από τα μέλη της οικογένειας για κατάθεση και δεν είχε καταφέρει να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Οι Μπρόντους ήταν έξαλλοι με την κατάσταση και κυρίως με το γεγονός πως κανείς δεν μπορούσε να βρει ποιος τους απειλούσε μέσω των συγκεκριμένων επιστολών. Ζούσαμε στο 2014 και θα περίμενε κανείς να υπάρχει τρόπος να «ξετρυπώσουν τον ποντικό».

Αλλά μέχρι το τέλος του 2014, η έρευνα είχε σταματήσει. Ο The Watcher δεν είχε αφήσει κανένα ψηφιακό ίχνος, κανένα δακτυλικό αποτύπωμα και κανέναν τρόπο να τοποθετήσει κάποιον στη σκηνή ενός εγκλήματος, αναφορικά με την αποστολή του γράμματος που θα μπορούσε να έχει γίνει από σχεδόν οποιοδήποτε γραμματοκιβώτιο στο βόρειο Νιου Τζέρσεϊ.

Το μαρτύριο συνεχίστηκε για μήνες

Έξι μήνες μετά την άφιξη των επιστολών, οι Μπρόντους αποφάσισαν να πουλήσουν το 657 Boulevard. Αρχικά το έβαλαν στην ατζέντα για περισσότερα χρήματα από αυτά που πλήρωσαν, για να αντανακλούν τις ανακαινίσεις που είχαν κάνει.

Αλλά ο κόσμος είναι μικρός και μιλά πολύ περισσότερο από το μεσιτικό των προαστίων του Νιου Τζέρσεϊ, και οι φήμες είχαν ήδη αρχίσει να στροβιλίζονται σχετικά με το γιατί το σπίτι έμενε άδειο. Ξαφνικά το σπίτι έγινε ένας αστικός μύθος, συνώνυμος στοιχειωμένων κατοικιών που τα πιτσιρίκια έβαζαν στοίχημα για τον γενναίο που θα μπορούσε να σταθεί στην πόρτα του για 10 λεπτά.

Στο στόχαστρο της γειτονιάς η οικογένεια

Οι γείτονες είχαν θορυβηθεί και καμιά δεκαριά από αυτούς αποφάσισαν να συγκεντρωθούν προκειμένου να ανακαλύψουν εκείνοι ποιος μπορεί να ήταν ο The Watcher που είχε κάνει τη γειτονιά τους viral σε ολόκληρη την Αμερική.

Η θεωρία στην οποία κατέληξαν, ήταν ότι οι Μπρόντους είχαν μετανιώσει για την αγορά ή συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το σπίτι, και επινόησαν ένα περίτεχνο σχέδιο για να ξεφύγουν από την πώληση. Ακόμη, κάποιοι υποστήριζαν ότι ο Ντέρεκ ετοίμαζε κάποιο είδος ασφαλιστικής απάτης.

Άλλοι πάλι σημείωναν πως με τις διαστάσεις που είχε λάβει η υπόθεση, η  οικογένεια που «παρίστανε» το θύμα αναζητούσε την πιο επικερδή συμφωνία, από τα δικαιώματα της ιστορία για μια νέα ταινία. Πράγματι, πριν το The Watcher, μια σειρά από παραγωγοί είχαν προσεγγίσει το ζευγάρι για να αποκτήσουν τα δικαιώματα.

Οι Μπρόντους όμως είχαν απάντηση σε κάθε κατηγορία που τους βάραινε από το «συμβούλιο» των γειτόνων. Ωστόσο, με αυτή την εξέλιξη από θύματα είχαν μετατραπεί στη γειτονιά σε θύτες, εκείνους που ήρθαν και πριν καλά, καλά μετακομίσουν χάλασαν την γαλήνια ηρεμία του Γουέστφιλντ.

Ο The Watcher νίκησε

Στο τέταρτο – είχε προηγηθεί άλλο ένα που απειλούσε την οικογένεια με θάνατο. «Οι αγαπημένοι μας πεθαίνουν ξαφνικά», έγραφε – και τελευταίο γράμμα, δυόμιση και πλέον χρόνια μετά, ο The Watcher σημείωνε αυτάρεσκα. «Το σπίτι σας απεχθάνεται! Ο The Watcher νίκησε». Και πράγματι, ο μυστηριώδης άνθρωπος, που δεν βρέθηκε ποτέ είχε καταφέρει να κρατήσει άδειο το σπίτι στο 657 της λεωφόρου στο Γουέστφιλντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση