18:39
19/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
18:39
19/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Εκλογές το καλοκαίρι λέει ο Γεραπετρίτης: «Βόμβα» χαρακτηρίζει την απλή αναλογική – «Όχι» της κυβέρνησης σε Fuel Pass 3

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντά στο ερώτημα «πότε θα γίνουν εκλογές»;

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντά στο ερώτημα «πότε θα γίνουν εκλογές»;

24.10.2022
23:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 • 7:11
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έβαλε τέλος στα σενάρια περί εκλογών τον Απρίλιο

Τέλος στα σενάρια περί εκλογών τον Απρίλιο, λίγους μήνες δηλαδή πριν κλείσει η τετραετία, επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πρόκειται για μια αστάθμητη κατάσταση, δυστυχώς έχει καταστεί εξαιρετικά ευμετάβολη η τιμή σε ότι αφορά το φυσικό αέριο αλλά και το πετρέλαιο» σημείωσε αρχικά ο υπουργός αναφορικά με τις τιμές ενέργειας και την ακρίβεια που απασχολεί έντονα τους πολίτες.

«Νομίζω ότι στην παρούσα συγκυρία περισσότερο οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια καταρχήν συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για τη θέση πλαφόν στο φυσικό αέριο, έτσι ώστε ακόμη και αν δεν έχει καθοριστεί σε επίπεδο τεχνικών λεπτομερειών νομίζω ότι λειτούργησε αποτρεπτικά για την αύξηση των τιμών» υποστήριξε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης για την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που σημειώθηκε.

Οι επιδοτήσεις θα υπάρχουν όσο υπάρχει ανάγκη. Έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός ότι η ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι διαρκής

«Οι επιδοτήσεις θα υπάρχουν όσο υπάρχει ανάγκη. Έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός ότι η ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι διαρκής. Συνεπώς σε κάθε περίπτωση που κρίνουμε ότι οι τιμές είναι απαγορευτικές, ιδιαίτερα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τότε θα παρεμβαίνουμε δημιουργικά» πρόσθεσε. Άλλωστε η ακρίβεια αποτελεί με διαφορά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των πολιτών.

«Θεωρώ ότι είναι οριακά πολύ ψηλές έτσι ώστε να χρειάζεται μια ενίσχυση των πολιτών» συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης αναφορικά με την ακρίβεια. Η δήλωση αυτή γίνεται καθώς αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την κρατική επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Με τα νέα τιμολόγια και μετά την κρατική επιδότηση, η τελική τιμή της κιλοβατώρας θα διαμορφωθεί στα 11-16 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες.

Συνιστά υπομονή για τη μείωση των τιμών στα ράφια

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «οι τιμές που βλέπουμε εμείς στο ράφι του super market είναι τιμές που έχουν διαμορφωθεί στον διαδραμόντα χρόνο και έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα. Άρα λογικό είναι να υπάρχει μια χρονική υστέρηση».

«Αναλόγως των τιμών θα πρέπει να υπάρχει και μια αντίστοιχη παρέμβαση εκ μέρους του κράτους, για να συγκρατούνται οι τιμές αυτές συνήθως στην πηγή τους» πρόσθεσε.

«Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε στη Βουλή την ψήφιση της τροπολογίας. Η εφαρμογή για το “καλάθι του νοικοκυριού” θα γίνει την άλλη εβδομάδα μόλις πάρουμε και την τυπική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» για το ίδιο θέμα και το περιβόητο καλάθι του νοικοκυριού.

Δεν σκεφτόμαστε την ενεργοποίηση Fuel Pass 3

Ο υπουργός επισήμανε ότι για την ώρα δεν έχει υπάρξει σκέψη για Fuel pass 3 προσθέτοντας ότι «οι παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων κατηγοριών, θα πρέπει να είναι μετρημένες και στοχευμένες». Κι αυτό την ώρα που διακινούνται σενάρια πως θα τεθεί σε εφαρμογή ένα τρίτο Fuel Pass.

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι το υπόδειγμα που έχουμε γνωρίσει να αδειάζουν τα ταμεία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στην Ελλάδα του 2022-23 δεν θα το δούμε.

«Θα έχουμε μια πολύ μετρημένη πολιτική, ότι έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό έχει ήδη νομοθετηθεί και σταδιακά τίθεται σε ενέργεια. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση από όσα έχουν ήδη εξαγγελθεί και από την άλλη πλευρά οτιδήποτε κάνουμε δεν θα θέτει σε κίνδυνο την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας» είπε.

Όπως είπε με νόημα, στοχεύοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, «μνημόνια ή ανάλογες δεσμεύσεις με την παρούσα κυβέρνηση δεν θα δούμε».

Στόχος η επενδυτική βαθμίδα πριν από τις εκλογές

Αναφερόμενος στην επενδυτική βαθμίδα είπε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορούμε να την πάρουμε πριν από τις εκλογές. «Είναι ένας πάρα πολύ ψηλός στόχος, προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε λάβει μια σειρά από θετικές αξιολογήσεις από όλους τους οίκους, θετικές αξιολογήσεις από όλες τις εκθέσεις εποπτείας» είπε.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα που ουσιαστικά θα φέρει την Ελλάδα σε μια κατάσταση δημοσιονομικής κανονικότητας μετά από 12 χρόνια» σημείωσε.

Σε ό, τι αφορά τώρα την απλή αναλογική, ο κ. Γεραπετρίτης τη χαρακτήρισε κανονική βόμβα που μπορεί να φέρει σοβαρότατα προβλήματα. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι πολιτικές συναιρέσεις, ώστε να μπορούμε να μιλούμε με άνεση, όπως θα συνέβαινε σε άλλες χώρες, για την απλή αναλογική» είπε.

«Η εποχή της κρίσης στην οποία ζούμε απαιτεί πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί με πολύ γρήγορη και ισχυρή εντολή να δίνει λύσεις» υπογράμμισε.

Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με την απογραφή του 2021, σημειώνοντας ότι από μια πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές, αλλά σημειακές αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες.

Η αναφορά έρχεται έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο έντονων διαρροών που ήθελε την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε εκλογές τον Απρίλιο. Και ο Riddler εδώ στο Standard μετέφερε καλά διασταυρωμένες πληροφορίες για την 2α Απριλίου ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών καθώς όλο και περισσότεροι βουλευτές συγκλίνουν στη μαντεψιά αυτής της ημερομηνίας, δεδομένου του γεγονότος ότι γνωρίζουμε και την ημερομηνία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία είναι στις 2 Ιουνίου.

«Δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι πανελλαδικές από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών» πρόσθεσε σαν να απαντά στις απορίες του αρθρογράφου, ο υπουργός Επικρατείας.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση