Quantcast
08:14
18/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
08:14
18/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Αλ Καπόνε: Ετσι πήρε το παρατσούκλι «σημαδεμένος» (βίντεο)

Αλ Καπόνε

Αλ Καπόνε

18.01.2022
13:59
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 • 14:00

Ο Αλ Καπόνε είναι μία… ιστορία μόνος του. Ενας άνθρωπος που έμελλε να σημαδέψει την παγκόσμια ιστορία για τα εγκλήματα του και τις παρανομίες του. Αλλωστε το όνομα του ακόμη και σήμερα είναι χαρακτηριστικό της «απατεωνιάς» και των δολοφονιών.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 17 Ιανουαρίου του 1899 από τους Ιταλούς μετανάστες Γκαμπριέλε και Τερέζα, ο Αλφόνσο Καπόνε θα γινόταν ένας από τους πιο διαβόητους γκάνγκστερ όλων των εποχών.

Ο «Ρομπέν των Δασών» της εποχής της ποτοαπαγόρευσης ήταν εξίσου ένας λαϊκός ήρωας για το ευρύ κοινό, ωστόσο, ο υπ’ αριθμόν 1 δημόσιος εχθρός στα μάτια των ομοσπονδιακών πρακτόρων και παραμένει μια από τις πιο αξιοσημείωτες προσωπικότητες της εποχής του. Κυριάρχησε στο οργανωμένο έγκλημα στο Σικάγο από το 1925 έως το 1931 και έγινε ίσως ο πιο διάσημος γκάνγκστερ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζετε, όμως, πώς απέκτησε το παρατσούκλι «Σημαδεμένος», με το οποίο είναι ευρέως γνωστός;

Πως ο Αλ Καπόνε απέκτησε το παρατσούκλι

Πριν από την ηλικία των 21 ετών, ο Καπόνε συμμετείχε, ήδη, σε πολλά βίαια περιστατικά. Υπό την εποπτεία του Torrio, ο Καπόνε γνώρισε τον Ιταλο- Αμερικάνο γκάνκστερ του Μπρούκλιν Frankie Yale, ο οποίος τον προσέλαβε ως μπάρμαν και ενίοτε ως μπράβο τόσο στην αίθουσα χορού όσο και στο saloon του Coney Island, στο ξενοδοχείο Holiday Inn.

Όσο εργαζόταν εκεί, λοιπόν, ο Καπόνε, σύμφωνα με το mentalfloss.com, φαίνεται να προσέβαλε την αδερφή ενός ντόπιου κακοποιού ονόματι Frank Galluccio. Εκείνος, για να υποστηρίξει την τιμή της αδερφής του, τραυμάτισε τον Καπόνε αμέσως με ένα μαχαίρι τσέπης ή ξυράφι σημαδεύοντας το αριστερό του μάγουλο με τρεις χαραγματιές. Οι επουλωμένες πληγές από αυτή την εμπλοκή οδήγησαν τελικά στο περίφημο ψευδώνυμο «Σημαδεμένος», με το οποίο ο Καπόνε έγινε ευρέως γνωστός.

Ένα ψευδώνυμο, ωστόσο, που δεν τον ενδιέφερε και τόσο πολύ, καθώς προτίμησε να αποκαλείται «Snorky» από τους στενότερους φίλους και συνεργάτες του. Μάλιστα, αρκετά αργότερα, ο Καπόνε είπε ότι υπέστη τις τρεις ουλές από θραύσματα ενώ πολεμούσε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρόλο που δεν είχε πάει στην πραγματικότητα ποτέ στον πόλεμο.

Παρά τα μόνιμα σημάδια που άφησε η επίθεση του Galluccio στον Καπόνε, χάρη στην παρέμβαση του Yale, δεν υπήρχε κακή συνέχεια μεταξύ τους, και όταν ανέλαβε την αρχηγεία της μαφίας του Σικάγου, ο Καπόνε προσέλαβε τον Galluccio ως σωματοφύλακά του, με το αστρονομικό, για τότε, ποσό των 100 δολαρίων ως εβδομαδιαίο μισθό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση