06:47
24/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:47
24/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Οι υπουργοί στα… υπουργεία τους – Τι δήλωσαν κατά την είσοδό τους Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Παπαστεργίου, Ζαχαράκη (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη της νέας κυβέρνησης / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη της νέας κυβέρνησης / Φωτογραφία: EUROKINISSI

28.06.2023
09:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2023 • 18:01
Πρώτη μέρα στη δουλειά για τους νέους υπουργούς

Πρώτη μέρα δουλειάς στα υπουργεία για την νέα κυβέρνηση σήμερα, με Υπουργούς και υφυπουργούς να φτάνουν από νωρίς στο πόστο τους, δηλώνοντας έτοιμοι να ξεκινήσουν την σκληρή δουλεία, στο πλευρό του κάθε πολίτη.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε κατά την είσοδό του στο υπουργείο πως: «Πρώτη προτεραιότητα να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα εκπαίδευσης για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην αγορά. Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως είπε: «Ο στόχος μας είναι ένας, πως θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πως θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και με απώτερο στόχο πως ο πολίτης εν τέλει, θα λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές, πιο γρήγορα, όλα προς όφελος του πολίτη. Η λέξη εδώ πέρα είναι “πολίτης”».

Ο κ. Παπαστεργίου, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε πως: «Να δούμε τα έργα τα οποία τρέχουν, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τίποτα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και από εκεί και πέρα αυτό που πραγματικά με νοιάζει είναι να δω τι είναι αυτό το οποίο ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, πέρα από αυτά τα οποία – σχεδόν όλα – έκανε ο Κ. Πιερρακάκης και ο Θ. Λιβάνος, να δούμε και όλα τα υπόλοιπα, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης, ταλαιπωρίας, γραφειοκρατίας. Θέλει δουλειά, δεν είναι εύκολο, και για εμένα παρότι είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, θέλει δουλειά.

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης τόνισε με τη σειρά του: «Πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα».

Ο κ. Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε αρχικά πως «δεν μου είναι άγνωστο ούτε το υπουργείο, ούτε και το κτήριο».

«Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική Ευρώπης και κοινής λογικής. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και στην πολιτική μας να έχουμε πάντα στο μυαλό μας του ευάλωτους, την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

«Έχουμε το ζήτημα το στεγαστικό, τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια που πολλά έχουν φτάσει στη τελική φάση έγκρισης, άρα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να μπορέσουν να έρθουν τα δάνεια, τα σημαντικά εγχειρήματα, το paic button, όλα τα καινούρια project τα οποία τρέχουν», είπε με τη σειρά την η κ. Ζαχαράκη, η οποία αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έδωσε έμφαση στην αμεσότητα των κινήσεων και εξελίξεων στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Τόνισε πως στόχος είναι η: «Πλήρης εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής» και πως μια σημαντική πτυχή του νέου υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού

Τέλος πρόσθεσε πως: «Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και μια δυνατότητα να διοικήσω, όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αυγενάκης είπε πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι πολλές οι απαιτήσεις, πολλά τα προβλήματα, οι ημερομηνίες τρέχουν, παρά το ότι ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Τσακίρης είχε κάνει πολλή καλή δουλειά».

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων ότι «ξέρω καλά πως υπάρχουν υψηλές προσδοκίες από την κοινωνία και κυρίως τους ανθρώπους της παραγωγής. Περιμένουν πολλά και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους διαψεύσουμε, Πρέπει να τους δικαιώσουμε και να τους κάνουμε να νιώσουν ήρεμοι, ασφαλείς και σίγουροι για την επόμενη μέρα».

Η υφυπουργός Τουρισμού, κ. Ράπτη, φτάνοντας στο υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως έχει ενημερωθεί για όλα τα θέματα και αμέσως ξεκινά δουλειά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση