Quantcast
07:19
13/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:19
13/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ο Ραγκούσης ζητά να ελεχθεί το Πόθεν Έσχες του μετά το δημοσίευμα για το σπίτι στην Πάρο – «Να ελεγχθούν και οι Μητσοτάκης και οι υπουργοί τους για ρυθμίσεις 12 εκατ. ευρώ»

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στα έδρανα της Βουλής / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στα έδρανα της Βουλής / Φωτογραφία: Eurokinissi

30.03.2023
19:03
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 • 23:07
Ο Γιάννης Ραγκούσης δέχεται να ελεγχθεί η δήλωση Πόθεν έσχες

Με μπαλάκι του πινγκ πονγκ μοιάζουν οι αντεγκλήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αναφορικά με το δάνειο που έλαβε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης πριν από 17 χρόνια και για τα οποία εγκαλείται από τη ΝΔ.

Να ελεγχθεί η υπόθεση του από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, θα ζητήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως προαναγγέλει, σημειώνοντας ότι θα καλέσει στην ίδια συνεδρίαση να ελεγχθούν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί της ΝΔ «για υποθέσεις τους, ιδίως που αφορούν την πορεία εξέλιξης και ρυθμίσεων έως και 12 εκατομμύρια ευρώ ατομικών τους δανείων».

Το ακίνητο αυτό στην Πάρο, που προκάλεσε την πολιτική αντιπαράθεση βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή, το «δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου».

«Τελικά η προγραμματική πρόταση της ΝΔ για το μέλλον της χώρας είναι το σπίτι μου. Η ΝΔ των 400 εκατομμυρίων ευρώ δανεικών και αγύριστων είναι εμφανώς απελπισμένη από τη βροχή των αποκαλύψεων ότι στελέχη της εφορμούσαν στις ευνοϊκές τραπεζικές ρυθμίσεις, την ώρα που άλλα στελέχη της, τα κοράκια της ΝΔ, επέσπευδαν πλειστηριασμούς κατά υπερχρεωμένων πολιτών», σχολιάζει σε σχετική δήλωση του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως εξώδικη διαμαρτυρία-δήλωση στην εφημερίδα «Political» απέστειλε ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως σημειώνεται, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την εφημερίδα «να αποκαταστήσει άμεσα την εις βάρος του προσβολή και να ανακαλέσει στο σύνολό τους τις σκοπίμως διαστρεβλωμένες, παράνομες και συκοφαντικές για το πρόσωπό του αναφορές».

Ραγκούσης: «Η ΝΔ επιλέγει να πετάξει λάσπη»

Υποστηρίζει πως η ΝΔ «για να ξεφύγει από τα σκοινιά της δύσκολης θέσης της επιλέγει να πετάξει λάσπη και σε εμένα και να διασπείρει απίθανα ψέματα και διαστρεβλώσεις για ένα ζήτημα που έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να αποδώσει -και δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδώσει- τίποτα σε βάρος μου».

«Μπορεί η ΝΔ να έχει ανάγκη να συντηρεί την τοξικότητα των τερατωδών ψεμάτων, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της σε αυτά για να ανακόψει τη φθορά της. Προφανώς δεν μπορεί να πείσει για την ακεραιότητα των στελεχών της και έτσι επιλέγει να παρουσιάσει ψευδείς κατηγορίες που οδηγούν στο αντιπολιτικό ”όλοι είναι ίδιοι”», προσθέτει.

Όμως, υπογραμμίζει ο κ. Ραγκούσης, «επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι και επειδή εμείς δεν έχουμε κανένα φόβο και καμιά αλλεργία στον έλεγχο, ακόμη και για εκείνα που έχουν ήδη ελεγχθεί, δηλώνω ότι ως μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά την πρώτη συνεδρίασή της, ως νέας ειδικής επιτροπής που ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών, θα προκαλέσω ο ίδιος τον έλεγχο της υπόθεσής μου, προσκομίζοντας και όλα τα στοιχεία που τυχόν θα μου ζητηθούν».

Προσθέτει ότι στην ίδια συνεδρίαση θα καλέσει «να γνωστοποιηθούν και να ελεγχθούν το ίδιο και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπουργοί της ΝΔ για υποθέσεις τους, ιδίως που αφορούν την πορεία εξέλιξης και ρυθμίσεων έως και 12 εκατομμύρια ευρώ ατομικών τους δανείων».

Αναφέρει ότι για αρχή θα ζητήσει «να ελεγχθεί το δάνειο του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων, για το οποίο σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες και δημοσιεύματα, επί έντεκα χρόνια δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι όλα τα παραπάνω θα τα ζητήσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της συγκεκριμένης επιτροπής.

ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ραγκούσης συνεχίζουν να πετάνε υποκριτικά τη μπάλα στην εξέδρα»

«Όσο συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ραγκούσης να πετάνε υποκριτικά τη μπάλα στην εξέδρα για την υπόθεση της βίλας του, που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ώστε να την εκμεταλλεύεται τουριστικά, τόσο θα συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε επιτακτικά τα ακόλουθα αμείλικτα ερωτήματα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την υπόθεση του σπιτιού του κ. Ραγκούση.

Η ΝΔ συγκεκριμένα θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Στη δανειακή σύμβαση που αφορά το ακίνητο αυτό, φαίνεται ότι το ακίνητο είναι 200 τετραγωνικά. Είναι τουλάχιστον αστείο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να χρηματοδοτεί πρώτη κατοικία 200 τετραγωνικών με πισίνα σε νησί του Αιγαίου. Από την άλλη, αν ανατρέξει κανείς στις διαφημίσεις του συγκεκριμένου ακινήτου στις διάφορες πλατφόρμες, δηλώνεται ότι είναι 450 τμ. Πώς από 200 τμ το υπερπολυτελές ακίνητο έγινε 450 τμ; Έγινε κάποιου είδους νομιμοποίηση; Πότε και με ποιες διατάξεις;
  • Το δάνειο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για κοινωνικούς λόγους, ήταν 145.000 ευρώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως το αποπλήρωσε άμεσα. Πόσο παραπάνω κόστισε η εν λόγω επένδυση των 450 τμ με την πισίνα και πώς πληρώθηκε; Καλύπτονται αυτά τα ποσά από το πόθεν έσχες του κ. Ραγκούση;
  • Ο κ. Ραγκούσης στην ανακοίνωσή του δήλωσε ότι από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία, ενώ τους τουριστικούς μήνες το νοικιάζει για βιοποριστικούς λόγους. Δηλώνονται κανονικά στην εφορία τα ποσά αυτά;
  • Για πόσες εβδομάδες κατ’ έτος νοικιάζει την εν λόγω βίλα; Αν συγκρίνει κανείς τις μέσες τιμές ενοικίασης που εμφανίζονται στις πλατφόρμες όπου είναι καταχωρημένη η βίλα, με τα εισοδήματα που δηλώνει στο πόθεν έσχες του, πρέπει να την νοικιάζει κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα τον χρόνο. Βέβαια, αν μπει κανείς σήμερα στις εν λόγω πλατφόρμες θα δει ότι είναι ήδη «κλεισμένη» η βίλα Ραγκούση για 35 ημέρες φέτος το καλοκαίρι.
  • Πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και γιατί τη διαφημίζει με 13 διαφορετικά ονόματα σε διάφορες πλατφόρμες;
  • Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

Είναι διατεθειμένος ο κ. Ραγκούσης να δώσει στη δημοσιότητα τις καρτέλες και τα παραστατικά από τις πλατφόρμες μέσω των οποίων νοικιάζει τη βίλα του, ώστε να συγκριθούν με αυτά που δηλώνει στα πόθεν έσχες του;».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση