Quantcast
14:23
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:23
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Άγριο έγκλημα στην Καστοριά, το 1964 – Μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τραυμάτισε τον φίλο τους γιατί έπαψαν να του δίνουν χρήματα

Δημοσίευμα εφημερίδας για το άγριο έγκλημα στην Καστοριά το 1964

Δημοσίευμα εφημερίδας για το άγριο έγκλημα στην Καστοριά το 1964

30.10.2022
09:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2022 • 16:17
Το άγριο έγκλημα έφερε στην επιφάνεια δύο ακόμη φόνους

Τον χειμώνα του 1964 ένα άγριο έγκλημα συγκλόνισε την πόλη της Καστοριάς. Μια νέα γυναίκα έπεσε νεκρή από τις απανωτές μαχαιριές που τις κατάφερε ο εν διαστάσει σύζυγός της.

Ο 46χρονος δράστης, γεωργός στο επάγγελμα, δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Αφού δολοφόνησε τη γυναίκα που είχε παντρευτεί, στράφηκε και κατά του συντρόφου της, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Ο άτυχος άνδρας, κατάφερε όμως να επιζήσει και να καταθέσει στο δικαστήριο, ξεδιπλώνοντας τα κίνητρα του δράστη για τη δολοφονία της συντρόφου του.

Η 30χρονη γυναίκα είχε εγκαταλείψει τον κατηγορούμενο προ πολλού και διέμενε σε ένα σπίτι μαζί με τον 42χρονο νέο σύντροφό της, κάτι που γνώριζε ο κατηγορούμενος.

Πώς φτάσαμε στο άγριο έγκλημα στην Καστοριά

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο οι δυο εραστές ενίσχυαν οικονομικά τον 46χρονο, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε προβάλλει καμία αντίρρηση για τη νέα ζωή της συζύγου του.

Ανέχονταν τα πάντα μέχρι τη στιγμή που ο εραστής της γυναίκας του έπαψε να τον ενισχύει οικονομικά, γεγονός που τον οδήγησε στο άγριο έγκλημα.

agrio egklima poini kastoria - Άγριο έγκλημα στην Καστοριά, το 1964 - Μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τραυμάτισε τον φίλο τους γιατί έπαψαν να του δίνουν χρήματα

Δημοσίευμα εφημερίδας για το άγριο έγκλημα στην Καστοριά το 1964
Δημοσίευμα εφημερίδας για το άγριο έγκλημα στην Καστοριά το 1964

Τότε, αναζήτησε τον τόπο κατοικίας του ζευγαριού και αφού τους εντόπισε μπήκε στο διαμέρισμά τους και με το μαχαίρι που κρατούσε κατάφερε αλλεπάλληλα πλήγματα στην άτυχη γυναίκα.

Στη συνέχεια, και ενώ εκείνη ψυχορραγούσε στράφηκε κατά του συντρόφου της, τραυματίζοντας τον στην πλάτη. Παρ’ ότι τραυματισμένος ο 42χρονος κατάφερε να βγει από το σπίτι και να καλέσει σε βοήθεια.

«Θόλωσα»

Ο «μεσήλιξ γεωργός», όπως αποκάλεσαν τον 46χρονο κατηγορούμενο, οι εφημερίδες της εποχής, συνελήφθη αμέσως για το άγριο έγκλημα και εξεταζόμενος από τις αστυνομικές αρχές, ισχυρίστηκε ότι προέβη στο έγκλημα για λόγους τιμής.

Αργότερα, όμως εξακριβώθηκε ότι όχι μόνο γνώριζε για τη σχέση της γυναίκας του με άλλον άνδρα αλλά ελάμβανε κάθε μήνα και χρηματικά ποσά από αυτούς.

Κατά το παρελθόν, μάλιστα ο δράστης πίσω από το άγριο έγκλημα αυτό είχε διαπράξει και δυο ακόμη φόνους! Είχε δολοφονήσει μια ακόμη γυναίκα την οποία επίσης είχε παντρευτεί, καθώς και έναν αλλοδαπό άνδρα.

Μάλιστα, στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάσθηκε η υπόθεση, οι συγγενείς της 30χρονης μίλησαν για γάμο ανάγκης του θύματος με το δράστη και υποστήριξαν ότι εκείνος γνώριζε την σχέση της γυναίκας με άλλο άνδρα χωρίς ποτέ να φέρει κάποια αντίρρηση.

Όλα όμως άλλαξαν, όπως είπαν, όταν εκείνος και το θύμα, για δυο περίπου μήνες σταμάτησαν να τον χρηματοδοτούν.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος για το άγριο έγκλημα ισχυρίσθηκε δεν γνώριζε για τη σχέση της γυναίκας του με τον 42χρονο και πως έμαθε για την παράνομη σχέση της λίγες ημέρες πριν τη δολοφονήσει.

Όπως είπε, πήγε στην Καστοριά για να την βρει και να της ζητήσει εξηγήσεις. Όταν όμως έφτασε στο διαμέρισμά της θόλωσε και έκανε το κακό….

Ποινή χάδι για το άγριο έγκλημα

Στην πρότασή του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και εν συνεχεία η διάσκεψη των ενόρκων, προκειμένου να εκδώσουν την τελική ετυμηγορία τους.

Η απόφαση που εκδόθηκε έριξε «στα μαλακά» τον κατηγορούμενο για το άγριο έγκλημα. Ο 42χρονος κηρύχθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε μέτρια σύγχυση, με τους ενόρκους μάλιστα να του αναγνωρίζουν, παρά το βαρύ ποινικό του παρελθόν, τα εξής τρία ελαφρυντικά: Του προτέρου εντίμου βίου, της μεταμέλειας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος!

Δημοσίευμα εφημερίδας για το άγριο έγκλημα στην Καστοριά το 1964
Δημοσίευμα εφημερίδας για το άγριο έγκλημα στην Καστοριά το 1964

Όσο δε αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του φίλου της 30χρονης, το δικαστήριο των ενόρκων δέχθηκε για τον κατηγορούμενο πλήρη σύγχυση.

Βάσει αυτής της ετυμηγορίας επί της ενοχής, το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 14 ετών και παράλληλα επιδίκασε 14.000 δρχ. ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στον πατέρα της 30χρονης γυναίκας που έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του άντρα που είχε παντρευτεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση