06:32
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:32
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η ΝΔ «πετά το γάντι» στον Τσίπρα για το «SYRIZA Channel»: «Εκκωφαντική η σιωπή του – Ήξερε για τις βαλίτσες;»

Ο Νίκος Παππάς στο μάτι του κυκλώνα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Νίκος Παππάς στο μάτι του κυκλώνα για τις τηλεοπτικές άδειες

21.01.2023
10:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 • 16:22
Η ΝΔ αναφέρεται ξανά στο θέμα του «SYRIZA Channel» και ζητά εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα

Οι καταγγελίες της γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, για το «SYRIZA Channel» και τον Νίκο Παππά έχουν οδηγήσει σε μια νέα πολιτική κόντρα, με τη ΝΔ να ζητεί εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Όσο πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη σκοτεινή δράση του στενότερου συνεργάτη του, Νίκου Παππά, στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel, τόσο πιο εκκωφαντική γίνεται η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως η σημερινή συνέντευξη της επί 40 χρόνια γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, κ. Ευθαλίας Διαμαντή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σε συνδυασμό με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ή αμφιβολιών για τον ρόλο που είχαν ο Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος των off shore Αρτέμης Αρτεμίου σε μια πρωτοφανή οικονομική, πολιτική και μιντιακή υπόθεση διαπλοκής.

Οι ερωτήσεις της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνέντευξη της κ. Διαμαντή είναι αμείλικτα και δεν μπορεί πλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σιωπηλή», συνεχίζει η ΝΔ και ρωτά:

«1. Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι οι κ.κ Παππάς και Αρτεμίου καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του μπαινόβγαιναν στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα προκειμένου να στήσουν το SYRIZA Channel;

2. Τι γνωρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκαλυπτική μαρτυρία σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματός του από τον κ. Καλογρίτσα αλλά και για την πληρωμή από μέρους του, μισθών και άλλων διευκολύνσεων;

3. Ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα οι μεταφορές μαύρου χρήματος, που σύμφωνα με τη γραμματέα έγιναν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο και τον συνταξιδιώτη του κ. Παππά στη Βενεζουέλα Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος μάλιστα ζητούσε αυτοκίνητο και φύλαξη για να μην τον κλέψουν στη διαδρομή;

4. Γνώριζε ότι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών διαβεβαίωναν τον κ. Καλογρίτσα ότι υπάρχουν τα χρήματα σε Κύπρο και Ελβετία και δεν πρόκειται να τα χάσει;».

Επιπλέον το κυβερνών κόμμα επισημαίνει πως «η υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το πώς στήθηκε ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, αλλά αγγίζει πλέον την ηγεσία του κόμματος που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, όπως κάνει ο Νίκος Παππάς αγνοώντας το ειδικό δικαστήριο».

Και καταλήγοντας τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το αν τελικά ήξερε ή όχι για τις βαλίτσες που σύμφωνα με τη γραμματέα του επιχειρηματία κατέληγαν στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απαντήσει εάν θα μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα ως κοινό συκοφάντη.

Ακόμα εκκρεμούν άλλωστε οι απαντήσεις στις καταγγελίες της μάρτυρος ενώπιων του ειδικού δικαστηρίου για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα που από τον κ. Καλογρίτσα κατέληγαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φιλικούς του δημοσιογράφους».

Παππάς: Δεν θα απολογηθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου

Ο Νίκος Παππάς δεν προτίθεται να εμφανιστεί στο Ειδικό Δικαστήριο ώστε να απολογηθεί για την κατηγορία της παρέμβασης καθήκοντος που αφορά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Επικρατείας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ο κ. Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση του κατηγορούμενου πρώην υπουργού υποβάλλοντας μάλιστα και ένα ακόμη αίτημα: Να κληθεί και να καταθέσει στη δίκη ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος είναι συγκατηγορούμενος του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο μετά και τις αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο για το sms που «καίει» τον πρώην υπουργό.

Η υπεράσπιση υπέβαλλε το συγκεκριμένο αίτημα, υποστηρίζοντας πως ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας «έχει άμεση προσωπική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού». Μάλιστα, όπως ανέφερε, με την κατάθεσή του θα ξεκαθαριστεί εάν ο γιος του κατηγορούμενου επιχειρηματία «ήταν μπροστινός του πατέρα ή το ανάποδο» κατά τη διαδικασία για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών σύμφωνα με το lawandorder.gr.

Τι υποστηρίζει η πλευρά Καλογρίτσα

Λαμβάνοντας το λόγο οι συνήγοροι του Χρ. Καλογρίτσα δεν έφεραν αντιρρήσεις στην υποβολή του παραπάνω αιτήματος, τόνισαν όμως ότι σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει να κλητεύσει τον γιο του επιχειρηματία, εκείνοι θα αιτηθούν την κλήτευση άλλων τριών μαρτύρων.

Χαρακτηριστικά οι συνήγοροι του Χρ. Καλογρίτσα ανέφεραν: «Δεν έχουμε αντίρρηση να προσέλθει ο οποιοσδήποτε μάρτυρας αν και δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα ουσιώδους συνεισφοράς στην κρίση σας.

Απαίτησαν να καταθέσει ένα πρόσωπο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, το οποίο εξ’ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του με όλα αυτά. Εάν το δικαστήριο δεχθεί να έρθει τότε και εμείς θα προτείνουμε άλλους τρεις μάρτυρες» ανέφερε η υπεράσπιση του Χρ. Καλογρίτσα. «Θεωρώ ότι από την αρχή θα έπρεπε να έχει κληθεί, δεν βλάπτει να προσέλθει» είπε στο δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή, ζητώντας από την έδρα να κάνει το σχετικό αίτημα δεκτό.

Εξώδικα και μηνύσεις ετοιμάζει ο Παππάς

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες μήνυση κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, για τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, κατέθεσε όπως είχε προαναγγείλει, ο Νίκος Παππάς.

Την κατάθεση της μήνυσης γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας σε σχετική ανάρτησή του: «Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση