Quantcast
16:10
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
16:10
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Νέος Δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας – Ήττα για Μπακογιάννη!

O Χάρης Δούκας και o Κώστας Μπακογιάννης / Φωτογραφίες: Eurokinissi

O Χάρης Δούκας και o Κώστας Μπακογιάννης / Φωτογραφίες: Eurokinissi

15.10.2023
20:01
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 • 8:38

Ο Χάρης Δούκας είναι ο νέος δήμαρχος στον δήμο Αθηναίων αφού κέρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ο Χάρης Δούκας έλαβε το χρίσμα για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων από το ΠΑΣΟΚ την 1η Αυγούστου 2023, και δύο μήνες μετά, βρέθηκε στη δεύτερη θέση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου.

Μία εβδομάδα μετά, στις 15 Οκτωβρίου, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου, κατάφερε να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές και να αναλάβει τον δήμο Αθηναίων.

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Ο Χάρης Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το πεδίο ειδίκευσης του δρ Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και προωθώντας αυτή την φιλοσοφία σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλη διάδρασης (όπως το Nature).

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, «τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν γλωσσικές μεταβλητές για να ενσωματώσουν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη χάραξη πολιτικής, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολιτικών που μπορούν και ακούνε «τί θέλουν οι πολίτες» και να συμπεριλάβουν «τί μπορούν να κάνουν οι πολίτες», στοιχεία σημαντικά για την επιτυχία τους».

Ο Χάρης Δούκας διδάσκει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ πλήθος προπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης », «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων».

Παράλληλα από το 2018 διδάσκει στο μάθημα «4η βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις», του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» του ΕΜΠ.

Είναι συνδιδάσκων σε πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Πολυκριτηριακά Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» και «Ενεργειακός Προγραμματισμός Ελαχίστου Κόστους» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Υποψηφίων Διδακτόρων της ΣΗΜΜΥ αλλά και «Διαχείριση Ενέργειας και Διοίκηση Έργων» του ΔΠΜΣ «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας», «Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων» και «Πολυκριτηριακά Συστήματα Αποφάσεων», του ΔΠΜΣ «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα» καθώς και «Συστήματα Λήψης Αποφάσεων» στο ΔΠΜΣ «Περιβάλλον & Ανάπτυξη» του ΕΜΠ.

Ο Χάρης Δούκας έχει λάβει βραβεία για τις επιδόσεις και το έργο του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ ), το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας (ΕΕΕΕ) και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Χάρβαρντ.

Είναι επίσης διευθυντής Γραφείου της εξαμελούς εθνικής επιτροπής Ελλάδας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) από το 2020 και τακτικό της μέλος από το 2016, ενώ είναι μέλος προγράμματος του WEC από το 2022.

Μπακογιάννης: «Εγώ ευθύνομαι για την ήττα, φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

Ο Κώστας Μπακογιάννης ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας από τον Χάρη Δούκα και λίγο πριν τις 20:00 έκανε την πρώτη του δήλωση για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ο νυν δήμαρχος της Αθήνας, ήταν φανερά συγκινημένος και ανέλαβε την ευθύνη της ήττας. «Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στις κάμερες.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φεύγω από το δημαρχείο όπως ήρθα, με το κεφάλι ψηλά».

Κασσελάκης: «Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

«Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης,χαρακτηρίζοντας την σημερινή εκλογική βραδιά ως «πρώτη νύχτα χαράς».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ:

Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο.

Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος.

Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα.

Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους.

Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση