06:24
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:24
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δημήτρης Παπανώτας: Οι δηλώσεις που τον «έκαψαν» και έμεινε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Παπανώτας / Φωτογραφία: Glomex

Ο Δημήτρης Παπανώτας / Φωτογραφία: Glomex

18.04.2024
22:29
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2024 • 7:56
Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπανώτας είχε πει: «Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κυρία Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Αυτές είναι οι δηλώσεις που «έκαψαν» τον Δημήτρη Παπανώτα, με αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις της Σοφίας Μπεκατώρου και της Δώρας Τσαμπάζη.

Μπορεί ο Δημήτρης Παπανώτας να προσπάθησε να τα «μαζέψει» μιλώντας για «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας, ότι «τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

Απολογούμαι αν μέσα από την ‘κοπτοραπτική’ της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας, κάτι που επανέλαβε και σε τηλεοπτικές δηλώσεις του.Όμως, ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς απέπεμψε τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε εκτός υποψηφίων τον Δημήτρη Παπανώτα με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του.

Συγκεγκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα: «Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας.

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα.

Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση