20:55
20/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:55
20/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η ώρα του Τσίπρα στη ΔΕΘ – Οι 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην 86η ΔΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην 86η ΔΕΘ

17.09.2022
07:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 • 13:49
Ο Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί να αναδείξει στη ΔΕΘ συγκεκριμένα, προγραμματικά, αλλά και οραματικά τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση

Να εκμεταλλευτεί προς όφελος του την αρνητική για την κυβέρνηση συγκυρία, προτάσσοντας παράλληλα ένα «πλήρες, ολιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους», το οποίο θα στηρίζεται σε έξι άξονες, θα επιχειρήσει σήμερα το βράδυ, στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι σαφές ότι στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση βρίσκεται πλήρως απομονωμένη – τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση στέκεται εναντίον της. Την ίδια ώρα, αν και δεν αποτυπώνεται πλήρως στις δημοκοπήσεις, είναι δεδομένο ότι πιέζεται και κοινωνικά.

Προφανώς και ο κύριος λόγος είναι η αδυναμία της να αντιμετωπίσει την έκρηξη της ακρίβειας. Όμως, και η υπόθεση των υποκλοπών, αλλά κατά βάση ο τρόπος που αντιμετωπίζει με απαξίωση την όλη ιστορία, δεν αφήνουν και τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις στους πολίτες.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω ως δεδομένα, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως το μείζον ζήτημα της εποχής, είναι η κοινωνική ανάγκη για δικαιοσύνη και διαπερνά όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της ζωής. Από την κοινωνική, οικονομική και φορολογική δικαιοσύνη, μέχρι την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας.

Η ώρα του Τσίπρα

Όπως επανειλημμένως έχουν δηλώσει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η φετινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ήταν και η τελευταία του. Θεωρούν ότι είναι, πλέον, απερχόμενος πρωθυπουργός μετά από έναν τριετή κύκλο διάψευσης προσδοκιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία / Φωτογραφία: Eurokinissi

Αντίθετα, συνεχίζουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί με την ευθύνη του αυριανού πρωθυπουργού, με την ομιλία του να χαρακτηρίζεται «οραματική», αφού στόχος του δεν θα είναι να θίξει τα κακώς κείμενα και τις παταγώδεις αποτυχίες του κ. Μητσοτάκη που ούτως ή άλλως είναι πλέον εμφανείς στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά να αναπτύξει ένα παντελώς διαφορετικό, δημοκρατικό και προοδευτικό μοντέλο και πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Συμπληρώνουν, επίσης, πως απέναντι σε μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που αδυνατεί όχι μόνο να κατανοήσει αλλά ακόμα και να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών, που αδιαφορεί για τα αδιέξοδά τους και έχει τη λογική πως «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει συγκεκριμένα, προγραμματικά αλλά και οραματικά τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι στόχοι του από τη ΔΕΘ

Η έμφασή του θα επικεντρωθεί στον κόσμο της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες και τη νέα γενιά.

Προφανώς, ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει εκτός από τους ασθενέστερους και για την αποκατάσταση αδικιών για τη μεσαία τάξη, που βλέπει τις διαψεύσεις των υποσχέσεων Μητσοτάκη να διαδέχεται η μία την άλλη και την ζωή τους να γίνεται διαρκώς και πιο δύσκολη.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ως εκ τούτου, από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που μέσα στην υπαρκτή διεθνή συγκυρία, γιγαντώνονται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας θα παραθέσει έξι εθνικές προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική κυβέρνηση, που αποτελούν πλήρως επεξεργασμένες προγραμματικές δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίες θα αποτελέσουν και τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ θα βασίζεται τόσο σε εθνικούς πόρους, όσο και σε κοινοτικούς μέσα από την δικαιότερη ανακατεύθυνση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 21-27, καθώς και σε μεγάλες θεσμικές και διαρθρωτικές τομές.

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες:

  1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.
  2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ
  4. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
  5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ
  6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση