14:31
15/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
14:31
15/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Εκλογές 2023: Τα «όπλα στη φαρέτρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

01.12.2022
09:01
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 • 12:31
Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν στην θετική ατζέντα για τις εκλογές και προβάλλουν τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η ελληνική οικονομία

Με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για το πότε θα πατήσει το κουμπί για τις εκλογές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου ο βασικός στόχος είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος ώστε να επιτευχθεί στις δεύτερες κάλπες αυτοδυναμία.

Ένας στόχος που όπως διαμηνύει ο πρωθυπουργός είναι εφικτός. Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν στη θετική ατζέντα και προβάλλουν τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η ελληνική οικονομία.

«Είναι σαφές ότι το συλλογικό όφελος από μία τολμηρή πορεία μεταρρυθμίσεων είναι αυτό το οποίο βλέπουμε: είναι το 6% ανάπτυξη, είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, είναι οι περισσότερες επενδύσεις, είναι σταδιακά η βελτίωση των μισθών και είναι και το πλεόνασμα το οποίο αυτή η ανάπτυξη δημιουργεί, για να μπορούμε να κάνουμε σοβαρή κοινωνική πολιτική», σημείωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον διευθυντή του Boston Consulting Group, Βασίλη Αντωνιάδη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα, και συμπλήρωσε:

«Για πολλούς είναι έκπληξη ότι σήμερα η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το ’21 αλλά και για το ’22, θα ισχύσει για το ’23».

Τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του για τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ελλάδα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat για τον Νοέμβριο. Ο ρυθμός αύξησης τιμών διαμορφώθηκε στο 9%, έναντι 9,5% τον Οκτώβριο και 12,1% τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας την εικόνα ότι οι μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις που έχει βιώσει ολόκληρη η Ευρώπη από την υιοθέτηση του ευρώ έχουν ήδη περάσει το στάδιο της κορύφωσης και βρίσκονται σε φάση αποκλιμάκωσης. «Μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα «είμαστε πρωταθλητές», ο πληθωρισμός στη χώρα μας κινείται κάτω από τον μέσο όρο καθώς της ευρωζώνης, ο οποίος υπολογίζεται ότι διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στο 10%, έναντι 10,6% τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν για μία ακόμα φορά την πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, εκθέτοντας το ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, που άλλοτε μιλούν για «ακρίβεια Μητσοτάκη» και άλλοτε καταγγέλλουν «ανοχή της κυβέρνησης στην αισχροκέρδεια» επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.
  • Η συγκράτηση τιμών και μειώσεις στο 94,7% των προϊόντων στο «Καλάθι του νοικοκυριού». Σε αντίθεση με τις βολές που έχει δεχτεί από την αντιπολίτευση το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι είναι επιτυχημένο και έχει διαψεύσει τις προσπάθειες υπονόμευσης της κυβερνητικής πρωτοβουλίας από την αντιπολίτευση. Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που κοινοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι συμμετέχουσες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο 94,7% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι» οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές.
  • Πάνω από μισό δισ. ευρώ είναι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους θέρμανσης. Ήδη χορηγείται επιδότηση 25 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία, ενώ έχει διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων και έχουν αυξηθεί τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης. Μέχρι την Τετάρτη περισσότεροι από 940.000 πολίτες είχαν υποβάλει αίτηση στην ΑΑΔΕ ώστε να λάβουν το επίδομα, με την προθεσμία υποβολής να λήγει στις 9 Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022. Οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση