Quantcast
06:03
29/03/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:03
29/03/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Σε δεινή θέση ο Θεοδωρικάκος: Μαρτυρίες επιβεβαιώνουν παρέμβασή του στην υπόθεση ναρκωτικών του γιου του – Έστειλε τον υπεύθυνο ασφαλείας του (βίντεο)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

31.01.2023
22:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 • 7:09
Νέα στοιχεία για την υπόθεση στην οποία φαίνεται πως παρενέβη ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Πολλά και σημαντικά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την κατάθεση του πρώην διοικητή της Άμεσης Δράσης ο οποίος κατήγγειλε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρενέβη ώστε ο γιος του και άλλα τρία άτομα να μη συλληφθούν για κατοχή ναρκωτικών.

Φωτογραφία ντοκουμέντο του MEGA, με τις ποσότητες ναρκωτικών που ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ο αξιωματικός της Άμεσης Δράσης ότι βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων νεαρών ατόμων σε έλεγχο στο Μαρούσι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου, παρουσίασε ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Όπως κατέθεσε ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, με παρέμβαση του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος πίεσε ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί, οι οποίοι έφυγαν από το σημείο χωρίς να οδηγηθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Στις φωτογραφίες που το κανάλι υποστηρίζει πως προέρχονται από εκείνο τον έλεγχο της Αστυνομίας, φαίνονται οι ποσότητες ναρκωτικών να είναι ακουμπισμένες πάνω σε σέλα μοτοσικλέτας.

Διακρίνονται συνολικά τέσσερα σακουλάκια με κάνναβη, τουλάχιστον δύο τριφτές, χαρτάκια για στρίψιμο τσιγάρων και μερικές μάρκες.

Τα ναρκωτικά που εντόπισαν στον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου
Τα ναρκωτικά που εντόπισαν στον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου / Φωτογραφία: MEGA

Η φωτογραφία με τα ναρκωτικά, μεταξύ άλλων, είχε σταλεί στο κινητό τηλέφωνο του Ταξίαρχου της Άμεσης Δράσης από τους ειδικούς φρουρούς που πραγματοποίησαν τον έλεγχο και εντόπισαν τα ναρκωτικά, όπως κατέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο ανώτατος αξιωματικός.

Ο γιος Θεοδωρικάκου ζήτησε βοήθεια από τον υπασπιστή του Υπουργού

«O γιος του υπουργού Θεοδωρικάκου ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς να μιλήσει με τον υπασπιστή του πατέρα του στο Υπουργείο. Μετά από αυτό, δέχθηκα εκ νέου τηλέφωνο από τον Αρχηγό, ο οποίος μου επανέλαβε με τον ίδιο επιθετικό τρόπο, την απαίτησή του να μην σχηματισθεί δικογραφία, να μην προσαχθούν και να αφεθούν ελεύθεροι», είπε ο Ταξίαρχος σύμφωνα με το MEGA.

Σε άλλος μέρος της κατάθεσής του, ο αξιωματικός ανέφερε πως του ζητήθηκε από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψουν οι ειδικοί φρουροί τις ναρκωτικές ουσίες,  ενώ δηλώνει πως καθημερινά ζει σε καθεστώς φόβου καθώς δέχεται απειλές από αγνώστους.

«Σημειώνω ότι ουδεμιά ευθύνη έχουν οι υφιστάμενοι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, οι οποίοι εξετέλεσαν εντολή δική μου, όπως και εγώ κατά τα ως άνω αναφερόμενα. Κλείνοντας ξεκαθαρίζω ότι οτιδήποτε μου συμβεί αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο Υπουργός Θεοδωρικάκος και ο πρώην Αρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης», ανέφερε ο Ταξίαρχος.

Θεοδωρικάκος: Ο υπεύθυνος ασφαλείας του πήγε στις Εσωτερικές Υποθέσεις

Την ίδια ώρα, και πάντοτε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο υπεύθυνος ασφαλείας του Τάκη Θεοδωρικάκου ήταν αυτός που πίεσε τους δύο ανακριτικούς υπαλλήλους με σκοπό να συγκαλύψουν την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται ο γιος του.

Έρευνα στο σημείο που έγινε ο έλεγχος των αστυνομικών πραγματοποίησε το MEGA και σύμφωνα με τους κατοίκους, η παρουσία ατόμων που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ήταν συχνή και αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ζητηθεί η παρουσία αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, εξαιτίας της καταγγελλόμενης παρέμβασης Θεοδωρικάκου, στο σημείο δεν έμειναν μόνο οι αστυνομικοί αλλά και ένας επόπτης.

Ο επόπτης των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ φαίνεται να είναι εκείνος που έστειλε τις τέσσερις φωτογραφίες των ναρκωτικών αλλά και από το σύστημα με τα ονόματα.

Το ίδιο ρεπορτάζ υποστηρίζει πως το πρόσωπο που πήγε στην υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να συγκαλύψει το θέμα, ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας που είχε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, πήγε προφασιζόμενος πως συνοδεύει τον διάδοχο του απερχόμενου διοικητή της υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Καταγγελίες ότι αστυνομικοί στους «Αδιάφθορους» δέχονται απειλές

Υπό το φως των αποκαλύψεων αυτών, άνω κάτω είναι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ καθώς φαίνεται πως έγινε προσπάθεια να αποκρυφθεί η υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου. Από τις 26 Ιανουαρίου, που η υπόθεση ήρθε στο φως, η ένταση που επικρατεί στην υπηρεσία είναι μεγάλη, με αστυνομικούς να έχουν φτάσει στα όριά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η νέα διοίκηση του Εσωτερικών Υποθέσεων μοιράζει υπεύθυνες δηλώσεις σε αξιωματικούς από τους οποίους ζητά να υπογράψουν την παραίτησή τους από την υπηρεσία, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να φύγουν από μόνοι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί αστυνομικοί έχουν δεχτεί απειλές τύπου «θα σε τελειώσω», «θα σε διώξω από το Σώμα», «θα σε αποστρατεύσω».

Πρόσωπα «κλειδί» οι 4 ειδικοί φρουροί

Πρόσωπα «κλειδί» στην υπόθεση είναι οι τέσσερις ειδικοί φρουροί οι οποίοι φέρονται να βρήκαν τα ναρκωτικά στην παρέα του γιου του κ. Θεοδωρικάκου, και να είναι αυτοί που έστειλαν τη φωτογραφία στον ταξίαρχο της Άμεσης Δράσης που κατήγγειλε παρέμβαση του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι εν λόγω αστυνομικοί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Aκολουθήστε το thestandard.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο thestandard.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση